Decemberflow 2008 (PlaQuest)

De maand december is om en het laatste vakje van de Decemberflow is gevuld. En dit is het hele plaatje. (Voor grotere abeeldingen op de plaatjes klikken)

Ik vond het heel erg leuk om te doen en ik bedank Marmod dan ook voor deze prachtige opdracht!
Op het plakblog staat alles opgedeeld per vakje beschreven. Natuurlijk ga ik dat hieronder nog eens dunnetjes overdoen. Mijn persoonlijke opdracht was “Tijd gaan maken”. De laatste maanden (eigenlijk jaren) waren erg chaotisch en druk. Eigen schuld, maar daar moet hoe dan ook verandering in komen. Er moet meer rust, tijd voor mezelf, komen. Het nieuwe tijdschrift “FLOW” probeert dat ook te bewerkstelligen. Dit alles was voor mij een teken om nu eindelijk eens te luisteren naar al die seintjes en orde te gaan scheppen in de chaos… Ik ben er dan ook echt serieus mee bezig geweest…

Klik op “More” voor de dag-verslagjes vanaf het plakblog:

Dag 01
Dag 01
Hier is mijn Flow… Met veel pijn en moeite overigens. Niet dat het moeilijk was, maar ik heb zo’n rugpijn auwauwauw, klaagklaagklaag… Heb ‘m zittend, staand en soms bijna liggend inelkaar gefrutseld. Leve het Pritt “glue-it” rolletje! Heb het simpel gehouden.
Dag 02
Dag 02

Tja, wat moet ik hiervan zeggen? Ik nam de tijd niet… alles moest vlug. Accepteerde geen hulp omdat het anders te lang ging duren. Nu moet ik wel de tijd nemen, en meer dan me lief is. Ik baal verschrikkelijk, want ik wil en ik zal dat doen wat ik niet kan laten. Er hangt teveel vanaf. Wanneer leer ik het, wanneer?  Ik ga altijd tot het uiterste, tot het echt niet meer gaat en dan is het misschien te laat.
Tot nu toe heb ik nog geluk gehad. Het is “alleen maar” mijn erg pijnlijke rug die me plaagt en beperkt. Mag ik nog tot januari eigenwijs zijn? Dan ga ik echt tijd maken en nemen….

Dag 03
Dag 03

Deze dag was heel bijzonder, warm en emotioneel en ik ben weer echt in engelen gaan geloven. Ik voel ze binnen in mij vanalles beroeren. Ze bestaan… echt waar!

Dag 04
Dag 04

Dag 04 was uitrusten van dag 03 en voorbereiden voor de visite die zou komen eten. Vrienden van ons uit Noorwegen kwamen lekker bij ons Chinezen…. Lekker makkelijk en heeeeel gezellig! Alweer plannen gemaakt voor de zomer. Dan gaan we waarschijnlijk hen weer een bezoekje brengen in Saetervik, 300 km boven Trondheim aan de kust. Geweldig is het daar. Ik heb hier teveel roots, anders gingen we emigreren…

Dag 05
Dag 05

Natuurlijk in het teken van de Sint, zak, pakjes en pieten. Alles ingepakt vanmorgen, snel nog even wat gehaald en dan vanavond … pakjesavond!!!!

Dag 06

Mijn dag was blèh… Ben aan het opruimen en ik wordt helemaal mesjogge! Meer dan de helft van mijn kastinhoud moet weg want ik verzuip erin. Allemaal spulletjes nog van mijn moeder, schoonmoeder en mijn vader. Daarbij stapels materiaal voor mijn hobbies…. En ik kan geen keuzes maken. Wat is rommel en wat niet? Overal kleeft wel een herinnering aan en herinneringen weggooien is akelig. Maar het moet, het moet!
 Zo, dat lucht op… nu nog opruimen…

Dag 07
Dag 07

Tijdens het opruimen van die enorme berg “herinneringen van de laatste 50 jaar” kwam ik ook een paar oude schoolagenda’s tegen. Een stukje uit die van 1969-1970 heb ik gebruikt voor dag 7.
Als je wilt weten wat er staat dan kun je dat HIER lezen.

