Bellevue-tje 1:144

Ik kwam in een oude doos nog een bouwtekening tegen van “de Bellevue” uit de Karweipost. Ooit al eens besteld of gekregen. Nu ben ik al zo’n 10 jaar bezig met een kartonnen huis, maar dat komt maar niet af. En door al het heen-en-weer gesjouw met dat ding is hij nogal slap geworden en valt bijna uitelkaar. Ik sloop hem maar. Wel jammer, want het is een erg mooi huis met veel ruimte. Ik ga ‘m misschien ooit nog eens maken van mdf, maar nu heb ik mijn buik vol van dat huis.
Ik ben direct naar de Formido gegaan met de bouwtekening van de Bellevue en heb alles uit laten zagen. Die hele stapel ligt nu in de hoek van de kamer naar mij te grijnzen.
Ik wil het huis iets uitbreiden met een extra kamer of zo. Nu ben ik geen held en heb besloten om van het huis eerst een model te maken en dan te kijken hoe ik die verbouwing aan wil pakken. Het leek me wel leuk om dat modelletje 1:144 te maken. Als het dan goed lukt kan ik het 1:144 Bellevue-tje mooi in het grote huis neerzetten. Ik maak het Bellevue-tje van een pizzadoos. De poging is gestart en hier zie je het begin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *