Demonstratie bibliotheek Surhuisterveen

Wat ik heel leuk vond om te doen was een demonstratie geven in de bibliotheek in Surhuisterveen.
Het doel was om het virus te verspreiden, mensen laten zien hoe geweldig mooi onze hobby is.
Nou, het sloeg wel aan moet ik zeggen.
Ik had een infohoekje gemaakt met daarin allerlei boeken, p&m’s, DHN’s, Minivirussen, noem maar op en  flyers van de poppenhuisbeurs in Peize. Ook lag hierbij de eerste “aflevering” van de Delprado serie met het stoeltje. Bij verschillende boeken en tijdschriften lagen daaruit gemaakte voorbeelden van meubeltjes, borduursels, en andere creaties. En in een apart hoekje met zelfgemaakte bloemetjes verdwenen diverse neuzen om alles maar zo goed mogelijk te kunnen zien.
Tijdens het hele gebeuren gaf ik een demonstratie “roosjes maken” waarbij men zelf ook een roosje kon maken. Ook had ik voor de lol een potje Play-doh klei, een potje Foamputty en een dikke viltstift (= potjesmal) meegenomen om te laten zien hoe simpel en goedkoop je grappige bloempotjes kon maken. Iedereen ging dus ook met een zelfgemaakt, nog zacht bloempotje naar huis. Ik ben blij dat ik minimaal 8 vrouwen en een klas vol kinderen besmet heb. Afspraken voor een bezoekje aan Peize werden onderling ter plekke gemaakt. Toevallig was in de biep ook een schooljuf aanwezig die meteen werd opgedragen de handenarbeidles aan te passen. Ze wilden, meisjes én jongens, roosjes maken!
Van 2 uur ’s middags tot bijna 9 uur ’s avonds had ik doorlopend, op een kwartiertje pauze na, vers besmette miniatuurliefhebbers bij mijn tafel staan en zitten.
De pers kwam ook nog even langs. Er staat een stukje op internet en volgende week komt het in de krant, dus nog even en dan ben ik beroemd haha….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *