Monthly Archives: mei 2007

Potjes

Van Urseline, een Duits poppenhuisforumlid uit Leverkusen komt het volgende idee.
Heerlijk even rommelen tussen mijn “afval”. Ik heb dozen vol.
Van doppen, garenrolletjes of ander rond (vierkant kan ook) materiaal, knopen, oorknopjes en sierstickervellen of andere sierrandjes kun je heel simpel iets leuks maken.
Ik heb van een paar doppen, een stukje van een garenklosje en een plastick buisje, bijpassende knopen en sierstickers in 10 minuten een paar potjes/trommeltjes gemaakt. De meeste tijd gaat zitten in het uitzoeken. Wat ik overigens heel erg leuk vind om te doen, dat grabbelen.
Ik heb alleen 2x een stukje moeten zagen en versiersels geplakt. Je zou ook alles nog een ander kleurtje kunnen geven, maar ik vond dat niet nodig.
En dit is het resultaat, leuk voor in de keuken, voor koekjes, snoep of als sieradendoosje of zo.
Ik vind dit een geweldig idee van Urseline! Bedankt!

Knutsel van de maand mei 2007

Poeh, dat viel niet mee! Ik kon dus echt niks bedenken. Maar zo nu en dan dwaal ik een beetje rond op internet en ja hoor… bingo! Ik zag een fotootje met daarin een koffiemelkkuipje.. Tenminste die zag ik dan hè. Verf wordt niet als extra materiaal gezien dus dat was geen belemmering. Dus dan maar vooruit met de geit….
Ik heb mijn kralendoos tevoorschijn gehaald en lekker zitten grabbelen in de 12-jaar-lang-kraaltjes-verzamelen-berg. Natuurlijk weer een sigarenkistje, een prikker en een oude zakdoek en ik kon beginnen.
– een koffiemelkkuipje
– diverse kraaltjes
– hout (sigarenkistje en prikker)
– extra: een zakdoekje
En dit is het geworden:
Het leek me leuk om 2 contrasterende kleuren te gebruiken, lekker gedurfd en fris.
Van het sigarenkistje is de ombouw en het achterstukje gemaakt, de wasbak is uiteraard het kuipje.
De prikker is een handdoekenrekje geworden. De prikker hangt in twee kraaltjes met daaraan oogjes. Op de uiteinden zitten ook twee kleine kraaltjes. Een stukje zakdoek is een handdoek geworden.
Van allerlei kraaltjes (doosjes vol van het Kruidvat, Trekpleister, Action, Xenos) de kraan, zeepbakje, zeepautomaat (schelp) en een paar potjes. Een spiegel heb ik overgeslagen omdat ik geen materiaal meer mocht gebruiken. Maar hij komt er binnenkort wel bij te hangen
Ik heb de bodem van het restant van het sigarenkistje maar even paars geverfd en de wasbak opgehangen.