Dag 08
Dag 08

Een hart –  ik  zat midden in de herinneringen. Allerlei jeugdsentiment, love, schoolagenda’s, gedichten, foto’s en een heeeeeleboel rommel wat ik heb weggedaan. Ook bezig geweest met Valentijn haha. Niks Kerst.. dat sla ik gewoon over… Ik had een bestelling van iemand en die wilde graag een valentijn-workshoppakketje. Vandaar. Heb ik er meteen maar een paar meer gemaakt voor de beurs in februari.

Dag 09
Dag 09

Verder met opruimen, tenminste een poging daartoe. Door die dozen en kasten struinen is echt een waar avontuur. Alleen die computer hè… die trekt soms zo aan me…

Dag 10, 11 en 12
Dag 10, 11 en 12

Dat was één grote brij van emoties, huilen, blablabla, emotionele val-kuilen, knallende ruzies (ikke niet hoor). Crisis op het poppenhuisforum. Hierover staat een stukje op mijn weblog. Ook zou mijn moeder jarig geweest zijn op 11 december. Ook daar viel een traantje… En de computer heeft een aantal uren uit gestaan… echt waar! Geen leuke dagen, maar heb wel weer een boel levenslesjes gehad. Die heb ik maar weer!

Dag 13
Dag 13

Zaterdag voor het eerst mijn nieuwe vaatwasser leeggehaald. Heb ‘m vrijdag gekregen (nou ja, gekocht dan…) en ’s avonds gevuld met alles wat ik maar kon vinden wat afgewassen kon worden. Vanaf mijn kleutertijd was ik al afwashulpje. Heb mijn hele leven een gruwelijke hekel gehad aan dat klusje. Ja, ik weet het, het is niks, zomaar klaar, een kleinigheid, fluitje van een cent. Nou, maakt me niks uit, ik baal ervan. Dus nu – 30 jaar te laat –  heb ik een vaatwasser!! Jippie…
Ook naar Zoetermeer geweest op verjaardagvisite bij mijn broer en echtgenoot. Kon er geen roze gebakjes meer bijplakken. Trouwens, ze waren geeneens roze….

Dag 14
Dag 14

Eindelijk brak de zon weer een beetje door van binnen in mij. Mede ook door jullie adviezen en kijk op de zaken kon ik het een en ander plaatsen en relativeren. Bedankt! Ik hou van jullie!

Dag 15
Dag 15

De blauwe lijn die zaterdag al begon te schemeren is nu duidelijk doorgetrokken naar vandaag. Mijn blauw Son-geitje is voor mij het symbool van rust (blauw), levenslust en humor. Dat beestje vertegenwoordigd het kind in mij, de puber die nog steeds wil ontdekken. Nah, dit plaatje lijkt me duidelijk…

Dag 16
Dag 16

Ik heb de hele dag achter de pc gehangen, lekker bezig geweest in mijn digitale Rommelhoek. Dingen uitproberen en in de soep laten lopen (niet expres hoor). Maar dat mag op mijn rommelpagina. Daar staat toch niks.

Dag 17
Dag 17

Met Hillie (Hannydochter) naar Drachten geweest. Kleren gekocht voor kleine Hanny, bamischijf uit de muur geplukt en gekeken naar de ijsbaan midden in het centrum. Gezellig is dat! Gewoon, lekker even d’r uit…

Dag 18
Dag 18

Ik ben zo blij dat ik eindelijk eens een paar goeie broeken heb kunnen bemachtigen, waaronder een hele leuke spijkerbroek van Anna Scott. Mijn dag is al goed. Zo tijdens mijn wandeluurtje kom ik soms langs de plaatselijke textielwinkel. Leuke kleding! Ben meteen weer platzak… Maar daar heb ik ook wat voor.

