Monthly Archives: december 2008

IJssculpturen

Afgelopen zondag zijn we een dagje saampjes op stap geweest. Een bezoekje aan vrienden in Lelystad en naar het ijssculpturenfestival in Zwolle. Dat was erg indrukwekkend. Het thema was “de bijbel”. Nu ben ik niet bijbels opgevoed, en hang ook geen traditioneel geloof aan, maar dit was echt geweldig. Een complete ark van Noach in ijs en sneeuw. de toren van Babilon, allerlei taferelen uit de bijbel, de geboorte van Jezus, het avondmaal, de kruisiging en tot slot de hemelpoort waardoor je weer naar buiten mocht. Daar wachtten warme chocolademelk, koffie, gebak en een kop snert. Dat was wel nodig na een wandeling door -8 graden. Ijskoude tenen en handen werden weer warm. We zijn 3x rond geweest en toen was het genoeg. Een aanrader.

Ik heb gepoogd iets vast te leggen op foto’s. Het benadert in geen enkel opzicht de sfeer en de indrukken die we opdeden. Maar voor de illustratie zet ik ze er toch maar bij.

Reacties:

Oh dat ziet er fantastisch uit zeg en ook nog een hele ark ……
Marmod (Email) (URL) – 31 12 08 – 20:20

Daar wil ik ook heen!!!!!!! ;-)
Margriet – 02 01 09 – 22:46

In de pauzes…

… zo tussen de visites en het vullen van de vaatwasser door lekker aan het pjoeteren geweest. Dat wil zeggen, tekenen, scannen en bewerken in Photoshop van allerlei plaatjes letters en cijfers. Ben aan het experimenteren geweest met een nieuwe kop en een eigen lettertype. Mijn handschrift gescant en voila… het true type font hanny.ttf
Kan hier geen demo geven omdat niemand dat font heeft natuurlijk en het dan ook niet kan zien.

Wel een plaatje, dat kan wel…

haanyfont

Ik kan het font nog niet echt gladjes krijgen, maar er wordt aan gewerkt.
Ook de kop is opgebouwd uit allerlei losse tekeningetjes en bewerkt in Photoshop. Ik vind dit echt leuk om te doen en ga zeker verder prutsen. Dit is voor mij pas echte ontspanning.

Zo, dat wou ik even kwijt…

Reacties:

Is zo ontspannend ;-) Daarom heb ik  elke week een andere header …. lekker prutsen. Ik had op mijn oude pjoeter ook mijn eigen handschrift …. jammer dat je dat niet in je log kan gebruiken hè. Ja het kan wel, dan moet je het bestand online zetten, als ik het dan in mijn fonts zet kan ik het zien.

Maar eh, komt er over 2 en een half uur eennieuwe? Ik zie de datum van vandaag.
Marmod (Email) (URL) – 27 12 08 – 21:36

Hartstikke mooi Hanny, ik wou dat ik het kon :-)
Maar ja, dan zou ik nog meer tijd achter de pc doorbrengen, neeeeeeh, misschien toch niet zo’n goed idee ;-)
Margriet – 27 12 08 – 21:57

@ Marmod. Dat online zetten van een font snap ik niet helemaal… of je moet bedoelen dat ik het letterbestand online erbij geef zodat men het eventueel kan installeren. Zou kunnen hè? Wanneer ik het font goed genoeg vind ;-) En ja, er komt een nieuwe kop. Maar ik wacht niet tot 12 uur. Ik zet de nieuwe van te voren of morgenvroeg d’r op.

