Category Archives: 1:24

Kerst met pasen

Tja, kerst met pasen… dat slaat nergens op. Maar ik heb een aantal dames beloofd dat ik mijn ‘kerstkamertje’ met pasen zou laten zien. En belofte maakt schuld, dus vandaar…

Het is niet echt een “traditioneel” kersttafereeltje (eigenlijk erg onkerstelijk vind ik zelf LOL), maar een kerstboom is een kerstboom toch? Hij staat in het midden van de kamer, en geitje met al haar vriendjes dansen, naar Noors gebruik, rondom de boom. Ze zingen er flink op los. Jammer dat je dat niet kunt horen hè?

Geitje wil nogmaals iedereen bedanken voor al die mooie kadootjes, gekregen met kerst, op de kladblogdag en “zomaar” bij een bezoekje. Ze staan niet allemaal in het kamertje. Het staat al zo vol. Maar een plekje vinden ze zeker.

Een drukte van belang dus. Maar dat blijft niet zo. De kerstboom is inmiddels weer afgetuigd en ik ben bezig met het opnieuw inrichten van het lila-kamertje. Wanneer ik daarmee klaar ben weet ik niet… met de kerst misschien?

iniminimillimetermuisje

Ik zat achter mijn bureautje mijn dingetjes te doen en was met een balletje putty aan het spelen. Putty is een soort van erg zachte klei waarmee je kunt “ontstressen” LOL. Kneden, rollen, uittrekken, stuiteren, overal opplakken en weer lostrekken… noem maar op. Het goedje wordt niet hard en wanneer je het neerlegt zakt de massa in tot een platte “vlek”.

Tijdens het spelen met dat spul dacht ik aan de muisjes van Marian Koning (Mamamuis). Zij is op 1 januari begonnen met het maken van haar 1e muisje. Zij wil in het jaar 2011 elke dag een muisje maken en is nu inmiddels met muis 53 bezig denk ik. Ze heeft een speciaal weblog hierover: 365muizen.

En omdat ik nogal met miniatuurtjes bezig ben kreeg ik plots het idee een minimuisje te maken. Snel uitproberen met dat wat ik bij de hand had… de putty. Een iniminimuisje van 5 millimeter is het geworden. Snel op een euro gezet. Hij begon al in te zakken. In rap tempo een foto gemaakt en muisje was al niet meer 🙁 Helemaal ingezakt tot een zielig hoopje blauwe prut op een euro.

Ik ben uiteraard van plan om meer muisjes te maken, en ook ander klein grut, van klei uiteraard en niet van putty 😉

De foto van dit putty-muisje heb ik opgestuurd naar Mamamuis. Op haar weblog heeft zij ook een  “gastmuizendomein“. Iedereen kan haar mailen met een foto van een zelfgemaakte muis, voor in de 365 muizengalerij.