Frankrijk mei 2011

We zijn weer terug uit Frankrijk. Heerlijk met ons blauwe volkswagencamperbusje langs en door de mooiste plaatjes gereden. De zon achterna en vluchten voor dreigende onweersbuien. Mistral-winden gierden ons om de oren, nachtegalen en kikkers hielden ons soms wakker. Maar mooi was het zeker. Mij meestal te warm, maar daar schijn je niet over te mogen klagen LOL. Ik mijd de felle zon en de schaduw is mijn vriend. En weer een kinderwens vervuld. Ach het zijn maar kleine wensjes maar het gevoel is heerlijk. Als kind had ik een legpuzzel met daarop een oud (Provencaals) hutje midden in een groot papaverveld. Daar wou ik heen… midden in dat rood/groene veld zitten. Nou, papavervelden genoeg in Frankrijk. Al zijn de boeren er niet zo blij mee. De Lavendel bloeit bijna, maar pas in juli volop. Dus paarse velden heb ik gemist. Wel zijn we naar een Lavendelboerderij geweest. Nu kan ik ook distilleren, alleen nog bakken vol “Lavendin” kweken….

Ik kreeg een tip van een vriendin (Margriet) om het “Palais idèal” in Hauterives te bezoeken. Ook dat hebben we gedaan. Erg leuk om te zien hoe een Franse postbode (Ferdinand Cheval) zijn eigen fantasiepaleis inelkaar heeft geknutseld. Verder naar de Provence geweest, het gebied ten zuiden van de Mont Ventoux en naar de Franse Alpen, Gorges du Verdon. Een imposante kloof gevormd door de rivier de Verdon. De Gieren vliegen je daar vlak boven je hoofd en je wordt duizelig van de steile diepte aan je voeten. Een aanrader…

Natuurlijk veel gewandeld, dorpjes bekeken, verdwaald in de donkere steegjes van Bonnieux, gelezen, gereden en gelachen… teveel om op te noemen. Ik kom dan meestal doodmoe thuis van zo’n vakantie… Thuis kan ik weer luieren 😉

Onze vakantiekiekjes op Flickr:

9 Comments

 1. Margriet
  Posted 7 juni 11 at 14:31 | Permalink

  Getver…wat een prachtige foto’s!!! 😉

 2. Jolande
  Posted 7 juni 11 at 19:20 | Permalink

  Mooie foto’s Hanny. Fijn dat jullie het naar jullie zin gehad hebben en dan voor nu maar lekker luieren 🙂

 3. Posted 7 juni 11 at 21:40 | Permalink

  Mooooooi! die foto’s. Wat een luchten en wat staat t er scherp op! Wat voor camara gebruik je Hanny?
  En ga je nu lavendel kweken?

 4. Hanny
  Posted 8 juni 11 at 08:16 | Permalink

  Kiekjes gemaakt met mijn mobieltje…. De fotocamera is zijn tasje niet uit geweest. En de filmcamera maar een kwartiertje…
  Ja, lavendel kweken zou ik wel willen, maar in mijn tuintje van 2 bij 4 schiet dat niet op helaas 😉

 5. Posted 11 juni 11 at 19:25 | Permalink

  Kiekjes??? Ik dacht dat het aan IJsland lag, maar het ligt aan jouw fotografiekunst. Wat een prachtige plekken hebben jullie gezien. Echt mooi!

 6. Posted 25 juni 11 at 16:53 | Permalink

  ga zo eerst de foto’s bekijken. Hoop de Gorges du Verdon ook te zien. Was onze eerste wandelvakantie met rugzak en tent. zo geweldig….

 7. Posted 21 augustus 11 at 19:34 | Permalink

  Heerlijk datje zo genoten hebt, de foto’s zijn schitterend. 🙂

 8. Posted 12 augustus 14 at 10:00 | Permalink

  A provocative insight! Just what we need!

 9. Posted 6 maart 15 at 04:32 | Permalink

  I’m out of league here. Too much brain power on disylap!

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*