Moet = wil = pc

verslaafdIk raak in paniek wanneer ik nog van alles moet moet moet…. Alleen kwam ik er voor de zoveelste keer achter dat ik het verkeerde woord gebruik. Het is geen moeten. Ik moet van mijzelf en dat is willen. En die karaktereigenschap is nogal dwangmatig aanwezig bij mij. Ik wil vanmiddag naar Petra, ik wil verder opruimen, ik wil aandacht besteden aan het eten, ik wil de Plaquest maken, ik wil nog onafgemaakte klusjes en opdrachten afronden.. ik wil…
Wat ik hiermee bereik is dat alle energie in dat willen gaat zitten, dat ik me dan ziek ga voelen en ik tot niks kom. Nou, tot zover het oude grijsgedraaide plaatje…. Ik weet het wel, maar hoe komt het nou dat ik daar telkens weer tegenaan loop. Waarom leer ik nooit? Ik weet blijkbaar niet hoe ik dat moet doen, gevoelsmatig. Ik weet een aantal handvaten maar die schijnen niet te werken bij mij.
Maar nu zal ik echt eerlijk zijn… ik geloof echt dat die computer mij teveel in de macht heeft en deels de “boosdoener” is. Ik zoek de rustpunten achter het toetsenbord en voor ik het weet is die klok een eind verder. Dan begin ik na de “rust” met iets anders dan dat ik ervoor mee bezig was en raak compleet het overzicht en de tijd kwijt. Het is dus eigenlijk een schuldgevoel wat mij zo de hele dag plaagt. Daarom wil ik zoveel en voelt het als moeten.
Wat ik ga proberen is en pc een paar dagen te negeren. Ik zet ‘m ’s morgens zo rond 8 uur even aan om de post te halen en dan ‘s middags om een uur of 5 nog een keer. Om 8:15 gaat ie uit en om 17:15 gaat ie ook weer uit. Tijdens het schrijven van dit stukje krijg ik het al Spaans benauwd…. misschien ’s avonds eventjes online…
Maar, echt waar, het MOET…

Reacties:

Ah Hanny, denken we dat allemaal niet af en toe. Maar het is te leuk ….. soms las ik wel minder pc tijd in hoor, maar als ik tijd heb en ik moet kiezen dan kies ik voor het leukste en ja dan is het vaak de pc. Ik heb me erbij neergelegd ;-)MOET klaar zijn dit weekend hahhah

~slik … niet te lang wegblijven hoor, ik mis je nu al ~ ;-)
Marmod (Email) (URL) – 10 12 08 – 18:56

Trouwens ik heb vriendinnen die een hele middag op de bank kruipen met een boek ….. nou dan denk ik dat ik tussendoor toch echt meer zinnige dingen doe. Dus, nee ik heb geen schuldgevoel, verwaarloos niemand en vermaak me heerlijk. Heb geen tijd voor schuldgevoel trouwens, mijn nieuwe kerstlayout

Ja, ik snap wat je bedoeld. Het is ook niet zo dat ik “verslaafd” ben ofzo. Ik focus mij dan teveel op dat ding omdat ik allerlei leuks tegenkom en ga doen. Daardoor verdwijn ik in het beeldscherm, schrik dan plots wakker en zie dan het chaotische spoor wat door het huis loopt. Overal ligt een bezigheid half afgemaakt en compleet vergeten. Daarom heb ik ook zo’n opruimmanie. Ik wil dat weg hebben en rust in mijn hoofd. Vandaar de pc even uit….

Ben benieuwd naar je kerstlayout. Ik zou ook nog wel dagen lay-outs willen maken… zucht… ik mis mijzelf ook al haha….
Hanny (Email) – 10 12 08 – 19:47

Daar ben ik inmiddels verslaaft aan … aan headers maken …. zo leuk …. ben nu opzoek naar iets voor oud en nieuw.
Marmod (Email) (URL) – 12 12 08 – 20:57

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*