Dag 19
Dag 19

Dit was de dag van de kerstpakketten. Ja… 2 stuks! Hannyman staat op de loonlijst bij baas 1 en is gedetacheerd bij baas 2. Hij werkt als aktiviteitenbegeleider met verstandelijk gehandicapten en dan met name in het buitengebeuren. Een aantal clienten hebben schilderijen gemaakt in een atelier wat ook bij de stichting hoort. Deze schilderijen zijn verwerkt als thema in 1 van de kerstpakketten. Een klein voorbeeldje heb ik gebruikt voor deze dag.

Dag 20
Dag 20

De clubdag van MCF. De hele dag bij Louise gezeten en gekletst over Nellabreisels, sneeuwpino’s, Petra en legio andere onderwerpen. Veel gelachen met Kootje en haar.  We hadden creatief zullen zijn, maar waren dat alleen met woorden. Ik had eigenlijk een foto willen plakken van speciale Nellabreisels maar gezien de censuur zie ik daar maar van af.
Maar de dag ervoor was ik wel creatief en heb ik een minikralenkerstboompje gemaakt (workshopje van Sun). Erg leuk om te doen en ik heb ‘m daarom maar op dag 20 geplakt.

Dag 21
Dag 21

Tijdens het plaatsen van het berichtje van dag 19 en 20 op het plakblog belde iemand aan de deur.
Er stond een mintgroen autootje voor de deur en daaruit was een meneer op leeftijd, met hoed, uitgestapt en had aangebeld. In zijn hand had hij een brief. Ik herkende de brief meteen. “Die komt van Ruth”, was mijn eerste gedachte. “Deze brief is bij mij bezorgd”, zei de vriendelijke meneer. “Ik denk dat hij hier ergens in deze straat hoort, maar ik weet niet waar”. Nu zag ik dat wel, het adres stond duidelijk op de envelop. “Ik heb maar even op de envelop gezet dat hij verkeerd bezorgd is”, zei hij ook nog. “U bent hier bij de goeie deur hoor, u wordt heel vriendelijk bedankt! Ben blij dat u hem hier heeft bezorgd”, antwoordde ik hem. “Graag gedaan, die post is ook niet meer wat het is geweest”, zei de grijze jas die al weer onderweg was naar zijn autootje. “Dat ben ik helemaal met u eens meneer, nogmaals bedankt!”
Het was inderdaad een kerstgroet van onze vriendin uit Denemarken. Zij is sinds september 2007 “weduwe” van de man met wie zij samenwoonde en moest noodgedwongen verhuizen omdat zijn kinderen het huis erfden. Hun huis is jaren een gastvrij plekje geweest waar wij een hut huurden wanneer wij in Denemarken met vakantie waren. Deze zomer zijn we bij haar op visite geweest in haar nieuwe huisje. Een lief oud mensje met een hart van goud. Elk jaar krijgen wij een kerstgroet van haar en elke keer stopt ze iets bij in de envelop voor in de kerstboom. Een fotootje van haar groet met de beide kerstboomhangertjes heb ik in vakje 21 geplaatst.

Dag 22
Dag 22

Ik kreeg alweer erg leuke post. Van mijn werk, de bibliotheken van NO Friesland. Een grote envelop met daarin een boekje waaruit ik een kado mag zoeken bij www.kadoklikken.nl. Compleet met gebruikersnaam en wachtwoord. Ik kan zo een kado aanklikken en dan krijg ik dat toegestuurd. Nou, is ie leuk of is ie niet leuk?

Dag 23
Dag 23

Vanmorgen ging mijn deurbel om de haverklap… een verkoper met parfum (akelig mannetje trouwens.. brrr), vriendjes van mijn logé Henk, de gasmetermevrouw, iemand die iets kwam halen, de korfbalvereniging met de jaarlijkse snertaktie.. en ja hoor, de post. Deze kwam zelfs 3x. De 1e keer met één van de twee bestelde boeken bij Bol.com. Wreck this Journal was er niet bij helaas. Ik baalde best wel een beetje. Een uurtje later kwam de 2e postbode en belde ook aan. Het pakje kon niet door de brievenbus…. en wat zat er in???? Wreck this journal! De eerst bestelde van Selexyz die pas na 20 januari zou komen….. nou ja zeg! Maar ikke ben wel blij! Toen kwam de postbode nog een keer met een bestelling waarop geen huisnummer stond. Of ik mevrouw Tromp was… Ja hoor, die ben ik!  Nee, het was niet het 2e journal, maar nieuwe ponsjes om de vlinderstruik. weer te kunnen maken. Tenminste, als de bestelde flowersoft ook komt uit de VS.
O, ik ben zo benieuwd wat de post morgen komt brengen….