@ Margriet. Is niet moeilijk Margriet en superleuk om te doen. ‘t Vreet wel tijd ja, maar dat doet de tv ook. Vraag Marmod maar, die is het helemaal met mij eens haha..
Hanny (Email) – 27 12 08 – 22:15

@Hanny: Precies, dat is wat ik bedoel. En ik blijf er voor wakker (ik lieg maar ga Lionel Richie kijken en mee blèren ;-))

@Margriet: Wij prutsen in plaats van boeken lezen ….
Marmod (Email) (URL) – 27 12 08 – 22:30

Ik ga plat en ik heb ‘m d’r al op gezet. :-D
Hanny (Email) – 27 12 08 – 22:33

Nou, ik vind het prachtig, maar begin er zelf maar niet aan ;-)
Ach, ieder zo zijn eigen hobby toch!!!!
Margriet – 28 12 08 – 14:25

Takkewerk…

Kleinzoon Henk vond het erg leuk om de tak te vullen. Hij nam het werkje erg serieus, wilde zelf de draad door de naald doen en kogels rijgen. Wel moest daar beppe’s extra leesbrilletje bij gebruikt worden. Dan lukte het beter volgens de noeste werker.

dsc00569bk_copy1

En dan de tak volhangen en zo nu en dan de frustraties even botvieren op de boks-kerstman.

dsc00564bk

dsc00558bk

Maar uiteindelijk was het goed rusten nadat de klus was geklaard en de helft weer uit de tak gegeten…

dsc00571bk

En ’s avonds kijken naar al die engeltjes, het aarbei-elfje, de glittertjes en kraaltjes, de duif, de bloem, de lichtjes…. en het lekkers…

dsc00611bk

Het is dan wel net een kale kerstboom zo op de foto, maar hij is live heel sfeervol en sprookjesachtig…

Reacties:

Geeft de sfeer best goed weer hoor, vooral de laatste foto. Is Henk nog in de buurt vandaag om de kerstman af en toe te meppen en om de boom toch echt weer kaal te eten???
Marmod (Email) (URL) – 24 12 08 – 15:46

Ja, gistermiddag kwam meneer langs met 2 vriendjes en vandaag weer met zijn zusje Hanny. Vanavond of morgenvroeg weer lekkers bijhangen dus. En die boks-kerstman blijft een topactiviteit, elk jaar opnieuw :-)
Hanny (Email) – 24 12 08 – 18:01

erg mooi je takkeboom Hanny …ohw lekker kerstman meppen 😉
fijne kerst en gefeliciteerd!
gr Edward
Edward – 25 12 08 – 10:00

Ik vind de tak prachtig Hanny!!!!
Leuk dat je kleinzoon zo enthousiast helpt :-)
Margriet – 26 12 08 – 23:49

Heppum!

De eerste van de twee journals is in mijn bezit! Die van Selexyz is ietsjes eerder gekomen dan verwacht. Had de hoop al opgegeven en het journal ook nog een keertje bij Bol.com besteld. Heb ik er straks 2…

Ik ben er erg blij mee en heb de eerste handeling al volbracht:

 

Het journal ziet er nieuw uit, ruikt nieuw en… nou ja… is gewoon te nieuw, te netjes. Je kunt er niet gemakkelijk in bladeren en daarom ben ik er meteen maar op gaan staan. Huppakee.. knak…

Best wel een beetje eng, want wie gaat er nu op een nieuw boek staan?
Het volgende wat ik ga doen is mijn naam in dit journal vereeuwigen…

 

Lekkere kersttak

dsc00532b_copy1

De tak staat in een pot. Er is al sneeuw op gespoten, maar die verdwijnt op wonderlijke wijze weer. Toch maar een nieuwe spuitbus sneeuw kopen dan. En mijn aardbei-elfje staat al klaar om het lekkers straks uit te delen. Er komen kokoskogels, kransjes, koekjes en meer lekkere dingen in te hangen. Hij moet ook nog versierd worden. En misschien komen er ook wel lichtjes in. Ben een beetje laat dit jaar, maar deze tak mag staan tot 6 januari. En dan is al dat lekkers er allang uit verdwenen.
Morgen komt kleinkind Henk logeren. Dan gaan we saampjes de lekkere tak versieren en volhangen. Na het avond-eten denk ik. Lijkt me wel zo verstandig…

dsc00542b

Reacties:

War schattig dat aardbei elfje … krijgen we vanavond een foto van de (nog) volle boom. Henk je mag daarna snoepen hoor van mij!!
Marmod (Email) (URL) – 22 12 08 – 14:20

Wat een mooi elfje!!!!!!! Leuk idee zo’n tak. Onze kerstboom ziet er ongeveer ook zo uit LOL
De naalden vallen er af als je er maar naar kijkt en het is nog niet eens kerst :-(
Margriet – 22 12 08 – 17:05

Zou zweren dat ie inmiddels vol zou hangen … of is ie al weer leeg?
Marmod (Email) (URL) – 24 12 08 – 00:23

De helft is er uit gegeten, maar de voorraadpot is nog niet leeg…
Hanny (Email) – 24 12 08 – 10:46

Computerloos?

