Category Archives: Oude weblog-berichten Pivot

Mijn oude weblog (Pivot) gebruikte geen database. Handmatig zijn deze berichtjes hier geplaatst.

Mijn “nieuw” nichtje… wonderlijk…

Al een aantal jaren heb ik via internet regelmatig (soms dagelijks) contakt met Marmod (dit is haar Internetnaam). Ik heb haar leren kennen via haar online poppenhuistijdschrift. Dit tijdschrift bestaat niet meer, maar het contakt nog wel. Op de een of andere manier heb ik met haar een voor mij bijzondere band gekregen. Voor mij voelde het alsof ze een soort van online zusje was. Zoals zij ook op haar weblog noemt delen wij ook een aantal dezelfde interesses, via verschillende weblogs en nu ook via haar babbelbox.

nichten300

En toen -afgelopen woensdag- zeiden we al babbelende dat we -gekscherend- wel eens familie konden zijn. Maar door een aantal toevallige opmerkingen, het navragen en checken hiervan, kwamen we erachter dat we werkelijk familie waren! Hoe wonderlijk en hoe toevallig! Ik kan het bijna nog niet geloven. Zo raar…. en het maakt me blij dat ze toch werkelijk een beetje mijn zusje is…

Toen wij, mijn ouders, broer en ik, in 1955 naar IJmuiden verhuisden woonden daar inmiddels meer bloedverwanten. Zo ook mijn vaders neef en zijn vrouw, de ouders van Marmod. Zij kwamen geregeld bijelkaar over de vloer en Marmods ouders hielpen zelfs in de winkel en namen mijn ouders baantje in de bioscoop Thalia over toen wij terug gingen naar Friesland. Marmods ouders hebben mij gekend toen ik een klein hummeltje was. Marmod is pas geboren toen wij alweer in Friesland woonden.

Hier staan mijn ouders, broer en ik voor ons huis in IJmuiden. De foto is waarschijnlijk genomen rond 1957.

ijmuiden300

En dit zijn Marmods en mijn overgrootvader pake Atze (1870-1965) en daaronder onze overgrootmoeder beppe Jantje (1872-1932)

atze_vd_berg

jantje_veenstra300

Reacties:

Pfff, het is toch echt ongelofelijk!!!!!!! Maar zoooooo verschrikkelijk leuk!!!!!!!
Margriet – 15 05 09 – 12:20

Hé zus …. wat leuk die oude foto’s!! Ik herken jou wel in beppe Jantje. Hahaha …. Het blijft een wonderlijke ontdekking dat we bloedverwanten zijn. Dat we zolang contact hebben en ‘het niet wisten’. Char zou er vast een verklaring voor hebben ;-)
Marmod (Email) (URL) – 15 05 09 – 12:32

Ha Hanny,
gefeliciteerd met je leuke ontdekking en je lijkt inderdaad een beetje op je overgrootmoeder. Binnenkort een reunie?
Letty – 17 05 09 – 10:36

Ik verveel me…

… vandaar ook dit zinloze berichtje. Heb genoeg te doen hoor, zelfs heel veel leuke dingen. Heb ook geen dip en ben redelijk opgewekt. Dusss…

bored

Reacties:

Hoe krijg je het voormekaar … terwijl ik niet weet hoe ik vandaag weer alles in die uren moet proppen. Heb je inmiddels al wat om handen???
Marmod (Email) (URL) – 08 05 09 – 12:41

GLEÐILEGA PÁSKA !

Van onze kennis uit IJsland, Þorleifur Geirsson, of Tolli zoals wij hem noemen, krijgen wij een paar keer per week een mailtje met een foto. Zo blijven wij een beetje kontakt houden met IJsland, ons favoriete vakantieland. Nu is het er nog koud en ligt er best wel veel sneeuw nog. Pas halverwege juni zijn alle wegen daar weer redelijk begaanbaar. Wij hadden graag onze vakantie weer in IJsland door willen brengen, maar helaas, dit jaar geen IJsland.
Tolli is een echte Friesland-fan. Hij heeft alle cd’s van Doede Bleeker en brengt zo nu en dan zijn vakantie in Friesland door. Of hij reist door IJsland met een zelfgefabriceerde 4×4 camper. Ook is Tolli gids. Je kunt uitstapjes regelen met hem en hij wijst je de leukste plekjes rond Borgarnes, zijn woonplaats aan de westkust van IJsland.

Tolli stuurde ons vandaag een foto van zijn kleinkind met paasei en de wens GLEÐILEGA PÁSKA! – gelukkig pasen!

Ook ik wens iedereen hele fijne paasdagen!

11.04.2009k2.

Reacties:

Sorry, een beetje laat, ik was eieren zoeken …..
Marmod – 15 04 09 – 10:38

Te mager?

Bladerend in oude damesbladen, ooit van mijn oma geweest, kwam ik in een Margriet uit 1954 deze advertentie tegen.

