“Mijn” huisje aan het kanaal…


april2004In 1954 werd ik in dit huisje geboren. Ik heb geruchten gehoord dat die geboorte op de tafel plaats vond want het huisje was maar klein. Een half jaar was ik toen we verhuisden naar IJmuiden, dus lang heb ik er niet mogen wonen helaas.

Zo nu en dan reden we er even langs de afgelopen jaren. Soms werd er een kiekje genomen, soms een stukje gefilmd.. Het huisje bleef maar staan, maar verdween steeds meer in het groen.

dec2009Totdat ik er in december 2009 weer langs reed. Toevallig en niet gepland. Geen fototoestel meegenomen en daarom met mijn mobieltje een kiekje gekiekt, want het huisje dreigde in te storten en stond er zo verlaten bij. Het meeste groen gerooid, de ramen dichtgetimmerd, het dak half verrot…

Vandaag gingen we weer een rondje “roots” rijden. Natuurlijk was ik nieuwsgierig of het huisje er nog was. De kans was wel erg klein dat het nog overeind zou staan. Er is niks meer, geen groen, geen huisje. Alles foetsie…

mei2010

Heb zo vaak gedacht “zal ik even aanbellen?”. Nooit gedaan natuurlijk. Ach, het is maar een huisje, maar het was een huisje waar ik graag had willen blijven wonen. Zo’n mooi plekje aan het water.

Nu zal er wel zo’n groot modern landhuis worden gebouwd… bljek…

4 Comments

 1. Posted 22 mei 10 at 19:00 | Permalink

  Ach … vergaan. Best jammer. Zonde hè. Maar je hebt in elk geval foto’s.

  Ja dat heb ik ook, mij geboortehuis, als ik er langs rij denk ik … zal ik aanbellen. Nog steeds niet gedaan 😉

 2. Margriet
  Posted 22 mei 10 at 19:44 | Permalink

  Neuh…ik bel ook maar niet aan bij mijn geboortehuis…ik weet wie er woont 😉

  Het was wel een heel mooi plekje Hanny!!! Jammer dat het nu helemaal weg is!

 3. Posted 22 mei 10 at 23:12 | Permalink

  Wat zag dat huisje er leuk uit zeg!!!!

 4. Posted 10 januari 18 at 21:50 | Permalink

  autocad software for interior designers
  autocad
  electrical symbols for autocad download

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*