Nou nee, niet echt. Donderdag om 8:15 uur de pc aan en hier en daar even kijken, post halen en weer uit die pc. Dat ging goed en was niet moeilijk… Om een uur of 1 ’s middags weer even kijken, zo stiekum tussendoor…. en toen ging het mis….

logo_phpbbNiet omdat ik niet weg kon blijven , maar omdat ik een mailtje kreeg van iemand die van het poppenhuisforum verwijderd wilde worden. Ik ben/was daar medebeheerder. Maar ik kom daar niet zoveel meer. Alleen om te ruimen enzo. De laatste tijd ben ik niet zo met mini bezig en het spreekt mij niet zo aan op het moment. Ik zal het verhaal kort houden, hoop ik. Ik heb het een en ander even bekeken daar en heb netjes de pc weer uitgezet… tot een uur of 5…. Even weer kijken en bleken er 3 personen te zijn gebanned.
Er was daar een crisis en ik belandde daar onwetend middenin. Niet als persoon maar als beheerder en dan vooral achter de schermen. Nu laat ik de inhoud en het verloop van dat alles even weg, want dat is alleen maar pijnlijk en ik snap er ook niks van.
Maar ik kreeg van dat alles zo’n emotionele mep… daar schrok ik enorm van. Huilen en wakker liggen…. niet meer weten wat te zeggen, wat te doen, wat te beslissen.. blablabla… Wel heb ik daarom besloten om beheerder af te worden en ben het op dit moment ook niet meer. Puur om mijzelf te beschermen en emotionele redenen waarvan de oorzaak alleen bij mij ligt en bij niemand anders. Ik ga van de meest simpele conflicten al flippen en steek dan snel mijn hoofd in het zand. Tenminste, dat probeer ik. En ik wil dat niet meer, ik vind dat niet leuk en ik baal daarvan. Het is iets wat ik zelf op moet lossen, in mijn uppie. Ik kan het op dit moment niet helemaal goed verwoorden hoe het voelt.
Ik ben nog steeds op het forum, wil daar ook wel blijven, maar dan lekker onbezorgd als gewoon lid met struisvogelpolitiek-neigingen. Ouwehoeren met de geit en wegblijven als ik daar zin in heb.
Vandaag de hele dag ben ik al bezig met privé-berichten, met luisteren naar, het uitleggen van, misverstanden rechttrekken…. bezig met zaken die mij uitputten. Voor vandaag stop ik daarmee. Ik heb nog een poging gedaan om creatief te zijn, maar helaas… weg puf… Het is nog niet afgelopen daar en ik zit ook nog met dat andere sub-forum wat ook helemaal in de soep dreigt te lopen. Ook daar heb ik het beheer.
Morgen ga ik naar Zoetermeer, feesten. Mijn broer en zijn man zijn jarig geweest en dat gaan we vieren met waarschijnlijk roze gebakjes haha…. Zondag hopelijk even het verstand op nul en dan ’s middags naar een voorstelling. En dan zien we maandag wel wat is blijven hangen van wat nu speelt. Wie weet hoe de wereld er dan uit ziet, misschien wel heel anders dan nu.

Maar computerloos geweest? Nee, niet echt…..

