Monthly Archives: december 2006

Eethoek 1:144 voor in Bellevue-tje

Nadat veel koekkruimels voor het weggevlogen stoeltje waren aangezien, heb ik het stoeltje uiteindelijk toch terug gevonden. De eethoek is nu klaar voor in mijn 1:144 Bellevue-tje. Of ik verder ga met dit gepriegel weet ik niet. Ik raak er zo nu en dan flink gefrusteerd van!
Een half afgemaakt poppenhuisje in de grote Bellevue staat ook wel leuk. Dan maak ik de mini-maakster er ook bij. Een poppenhuis-hobbykamertje op de zolder van de 1:12 Bellevue lijkt mij een prima idee!

Vervolg 1:144 Bellevue-tje

Het is een heel gepriegel maar leuk om te doen. Het stukje pizzadoos begint steeds meer op een 1:144 huisje te lijken. Voor de” gevelbetimmering”  heb ik kleine reepjes plakplastic op een stukje bruin origamipapier geplakt en vervolgens op de gevel “getimmerd”. Hier en daar zit al een kozijn en raam.

Inmiddels is de benedenverdieping  bevloerd en behangen.
Van luciferhoutjes heb ik geprobeerd om een eethoek te maken…
Mijn eerste stoeltje is helaas spoorloos. Ik was heel voorzichtig bezig het stoeltje inelkaar te zetten toen een dikke “nieuwjaarsknal” mij zo liet schrikken dat het stoeltje waarschijnlijk is weggevlogen. Ik heb hem nog steeds niet terug kunnen vinden…
Nog een beetje “bijschuren”, een likje verf en de 1:144 eethoek is klaar.

Bellevue-tje 1:144

Ik kwam in een oude doos nog een bouwtekening tegen van “de Bellevue” uit de Karweipost. Ooit al eens besteld of gekregen. Nu ben ik al zo’n 10 jaar bezig met een kartonnen huis, maar dat komt maar niet af. En door al het heen-en-weer gesjouw met dat ding is hij nogal slap geworden en valt bijna uitelkaar. Ik sloop hem maar. Wel jammer, want het is een erg mooi huis met veel ruimte. Ik ga ‘m misschien ooit nog eens maken van mdf, maar nu heb ik mijn buik vol van dat huis.
Ik ben direct naar de Formido gegaan met de bouwtekening van de Bellevue en heb alles uit laten zagen. Die hele stapel ligt nu in de hoek van de kamer naar mij te grijnzen.
Ik wil het huis iets uitbreiden met een extra kamer of zo. Nu ben ik geen held en heb besloten om van het huis eerst een model te maken en dan te kijken hoe ik die verbouwing aan wil pakken. Het leek me wel leuk om dat modelletje 1:144 te maken. Als het dan goed lukt kan ik het 1:144 Bellevue-tje mooi in het grote huis neerzetten. Ik maak het Bellevue-tje van een pizzadoos. De poging is gestart en hier zie je het begin.