Dag 24
Dag 24

Ik zat vol verwachting op de post te wachten, en die kwam natuurlijk ook. Maar niet met de verwachtte pakketjes maar met weer een aantal kerstgroeten. Ook een lief kaartje uit Jasper, Canada. Ik heb de postzegel en een stukje envelop gebruikt voor dit vakje. Verder was de dag “saai” met voorbereidingen voor de bergen visite die wordt verwacht de komende dagen…

Dag 25 en 26
Dag 25 en 26

Tja, Kerst hè? En ik ben getrouwd met een kerstkindje en deze werd 49 jaar 1e Kerstdag. Het is dus al traditie dat de hele meute dus gewoon bij ons komt. Maar niet allemaal op 1 dag, nee,… 3 Dagen visite… pffft… Heel gezellig en ook wel veel pauzes hoor, maar telkens weer opladen voor de volgende lichting…

Dag 27
Dag 27

Ook zo’n dag waarop kinderen, kleinkinderen en aanverwante zaken zo nu en dan binnenwipten. Om 5 uur maar weer opnieuw een maaltijd inelkaar geflanst, want mijn creativiteit en energie waren helemaal foetsie. Half 8 waren Hannyman en ik weer saampjes en eerstgenoemde ligt al plat en laatstgenoemde is nog even aan het flowen geweest…

Dag 28
Dag 28

We zijn een dagje uit geweest. Gevlucht als het ware… Nah, niet echt hoor, maar we waren er wel aan toe. Naar vrienden geweest in Lelystad en naar Zwolle geweest. Daar was het 6e ijssculpturenfestival dit jaar. Meer hierover en foto’s heb ik op mijn weblog staan. Vakje 28 is gevuld met de verknipte entreebon.

Dag 29
Dag 29

… Veel gebeurd, veel gedaan maar heb geen flauw idee wat te plakken. Dusss…

Dag 30
Dag 30

Bezig geweest met de website van ons jeugdtoneel. Dat ging niet helemaal goed hier en daar, maar het is weer voorelkaar…

Dag 31
Dag 31

De laatste dag. Oudjaarsdag… Tijd voor oliebollen en afsluiten. Nou, oliebollen heb ik gehad, tjongejonge.. dat wordt weer hongeren in januari. En wat heb ik gedaan op oudjaarsdag? Lekker wat opgeruimd, oliebollen gehaald en wat huishoudelijke klusjes gedaan. Verder achter de pjoeter off course… De hele avond ook, nadat we een prachtige docu hadden gezien over Joanna Lumley’s kinderwens het Noorderlicht ooit eens te mogen zien. Prachtig! Deed me denken aan mijn eigen wens ooit eens in Hammerfest te staan.
Met Photohop en PSP aan het spelen geweest en o.a. mijzelf getekend en bewerkt met allerlei gezichtsuitdrukkingen. Op mijn weblog staan ze op een rijtje.
Omdat ik mijzelf ergens per vergissing een oliebol had genoemd is het laatste vakje gevuld met een schaal Hanny-oliebollen, gemaakt van de genoemde tekeningetjes. Over al die Hanny’s wordt lekkere tijd gestrooid… smullen maar! Het doel “tijd gaan maken etc.” is nog niet helemaal bereikt, maar ik ben een heel eind op weg. Het jaar 2009 begin ik met heel wat meer rust en tijd dan aan het begin van deze maand.

Tot besluit wens ik jullie allemaal een toekomst toe met vooral tijd voor dingen die belangrijk voor je zijn, met rust en wijsheid, liefde en warmte. Dat je op het eind van je leven kunt zeggen “Mijn tijd hier heb ik goed gevuld en besteed, ik ben tevreden, mijn tijd zit erop….”

Hanny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *