Monthly Archives: april 2007

Nog meer ijsjes en de rest…

Mijn kleinkinderen hebben ijverig zitten knutselen. Henk’s wens was ijsjes en een poeppamper dus die werden gemaakt. Ook werden er nog een paar mini bonbons  gemaakt. Ze hebben erg serieus zitten knutselen. Zelfs bij de poeppamper werd nauwelijks gelachen.

Hanny (de kleine van 4 dan hè) ijverig bezig met haar pamper. De “poep” werd  netjes met het pincet in de pamper gedeponeerd en toen met de vingers in model gedrukt.

Ziehier het resultaat van een halfuurtje….
Links zie je de maaksels van Henk: de volle pamper, 2 ijsjes en een bonbon. Met die bonbon is hij 20 minuten bezig geweest. Piepklein en drie laagjes. Rechts is van Hanny, Wat er precies in die luier zit weet ik niet. Waarschijnlijk ook een ijsje…. ijsjes maken ging prima en ook 2 “bonbons” volgens de maakster.
De volgende keer wil Henk bloemetjes, een bonbonschaaltje en schoentjes maken zei hij…

IJsjes en poeppamper

Vanmorgen bracht ik mijn kleinkinderen, Henk (6) en Hanny (4), naar school. Maar voordat ik ze zover had dat ze naar school wilden moest ik ze beloven dat ze vanmiddag mochten komen knutselen. Henk deelde mij mee dat hij mini ijsco’s en een poeppampertje wilden maken. De poeppamper had hij in het babykastje van Emma gezien.

Hanny doet alles na wat Henk ook doet dus die wil ook. Ze zijn allebei helemaal gek van die miniwereld in mijn knutselkamer.
Dus beppe Hanny heeft maar vast wat voorbereid voor deze middag. Een paar hele kleine voorbeeld ijsjes en 2 luiertjes.
Ik ben benieuwd wat die kleine vingertjes er van maken…
Wordt vervolgd…..

Knutsel van de maand april 2007

Ik verbaas mij over de creativiteit die ik voorbij zie komen bij de rubriek “knutsel van de maand” op het tijdschrift van Marmod. Ik dacht: “Dat lukt mij nooit!” Ik zit dan te staren op het hoopje “verplicht materiaal” en er komt maar niks…. Ik ben naar mijn hobbykamertje gegaan, heb alles overhoop gehaald….. en voila…. daar kwam de inspiratie zomaar uit het niks.
Het is gelukt! Joepie!
Het hoopje waarvan ik de knutsel heb gemaakt:
– een bic-pen
– een klosje ijzerdraad
– een knoopje
– extra: 3 kleine kraaltjes en klei
Van de Bic-pen heb ik de vulling eruit gehaald. Ik heb een brandend kaarsje gebruikt om het uiteinde van de doorzichtige buitenkant warm te maken. Het stinkt verschrikkelijk… blèh. Met een pincet en mijn vingers heb ik wat zitten kneden. Toen de vorm na mijn zin was heb ik dat stuk afgezaagd.
De knoop heb ik gesloopt en alleen het randje gebruikt. De rest had ik ook kunnen gebruiken voor een dekseltje, maar dat vond ik niet mooi. het vervormde stukje pen heb ik in de knoop gelijmd. Tja, eigenlijk vond ik het wel goed zo, maar ik moest ook nog ijzerdraad gebruiken. Daarvan heb ik een klein stukje dubbel gedraaid en de uiteindjes verwarmd in de vorm gestoken nadat ik er drie kraaltje met lijm erop heb vastgezet. En klaar is mijn bonbonschaaltje…
Ik heb ook nog een bic-pen-vaasje erbij gemaakt…
Christa miste de chocolaatjes. Ik miste ze ook al dus heb ik gisteren een paar bonbons gemaakt.

Babykastje emma – de rest

Het kastje is af. Ik zou er misschien meer bij kunnen doen, maar overdaad schaadt, dus toch maar niet.
Het behang, de wieg en de commode zijn nagemaakt. Er hangt een foto van Emma aan de wand en haar geboortekaartje staan 1:12 op de plank.
Hier een foto van de 1:1 kamer van Emma met daarop haar commode en het behang kun je ook zien.
Van het 1:1 behang heb ik foto’s gemaakt en deze bewerkt in Photoshop. Een hele klus maar de moeite waard.
Het mandje is gekocht bij Wendy en het babybekertje ook. Het plankje is van het houthoekje. Het geborduurde muisje is van mijn moeders hand. In de po ligt een reukloze poeppamper.
Op de commode ligt ook nog een pamper, alleen ben ik vergeten hem op de foto te zetten.
Het lampekapje is van dezelfde stof als van de wieg. Gewoon een vierkant stukje met een kantje over een plastic (hol) bolletje gehangen.

De wieg past er net in. Het is geen groot kastje (Ikea) maar wel geschikt om op de hangen. Er hangt een 12 volts lampje in welke ik aangesloten heb op een adapter.

De 1:12 Emma heeft een pamper en een jasje aan gebreid door Tiny. De bijpassende broek ligt op de plank.
Het geboortekaartje is te lezen…

babykastje emma – de wieg

Emma, mijn kleindochter, is geboren op 4 maart 2007. Voor haar (en natuurlijk voor mijn zoon Henk en schoondochter Marieke) maak ik een klein babykastje. Hiervoor heb ik stiekum foto’s genomen van Emma’s kamer en vanaf die foto’s probeer ik zoveel mogelijk na te maken.
Ik ben begonnen met de wieg. Hiervan heb ik een ontwerpje gemaakt en gewickerd met bruin draad. Het onderstel is gemaakt van tandenstokers, een satepen, 4 kraaltjes, ijzerdraad en bruin garen. De bovenste rand had ik er eerst ook op gedaan maar er later weer afgehaald. Het was teveel van het goede. En zonder kan ook prima.
Deze foto heb ik als voorbeeld genomen.
Van het stofje heb ik ook een foto gemaakt en deze verkleind afgedrukt op een zakdoekje. Niet helemaal 1:12 want dan werd het motiefje onherkenbaar. Iets groter vind ik geen probleem.
Hier een kiekje van Emma in haar wiegje.
Het dekentje heb ik ook nagemaakt. Ik weet niet of ik de kruik wel of niet in de wieg ga leggen.
Hij wordt dan wel erg vol.
De kap kan open en dicht.
Ik ga nu verder met de commode….