Reacties:

Nou bij mij mag je uithuilen hoor! Weet je wat de oplossing is ….. heel simpel ….. alleen nog maar leuke ontspannen dingen doen online. Ik als geen ander denk ik weet wel een beetje hoe je je voelt. Vorig jaar om deze tijd had ik de druk van een tijdschrift. Al maanden hikte ik er tegen aan … er kwam die jaren zoveel meer op m’n schouders dan elke dag even een stukje plaatsen. Dat was misschien 10% aandeel voor het tijdschrift de rest waren alle zaken er om heen. En altijd moest ik voor mijn gevoel neutraal blijven in dingen. Heb ik 1x niet gedaan en je wil niet weten wat een narigheid daarvan gekomen is. Het werd werken voor mij, nam al mijn vrije tijd en ik kwam aan niets anders meer toe. Afijn, uiteindelijk heb ik uitgeput de stekker er uit getrokken. …. er tot op nu geen enkel moment spijt van gehad. Het was een onwijs leuke tijd wat ik voor echt geen goud had willen missen en waar ik nog steeds met weemoedig naar terug kijk, met alle leuke herinneringen. Maar nu doe ik alleen waar ik zin in heb en wat ik leuk vind en dan is de computer alleen maar leuk, heeft geen (nare) invloed op je privé en alleen jij beslist over jouw tijd. Dus ….. maak een lijstje wat je niet leuk vind en kom met je kop uit het zand. Echt hoor, alles draait door als je dingen afsluit. Hahaha, al die privé mail was dezelfde week over en uit. Ik wist me haast geen raad met al de tijd die ik had.

Denk aan jezelf, stap in dingen die je leuk vind … geniet komende weekend en laat je niet gek maken! Door niemand. Alleen jij en je leven telt. Ja toch?!

Kus!!
Marmod (Email) (URL) – 12 12 08 – 23:39

Thnks…. :-) Je bent een schat….
Hanny (Email) – 12 12 08 – 23:51

Ik dacht, hoe kan ik jou vertellen wat je moet doen als ik niet eens weet wat er gebeurd is want het klinkt allemaal best heftig en dus toog ik na maanden!! even naar het forum. Ik kan natuurlijk daar helemaal niet terug vinden wat er gebeurt is, wil ik niet eens weten, maar één ding is me duidelijk: Ha! Zonder kennis van zaken heb ik gelijk met mijn advies. Gewoon terug naar Hanny zijn, gezellige Hanny met d’r gekke geit!
Marmod (Email) (URL) – 13 12 08 – 00:00

Oh Hanny dat klinkt niet echt inspirerend voor een Flow-vakje ;-)
Ben het helemaal met Marmod eens, van dingen die je leuk vind om te doen krijg je (positieve) energie, zodra je ervan in een stress schiet, niet meer kunt slapen, moet huilen enz, dan is het tijd om andere dingen te gaan doen.
Ga lekker keten met geitje, vier morgen gezellig je broer en man (nog gefeliciteerd!) eet roze gebakjes, geniet van de voorstelling en denk vooral heel goed om jezelf.

Knuffel van Jolande
Jolande (Email) – 13 12 08 – 00:20

Sterkte Hanny, ik weet precies hoe emotioneel dat soort online conflicten kunnen zijn en ik denk dat je de juiste beslissing hebt genomen om als beheerder te stoppen. Je bent zelf belangrijker hoor!!!!!!!
geniet van je weekend en hopelijk kom je nog wel zo nu en dan bij “ons” langs ;-)

Liefs, Margriet
Margriet – 13 12 08 – 07:37

Jullie zijn allemaal lief… Bedankt.
Wel wil ik nog even duidelijk hebben dat het conflict op het forum niet de oorzaak is hoor, maar de druppel. Het is niet zo dat ik het beheer akelig vind en dat ik het met tegenzin doe/deed. Het is gewoon heel simpel het feit dat ik niet met conflicten om kan gaan. Daar flip ik onnatuurlijk van. Daar moet ik iets aan doen en ik wil even geen emotionele verantwoordelijkheid meer online. Nu willen ze mij misschien terug voor technisch advies, maar ik ben geen mens wat zich in 2-en kan splitsen. Als ik ergens voor ga, ga ik met huid, haar en ziel. Dat vind ik dus wel leuk, dat technische… en ik ga bijna weer overstag. Moeilijk mens ben ik. Ik denk dat ik wel weet dat ik het niet moet doen… Want wanneer er iemand met een emotioneel probleem bij mij aanklopt wil ik niet die dubbele pet op. Dan wil ik als Hanny vrij antwoord kunnen geven en niet zeggen van “Ga met je vraag maar naar een andere beheerder”. Dat kan ik niet. Belachelijk… krijg het geeneens uit mijn mond…..
Hanny (Email) – 13 12 08 – 08:54

