Author Archives: Hanny

Muis

Hallo, ik ben Muis.

Hanny heeft mij gehaakt en ik ben 6 cm groot. Ze heeft van mijn grote broer Morris afgekeken hoor. Hier vind je het patroontje.

Ik mag bij Drs. Cee wonen en we hebben al kennis gemaakt. Vind wel dat Cee een groter huis moet hoor. Wordt wel een beetje vol hiero.

 

Kringloop

Vandaag eindelijk weer eens naar de kringloopwinkel geweest. Heerlijk vind ik dat. Voor een paar euro een tas vol “rommel” 🙂
Voor de miniatuurhobby en Kwak&Plak-hobby heb ik dit kunnen bemachtigen.
Allerlei stickertjes, figuurlinialen, kleine spijkertjes, papieren tape, een zak met kleine containertjes (bijv. voor restjes verf etc.) sierknopjes en het allermooiste vind ik het ‘koperen’ pijpje in de vorm van een pauw.
Daar is Drs. Cee erg blij mee denk ik.

 

Bezig voor de beurs, Drachten 13 april

Al weken bezig met het samenstellen van de doe-het-zelf-pakketjes. Ben er nu zo flauw van dat ik lekker met wat anders bezig ben gegaan. De pakketjes zijn wel klaar gelukkig.

De tafeldecoraties zijn 1:12.

Zaterdag 13 april is de miniaturenbeurs in Drachten. In het Fries congrescentrum, Oprijlaan 3 te Drachten. van 10:30 tot 16:30 uur. Meer info hier.

Rudolfje

Vorige week kwam ik een patroontje tegen van een rendierkop, van Rudolf. Ik vond ‘m zo lief dat ik heb ‘m meteen 1:1 gehaakt. Het resultaat en het patroontje kun je vinden op mijn weblog. Daar staan ook een paar gehaakte kerstballen die ik heb bedacht n.a.v. datzelfde patroon welke ik heb aangepast. Deze ballen probeer ik maar niet in 1:12. Mijn handigheid in haken heeft zijn grenzen.

Natuurlijk moest ik Rudolf wel in het klein haken. Als miniatuurfreak kan ik daar niet omheen. Het was een heel gepriegel maar het is gelukt. Rudolfje is 2 cm klein. Wat ik er nou mee moet weet ik nog niet. Mijn uitvinder drs. Cee (1:12) is ‘m druk aan het bestuderen. Misschien kan hij er wat mee.

rudolfje

rudolfje2

Slaapruimte Drs. Cee

Van sigarenkistjes en vuurwerkhoutjes ben ik Drs. Cee aan het helpen met zijn ladder en vloertje. Hij krijgt een extra ruimte in zijn atelier. Hij wordt soms zo moe van al dat nadenken, tja dan moet je zo nu en dan een dutje kunnen doen. Beneden in zijn atelier raakt alles vol met zijn uitvindsels, boeken en rommel. Ik vroeg of hij een bed of een luie stoel wilde… Heb natuurlijk nog geen duidelijk antwoord gekregen. Vooralsnog voldoet de vloer ook wel geloof ik. Al denk ik niet dat hij slaapt… hij denkt na, denk ik.

Update: Het begint er een beetje op te lijken. Maar hij mompelt iets over “krapjes, koud en kussens”…. ???

Geitenwollen sokken

Drs. Cee kreeg zowaar post…. van Nella! Op de een of andere manier is zij erachter gekomen dat Cee mopperde over “niet kunnen denken met koude voeten”… Tja, dan neemt zij natuurlijk meteen de pennen en gaat breien!

Cee heeft bijna een uur zitten staren naar die lekkere warme sokken… en zegt niks natuurlijk. Afwachten maar weer.

Daarom namens hem: Bedankt Nella! Je bent een schat!

Drs. Cee, uitvinder

Hier is ie dan… starend, denkend en niet aanspreekbaar: Drs. Cee
Hij stond daar te staan. Ik heb snel de LockClock op slot gezet en ja, toen bleef hij staan dus. Kon ik ‘m mooi even op de foto zetten. Durfde maar eentje te maken… stel je voor dat ie schrikt en ik ‘m uit zijn concentratie haal. Je weet maar nooit wat er dan zou kunnen gebeuren…

Zijn naam is Cornelis, ik heb dit popje heel lang geleden al eens gemaakt. Maar toen was ie nog gewoon een man van middelbare leeftijd. Zijn haar is inmiddels wit geworden en flink gegroeid. Ook heeft ie zijn snor laten staan. De stofjas heb ik vorige week voor ‘m gemaakt. Hoe hij die zo snel zo vies heeft gekregen…???

LockClock

De uitvinder was een poosje uit de running, maar toen ik vanmiddag even om het hoekje keek zag ik waarom… Hij had zijn LockClock op slot gezet. Tja, dan staat in zijn huis de tijd stil. Ik heb de klok maar van ’t slot gehaald. Kan ie weer aan de slag…

 

Simpel om te maken: Forsythia-bloesem-takjes

Omdat het Pasen is en een paar takken forsythia zo vrolijk staat heb ik snel even een paar takjes gemaakt:

Uit de tuin heb ik wat twijgjes gezocht. Uitgebloeide (scherm)bloemen zijn heel geschikt.

Ik heb mijn takjes geplukt uit een uitgebloeide Spirea

Hier en daar een dotje lijm erop met een tandenstoker

Dan voorzichtig aan alle kanten bestrooien met fijn geel zand (gele flowersoft zou misschien ook kunnen)

En klaar is je Forsythia-bloesem-takje

Vrolijk Pasen!