Monthly Archives: februari 2008

Lelietje-van-dalen

Er vroeg iemand naar Lelietjes van Dalen. Ook al zo klein. Ik heb weer een poging gewaagd.
Het is bij eentje gebleven, toen vond ik het welletjes. Ik werk het nog verder uit en dan plaats ik wel een workshopje binnenkort. Wel weer een gepriegel, en frustraties te over. Dat komt door die secondenlijm. Met gewone lijm wordt het te grof en blijft het ook niet goed zitten. Secondenlijm is onzichtbaar en plakt zelfs de kleinste dingetjes. Maar ja, dan heb je wel voortdurend ruzie met je vingers, speld en pincet waar alles aan blijft plakken.
Wanneer ik zin heb maak ik er meer en plant ze in mijn tuintje, wat ik overigens nog niet heb. Dat is een beetje het probleem met mij. Ik maak van alles en vervolgens weet ik niet waar ik het laten moet. Het uitvogelen en -vinden vind ik blijkbaar leuker dan in- en aankleden van mijn poppenhuis, wat ik ook nog niet heb haha…
De foto wilde niet erg goed lukken. Het is veel te donker en triest buiten en binnen. De kleuren komen niet echt overeen. De blaadjes zijn niet bruin maar groener dan afgebeeld.
Het bloempje is in zijn geheel 2 cm. De witte bloemetjes zijn gemaakt van de kleine ster van 2 mm en dan opgebold.
De beschrijving staat op deze pagina.

Sneeuwklokjes

Iemand vroeg of er ergens een workshopje van sneeuwklokjes was. Nu kwamen er enkele tips en in de Minivirus staat ook iets over sneeuwklokjes. Maar een echt workshopje kon ik op het internet niet vinden.
Tja, dan begint het bij mij te kriebelen hè? Ik moet en zal dan in ieder geval proberen een sneeuwklokje te maken.
Het was een heel gepriegel en de nodige ##!!! – woorden zijn ook gevallen, maar het is redelijk gelukt vind ik zelf. Mijn vingers zijn helemaal aangetast door de secondenlijm en mijn nek doet pijn van de inspanning.
Ze zijn niet groter dan 2 cm. en de bloempjes zelf zijn ong. 4 mm. Kleiner kon ik ze niet maken.
De werkbeschrijving staat op deze pagina.

Mijn broodjes

Zo, mijn broodjes zijn ook af. Ik heb eerst Henk zijn broodjes afgewerkt. Hij was al naar huis en kon dat zelf niet doen. En hij was ook wel lang genoeg bezig geweest en ging lekker buiten spelen met zijn vriendje.
Gisteren ben ik dan aan mijn eigen toegekomen. Ze zijn best wel goed gelukt vind ik zelf. Het deeg was erg soepel, glad en kneedbaar. Erg lekker om mee te werken. Zelfs voor kinderen dus. Ik heb geen kruidnagelen gebruikt zoals beschreven in de DHN (nr. 40) maar nootmuskaat en koffie. Ook heb ik geen gipspoeder gebruikt maar talkpoeder. Het rook een beetje eigenaardig in mijn keuken met al die verschillende luchtjes.
Wat me wel tegenviel was de kleur na het bakken. Maar nu heb ik een heteluchtoven dus eigenlijk zijn ze alleen maar gaargedroogd. Een volgend keer doe ik ze ook nog even onder de gril.
Ik heb de broden een beetje bijgeverfd, opnieuw een halfuurtje in de oven en later hier en daar gevernist.
Dit is het resultaat. Maar wat ik er nou precies mee moet weet ik nog niet…..

Clivia

Uit de DHN nr. 36 heb ik deze Clivia van Carla de Witte gemaakt. Heel erg leuk om te doen.
Ik heb een ander bloemponsje gebruikt dan staat aangegeven, niet met 6 maar met 5 blaadjes.
In de beschrijving stond dat je papier groen moest verven. Nu heb ik dat niet gedaan. Ik heb groen papier gebruikt en dat gevernist zodat het een tint donkerder wordt en een beetje glanst. Met een speld heb ik er zachtjes nerven in gekrast. Voor de meeldraden heb ik geen touw gebruikt maar van dat gele decoratie-sisal. Wel heb ik het hartje en de meeldraden met geel een beetje bijgeverfd.

Broodjes bakken met kleinzoon Henk

In de nieuwste DHN staat een deegrecept voor het bakken van broodjes. Nou, dat leek mij wel wat en mijn kleinzoon Henk (7) ook. Hij was een nachtje logeren bij beppe en weer helemaal bezeten van al die poppenhuisspulletjes en liep de hele dag met Geitje door het huis.
Henk wilde wel weer wat voor zijn feestkastjeproject maken. Dus wij samen aan het broodjes bakken. Uren zijn we bezig geweest. Het ene broodje nog mooier dan het ander. Beppe is doodmoe, maar heeft zich, net als Henk, uitstekend vermaakt.