Category Archives: Nieuws

Kladblogdag 11-12-10

Gisteren stond ik 6:15 onder de sproeier om fris te kunnen vertrekken naar Margriet en daarna naar IJsselmuiden en Wezep om Sjoukje en Jody op te pikken. Het doel was natuurlijk Zeist, waar de 2e kladblogdag zou plaatsvinden. Tien over tien waren we bij de Boskapel.

Ik lees nu net het verslag van Margriet 😉 en verwijs graag naar haar weblog om het verslag te lezen wat zij gemaakt heeft.

Hier mijn gemaakte foto’s en een klein filmpje op youtube, gemaakt met mijn mobieltje. Hierop staat het uitpakken van het kado voor Jolande wat Margriet voor haar heeft gemaakt. Zie ook dit verslag op Margriets weblog.

filmpje:

Klik op de foto voor een groter formaat.

Nieuw jasje voor deze website

Ik heb deze website een nieuw jasje aangetrokken. Heel veel overbodige troep is nu verdwenen en ik hoop dat ik nu gemakkelijker deze website kan onderhouden. Ik heb daarom gekozen voor een WordPress-blog.
Hij nog niet helemaal af. En de linken kloppen ook nog niet hier en daar. Zo in de loop van de komende dagen zal nog het een en ander worden aangepast en aangevuld. Maar het werkt… en dat vind ik al heel wat 😉

Kijk voor meer info op de pagina “Welkom“.

Blog Awards

Zo lief en een blijk van waardering. Dat doet een mens goed.
Van Karin kreeg ik deze Blog Award voor mijn poppenhuis-weblog. Als reden daarvoor geeft ze: “Ik geniet altijd van je prachtige planten en mooie bloemen, bovendien vindt ik het heel leuk dat je diverse workshopjes hebt gemaakt en met ons wil delen…super!”
Bedankt Karin.
Van Ingrid kreeg ik pas geleden ook deze BlogAward voor mijn prive-weblog met als reden: “Omdat ik haar blog altijd heel graag lees. Hanny heeft een heel prettige manier van schrijven. Gewoon lekker onderuit zakken en lezen dus.”
Ingrid, ook jij heel erg bedankt!

Poppenhuisforum-uitje

Met zijn 10-en (een groepje van het poppenhuisforum) zijn we 2 mei naar het Openluchtmuseum in Arnhem geweest. Het was een hele gezellige dag.
Ik had nog een filmpje beloofd. Hier is ie dan.

Filmpje beurs Peize 2007

Afgelopen zondag, 25 november 2007, was de beurs in Peize.
Ik heb daar een klein filmpje van gemaakt (2 minuten en 50 seconden). Had het veel te druk met mijn stand om veel te kunnen filmen… 😀
Helaas heb ik niet alle bekenden kunnen vastleggen, maar toch wel een paar…

Demonstratie bibliotheek Surhuisterveen

Wat ik heel leuk vond om te doen was een demonstratie geven in de bibliotheek in Surhuisterveen.
Het doel was om het virus te verspreiden, mensen laten zien hoe geweldig mooi onze hobby is.
Nou, het sloeg wel aan moet ik zeggen.
Ik had een infohoekje gemaakt met daarin allerlei boeken, p&m’s, DHN’s, Minivirussen, noem maar op en  flyers van de poppenhuisbeurs in Peize. Ook lag hierbij de eerste “aflevering” van de Delprado serie met het stoeltje. Bij verschillende boeken en tijdschriften lagen daaruit gemaakte voorbeelden van meubeltjes, borduursels, en andere creaties. En in een apart hoekje met zelfgemaakte bloemetjes verdwenen diverse neuzen om alles maar zo goed mogelijk te kunnen zien.
Tijdens het hele gebeuren gaf ik een demonstratie “roosjes maken” waarbij men zelf ook een roosje kon maken. Ook had ik voor de lol een potje Play-doh klei, een potje Foamputty en een dikke viltstift (= potjesmal) meegenomen om te laten zien hoe simpel en goedkoop je grappige bloempotjes kon maken. Iedereen ging dus ook met een zelfgemaakt, nog zacht bloempotje naar huis. Ik ben blij dat ik minimaal 8 vrouwen en een klas vol kinderen besmet heb. Afspraken voor een bezoekje aan Peize werden onderling ter plekke gemaakt. Toevallig was in de biep ook een schooljuf aanwezig die meteen werd opgedragen de handenarbeidles aan te passen. Ze wilden, meisjes én jongens, roosjes maken!
Van 2 uur ’s middags tot bijna 9 uur ’s avonds had ik doorlopend, op een kwartiertje pauze na, vers besmette miniatuurliefhebbers bij mijn tafel staan en zitten.
De pers kwam ook nog even langs. Er staat een stukje op internet en volgende week komt het in de krant, dus nog even en dan ben ik beroemd haha….