babykastje emma – de wieg

Emma, mijn kleindochter, is geboren op 4 maart 2007. Voor haar (en natuurlijk voor mijn zoon Henk en schoondochter Marieke) maak ik een klein babykastje. Hiervoor heb ik stiekum foto’s genomen van Emma’s kamer en vanaf die foto’s probeer ik zoveel mogelijk na te maken.
Ik ben begonnen met de wieg. Hiervan heb ik een ontwerpje gemaakt en gewickerd met bruin draad. Het onderstel is gemaakt van tandenstokers, een satepen, 4 kraaltjes, ijzerdraad en bruin garen. De bovenste rand had ik er eerst ook op gedaan maar er later weer afgehaald. Het was teveel van het goede. En zonder kan ook prima.
Deze foto heb ik als voorbeeld genomen.
Van het stofje heb ik ook een foto gemaakt en deze verkleind afgedrukt op een zakdoekje. Niet helemaal 1:12 want dan werd het motiefje onherkenbaar. Iets groter vind ik geen probleem.
Hier een kiekje van Emma in haar wiegje.
Het dekentje heb ik ook nagemaakt. Ik weet niet of ik de kruik wel of niet in de wieg ga leggen.
Hij wordt dan wel erg vol.
De kap kan open en dicht.
Ik ga nu verder met de commode….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *