Category Archives: Bloemen

Bezig voor de beurs, Drachten 13 april

Al weken bezig met het samenstellen van de doe-het-zelf-pakketjes. Ben er nu zo flauw van dat ik lekker met wat anders bezig ben gegaan. De pakketjes zijn wel klaar gelukkig.

De tafeldecoraties zijn 1:12.

Zaterdag 13 april is de miniaturenbeurs in Drachten. In het Fries congrescentrum, Oprijlaan 3 te Drachten. van 10:30 tot 16:30 uur. Meer info hier.

Simpel om te maken: Forsythia-bloesem-takjes

Omdat het Pasen is en een paar takken forsythia zo vrolijk staat heb ik snel even een paar takjes gemaakt:

Uit de tuin heb ik wat twijgjes gezocht. Uitgebloeide (scherm)bloemen zijn heel geschikt.

Ik heb mijn takjes geplukt uit een uitgebloeide Spirea

Hier en daar een dotje lijm erop met een tandenstoker

Dan voorzichtig aan alle kanten bestrooien met fijn geel zand (gele flowersoft zou misschien ook kunnen)

En klaar is je Forsythia-bloesem-takje

Vrolijk Pasen!

 

Druk bezig voor de beurs…

… op 7 april in Drachten. Heb ijverig bloemetjes zitten bedenken, bloemen, bloembakjes en werkbeschrijvingen gemaakt. Wil toch weer met iets nieuws komen en leuke aanbiedingen en pakketjes aanbieden.

Ben nog druk bezig met het samenstellen van pakketjes maar het meeste werk is af.

Nieuw zijn de Rudbeckia, Lavendel en Tagetes Erecta (‘Afrikaantjes’) in geel en oranje.

RudbeckiaLavendelTagetes Erecta

 

 

 

 

 

Ook maak ik nu pakketjes van bloembakjes met rolborder en voordeelpakketjes met daarin een bloembakje en de vulling. In 2 Samenstellingen:
met Rudbeckia, Margrietjes en Lavendel en
met Akelei, Tagetes (‘Afrikaantje’) en Gipskruid.


Laat de bezoekers maar komen op de Beurs in Drachten (7 april).

 

Klaprozen 1:1 en 1:12

We zijn nu alweer een paar weken terug uit Frankrijk ( Hier foto’s). Het was weer een heerlijke vakantie en mijn hoofd zit ook weer vol met ideeën van al die inspiratie die ik heb opgedaan. Grote 1:1 ideeën maar ook op schaal, 1:12 in dit geval.

Een van mijn kinderwensen was dat ik ooit in een veld met klaprozen kon gaan zitten. Die wens was ontstaan tijdens het maken van een legpuzzel. Een foto met daarop een Frans huisje in een veld vol rode klaprozen… prachtig. Die wens is vervuld en thuisgekomen kwam ik ook in mijn achtertuintje een aantal klaprozen tegen.

Geen veld vol (dan had ik niet naar Frankrijk gehoeven hè?) maar enkele bosjes zo langs de schutting. Nu een aantal weken later bloeien ze nog steeds.

 

Omdat ook het maken van miniatuurbloemetjes een grote liefhebberij van mij is kon het niet anders dan dat ik klaproosjes wilde maken natuurlijk. Dit zijn ze geworden, 1:12 Zo’n 7 cm hoog 😉

 

Hanggeranium vervolg.

Ik heb er nu 4 gemaakt en ben met nog 2 bezig. En het staat zo leuk in mijn kaarthoekje.
De foto is niet zo heel mooi geworden omdat het hier erg bewolkt is. Maar al eerder vanmiddag heb ik ook foto’s gemaakt van de geraniums en bloembakjes.
Ook op mijn weblog staat een berichtje.

Hanggeranium

Eindelijk heb ik weer eens een plantje gemaakt. Een 1:12 Geranium (Pelargonium). Mijn Geranium heb ik laten hangen en in een bloembakje geplant. Het was een hele klus, maar weer heel leuk om te doen. Ik ben het virus nog niet kwijt

Het bloembakje krijgt een plekje in een klein projekt. Toen M-tje en ik bij Jolande op bezoek waren werd ik meteen verliefd op haar Kaart-hoektafereeltjes. Ik ben nu met 2 bezig, een minituintje en een plantenhoekje. Deze neem ik mee naar de beurs in Drachten op 13 februari. Ik ben weer helemaal in de ban van de bloemetjes…