Wat vervelend allemaal, ik vind het erg naar voor je en begrijp denk ik best wel hoe je je voelt…kan je alleen maar sterkte wensen en je een dikke knuffel sturen…
liefs, Linda
Linda (Email) (URL) – 13 12 08 – 09:09

Tja als je beheer blijft doen, dan hou je ‘verplichtingen’ …. dingen waar je geen nee tegen kan/mag zeggen. Ik zal nog even een voorbeeldje geven. Toen ik het tijdschrift sloot, dacht ik het kladblog er gewoon bij te houden. Maar dat was dus een vergissing. Ik bleef in beeld en alles bleef zoals het was. Na een korte tijd bleek dat al en gelukkig was het Jolande die het over nam. Want eigenlijk wilde ik het tijdschrift niet sluiten, veels te leuk, en eigenlijk wilde ik het kladblog niet opgeven, veelste leuk …. maar het ging allang niet meer alleen om het beheren van de sites.

Toen Jolande schreeuwde om een journalblog, was ik alwer begonnen vor ik het wist. Binnen een uur was ie online hahah, omdat het allemaal zo leuk is, plaatjes maken en zo . Voor jou is echt nog veels te veel leuke dingen te doen, technisch gesproken ;-) Misschien nog wel veeeeeeeel leuker dan mensen toevoegen en deleten. Je hebt kennis genoeg!!!!!
Marmod (Email) (URL) – 13 12 08 – 11:38

Lieve Hanny, je moet keuzes maken en dat is moeilijk en als er dan zoiets als een spreekwoordelijke druppel valt, dan gaat het door hart en ziel.
Ik sta volledig achter jouw besluit en als je wilt praten, huilen, schoppen, slaan, schelden….. kom maar op, ik heb een hele grote schouder.
Lief menske, denk aan jezelf en geniet van de extra tijd die je nu gekregen hebt (ik weet hoeveel tijd in een forum gaat zitten, ooit ook moderator geweest), haal Geitje uit het stof (ik kan hem hier horen niezen ;-) ) en geniet van alle kleine maar lieve dingen die het leven kan brengen.
Ik weet ik ben geen held in de juiste woorden te vinden, maar als je mijn steun nodig hebt of wat dan ook, ik ben er voor je. En ik kan met de volle 100% zeggen: de rest van MCH ook.

liefs en een hele dikke knuffel
Louise
Louise (Email) (URL) – 13 12 08 – 16:27

Dankdankdank…
Ik blijf beheer af… voelt al een stuk beter, rustiger. Lekker alleen Hanny, één van de velen…. verdwijnen in de minimassa…..
Zo, nu heb ik nog wat vakjes te vullen in mijn Flow-kalender (zie plakblog). Maar wat ik daar nu in moet plakken… er is zoveel gebeurd en daar vind ik nooit plaatjes bij… :-S
Hanny (Email) – 14 12 08 – 13:53

3 smilies …in elk vakje 1 …. op een rijtje, want jij heb ze nu op een rijtje en je hebt je niet laten kisten. Jippie we hebben Hanny terug (gevonden)
Marmod (Email) (URL) – 14 12 08 – 17:01

Hoi Hanny, ik vind het geweldig wat je besloten hebt, goed gedaan en geniet maar van de tijd die nu van jouzelf is! Groetjes, Chris
Chris – 15 12 08 – 21:30

och er is al zoveel geschreven waarschijnlijk ook door mensen die weten wat er gaande is en je dus ook goed advies kunnen geven …
het enige wat ik kan zeggen is
“gewoon doen waar jij je goed bij voelt, je bent tenslotte online voor je plezier en niet om je ellendig te voelen”
sterkte en hou de lol er in 🙂
Gadisa (Email) (URL) – 17 12 08 – 11:15