Tegenwoordig zie je ze niet meer… en zeker niet in de damesbladen.

te_mager

Reacties:

Geweldig! Dat zie je inderdaad niet meer! Tegenwoordig is iedereen te dik of anorexiapatiënt als je de bladen moet geloven pffff!
Leuk hoor dat je nog zo’n stapeltje tijdschriften hebt. Daar vind je vast veel in!
Lea – 15 02 09 – 18:06

Oh wat leuk dat je nog van die oude bladen hebt. En ja, vroeger was alles beter hahhaha, toen ik jong was MOEST ik ook veel eten omdat ik graatje mager was. Tja vroeger …..
Marmod (Email) (URL) – 15 02 09 – 20:10

Joos…

Marmod heeft het ook al eens genoemd, ik noem het ook nog een keer. Elke keer ben ik zo onder de indruk van Josephine’s weblog die de laatste tijd over de vermissing van haar zoon Pieter gaat. Ik ben weer eens helemaal lam geslagen door haar verdriet, en natuurlijk ook die van de rest van het gezin, familie en vrienden. Zelfs ik zit te huilen… en ik ben “wildvreemd”. Ik voel al zoveel, wat voelen zij dan wel niet. Vreselijk, onvoorstelbaar. Josephine (Joos) is ook een nieuw weblog gestart.

Ik hoop elke dag op een wonder, elke dag op een berichtje dat…. ja wat…??? Iets… Mensen, wie dit leest… hoop mee… please…

pietpoefcontrast

Reacties:

heb net haar nieuwste stukje weer gelezen. kreeg er kippevel van!!!!!!
Margriet
Margriet – 14 02 09 – 20:09

Het is zo onvoorstelbaar verschrikkelijk. Zeker nu dit zo leesbaar en dus dichtbij is. Wetende dat Sis niet eens de enige huilende moeder is …. ik heb al een paar keer AmberAlert op mijn log proberen te plaatsen. Gisteren is het voor het eerst landelijk gebruikt en het kind is terecht! (Geen idee hoor of het door het alert kwam) Verder heb ik al die tijd al een kaarsje voor Sis en Pieter op mijn log ….. het mag en zal toch niet gebeuren dat ie er volgend jaar kerst nog staat??????
Marmod (Email) (URL) – 15 02 09 – 12:39

Positief

Op het plakblog verzint Marmod elke week een nieuwe opdracht. Een opdracht om iets te maken, met papier en lijm of digitaal, maakt niet uit. Deze opdracht noemen we PlaQuest. Zomaar voor de lol. Alles mag en niks hoeft. Ik doe niet altijd mee, maar deze week wel.

De PlaQuest verscheen een aantal uurtjes voor het plaatsen van dit berichtje op het plakblog. Een kadertje met als opdrachttitel POSITIEF. Een opdracht die ons allemaal even een opkikkertje moest geven neem ik aan. Ik kon er wel eentje gebruiken…

Kort na het plaatsen was ik met mijn broer aan het msn-en toen hij plotseling ‘zei’ “…. je hebt een mailtje…..”
En toen werd ik door een superfijne verrassing helemaal blij. Ik kreeg een kado. Zomaar… ben niet jarig, heb niks gewonnen, geen jubileum ofzo… gewoon omdat iemand van mij houdt blijkbaar. En dat roert mij enorm. Als dat niet positief is…..
Het mailtje wat ik kreeg heb ik in de lijst geplakt. Ik vond dit (voor mij) zo positief dat het gewoon ‘moest’. Het kado zal misschien niet iedereen wat zeggen, maar ik vind het een prachtkado en -gebaar! Ik mag allerlei lettertypes maken nu, legaal, en ook publiceren en zelfs verkopen als ik dat zou willen. Voor een grafische knutselgeit is dat erg luxe!

Mijn dag kan niet meer stuk! Dankjewel lieve broer en zijn lieve man!!!!!

positief

Reacties:

aahh wat ontzettend lief!!!
en wat een prachtig kado!
fonts … ik ben er gek op, ik maak ze niet maar verzamel ze wel, dus ik hou je in de gaten hoor 😉

ik doe niet aan plakken maar wel aan postieve lijstjes, iedere week op maandag log ik fijne/kleine/blije momenten … de lijstjes maken je zo duidelijk dat er altijd wel iets positiefs te vinden is … no matter what!

veel plezier met het maken van fonts!
Gadisa (Email) (URL) – 26 01 09 – 22:57

Ga ik even een newbe vraag stellen ….. moet je dan alle 26 letters van het alfabet stuk voor stuk bewerken???
Marmod (Email) (URL) – 27 01 09 – 20:55

Ja, onderkast en kapitalen, leestekens, accenten noem maar op. Alles wat je op je toetsenbord kunt zien zeg maar. En dan ook nog letters met accenten. Van TrompkeHand heb ik ze allemaal gedaan. Ik heb nu ook een lettertype gestempeld en bewerkt. Maar daar heb ik alleen 26 Kapitalen van. Die heb ik ook in de onderkast gezet. Anders typt het zo raar wanneer je op de a drukt en er komt niks. Nog te volgen?
Maar ik vind het dus echt leuk om te doen. Ik heb iets met lettertypes. Drukkersverleden he, dan heb je dat…. kun je geen boek lezen zonder eerst het lettertype te benoemen. Maar ik ben onderhand iets afgekicked. Ik vergeet zelfs fontnamen.
Hanny – 27 01 09 – 21:20

Oooh Hanny wat een lief cadeau! Daar ben je wel even zoet mee zeg hihi!
Lea (URL) – 27 01 09 – 22:39

Wat een ontzettend leuk cadeau en wat zal het een werk zijn, maar wat een lief cadeau….Veel pelzier ermee….vind deze lay-out erg mooi :-))

veel groetjes,
Linda
Linda (Email) (URL) – 05 02 09 – 22:45