Category Archives: PlaQuest

5 Pagina’s K&P-journal

Gisteren bij Margriet geweest en daar lekker aan de plak gegaan. Weken niet geplakt (moest Farmville spelen LOL) en plotseling weer een explosie van pagina’s. Het was erg heet, anders was ik nog even door gegaan denk ik.

Er lag een pagina al weken te wachten op de finishing touch, die maar niet kwam. Mijn probleem is dat ik niet weet wanneer te stoppen en daardoor alles veel te druk wordt. Lagen gesso en verf erop en dan niet meer weten hoe het op te lossen. De eerste 2 pagina’s zijn op deze manier gemaakt. De laatste 3 zijn anders. Hier heb ik geprobeerd rustig te blijven en (voor mijn gevoel te vroeg) op tijd te stoppen. Redelijk gelukt 😉

26brief80027lila80028tuintje80029nature80030lijstjes800

K&P art journal – 3 dubbele pagina’s

Vandaag samen met Margriet aan het Kwakken & PLakken geslagen. Redelijk ‘productief’ geweest. ’t Was wederom erg gezellig en we gaan het zeker vaker doen. Eigenlijk ben ik een “einzelplakker”, maar samen met Margriet lukt het prima.

wave800

Eerst een PlaQuest gemaakt. De “wave” . Eerst de pagina gekwakt met verf, toen lukraak lijnen in waaiervorm gesneden en daarin servetreepjes gevlochten. Toe opgeleukt met stempels, krabbeltjes en uitgeknipte tekst.

restjes800

Omdat ik met dubbele pagina’s werk heb ik eerst een pagina overgeslagen en ben ik met de wave begonnen. Daarna een pagina teruggeslagen en de rechterpagina is dus de achterkant van 1 wave-pagina. Op deze pagina’s had ik al stempels op schoongestempeld en restjes verf gekwakt van vorige maaksels. Op de linkerpagina heb ik alle kleine stukjes overgebleven servet van de wave op een bult gegooid, platgeslagen en met gelmedium ingesmeerd. Ik heb er wat gekleurde veertjes (die had ik toevallig meegenomen) opgeplakt, wat tekst geplakt en geschreven.

board800

Er was nog tijd zat en ben ik net als Margriet nog een PlaQuest (Board) gaan maken.  Op de dubbele pagina na de wave. Wederom op 1 pagina de achterkant van de rechter wave pagina, waar je dus niks van terugziet omdat ik alles heb volgeplakt met “oud” papier, geverfd en bestempeld met een rolletje met daaromheen elastiekjes. Een slapende dame erop, de diagonale lintjes met op de kruispunten een vilten figuurtje, een randje, een aantal labeltjes met daarop enkele dagen van de afgelopen week beschreven.

Art journal – lente (PlaQuest)

De PlaQuest van deze week.

lente2800

PlaQuest – “Template” – Ei

templateEI600De PlaQuest van deze week. Wel erg leuk om te maken, maar in tegenstelling tot de tekst, was het geen eitje… Vond het best wel moeilijk. En ik ben eerlijk… ik kwak liever 😉

De eerste poging is in snippers verdwenen richting prullenbak. Dit is de tweede poging. Ook bijna versnippert. Maar heb me nog kunnen bedwingen. Hij is zoals ie is…

 

K&P Art journal “schaduw” en “rituelen”

De PlaQuest van het plakblog:

schaduw800

En samen met Margriet aan de plak geweest. Zij volgt een online cursus en de opdracht die zij ging maken (prompt “rituelen”) heb ik ook maar gedaan. Was erg leuk om te doen.

rituelen800

Art journal – woorden

Mijn bijdrage voor de PlaQuest van deze week.

gedachten600