Mijn broodjes

Zo, mijn broodjes zijn ook af. Ik heb eerst Henk zijn broodjes afgewerkt. Hij was al naar huis en kon dat zelf niet doen. En hij was ook wel lang genoeg bezig geweest en ging lekker buiten spelen met zijn vriendje.
Gisteren ben ik dan aan mijn eigen toegekomen. Ze zijn best wel goed gelukt vind ik zelf. Het deeg was erg soepel, glad en kneedbaar. Erg lekker om mee te werken. Zelfs voor kinderen dus. Ik heb geen kruidnagelen gebruikt zoals beschreven in de DHN (nr. 40) maar nootmuskaat en koffie. Ook heb ik geen gipspoeder gebruikt maar talkpoeder. Het rook een beetje eigenaardig in mijn keuken met al die verschillende luchtjes.
Wat me wel tegenviel was de kleur na het bakken. Maar nu heb ik een heteluchtoven dus eigenlijk zijn ze alleen maar gaargedroogd. Een volgend keer doe ik ze ook nog even onder de gril.
Ik heb de broden een beetje bijgeverfd, opnieuw een halfuurtje in de oven en later hier en daar gevernist.
Dit is het resultaat. Maar wat ik er nou precies mee moet weet ik nog niet…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *