Monthly Archives: mei 2008

Luie middag?

naamloos-1

Nu ga ik het echt proberen. Een middagje niks doen. Zou het me lukken?

Reacties:

Dat zou een hele prestatie zijn! Ga iknu een domme (smurf) vraag stellen: Wat ga je doen als je vanmiddag zit te niksen?
Marmod (Email) (URL) – 29 05 08 – 12:43

Eh… dat is nou net het probleem. Gewoon zitten? Schijnt heel gezond te zijn zo nu en dan. Volgens mijn huisarts neig ik lichtelijk naar ADHD. Hij zei het met een knipoog, want hij heeft er ook last van. Maar in onze tijd bestond dat nog niet haha.. Probeer eens een middagje niks te doen was zijn advies. Nu ben ik idd een bezig impulsief bijtje, maar ADHD? Dus ik doe een poging tot niks doen. Bovendien moet ik morgen van 8 tot 21 uur een klus klaren.
Maar tot nu toe is niks doen nog niet gelukt. Hoe laat beginnen de meeste middagen eigenlijk? Een uur of 4?
Hanny – 29 05 08 – 13:21

Hahah, wat hij bedoelt is ontspanning. IK, die ook niet zomaar stil kan zitten ….. (lekker met een boek en een kop thee op de bank, oh dat klinkt zo gezellig maar ik kan het niet!) Ik MOET productief zijn, hoe dan ook, waar dan ook. Daarom is de computer de oplossing. Ontspannend maar voor je gevoel toch druk bezig, met wat dan ook. Zet een rem op mijn actief rond rennen want soms kanje moe worden van jezelf ;-) Dus …. je doet het helemaal goed. Gewoon lekker zo doorgaan. Van niks doen wordt een ADHD persoon hartstikke chagrijnig.
Marmod (Email) (URL) – 29 05 08 – 14:21

[ kijk ik beur JOU wel op hoor]

gegroet,
uw mentalcoach
Marmod (Email) (URL) – 29 05 08 – 14:21

Loesje

k025Wie kent Loesje niet? Gisteren sprak ik met een van mijn medespelers Paul (Openluchtspel Harkema) en ons gesprek kwam op Loesje. Hij had ooit eens meegedaan met het schrijven van een poster. Met een groep (ong. 30 personen) op de toenmalige Loesje-locatie ging iedereen aan het schrijven. Allemaal een tekst, spreuk, mening of wat dan ook op een briefje. Die werden dan allemaal op de tafel uitgespreid en dan ging het Loesje-team aan het sorteren. Telkens weer een ronde todat er vijf briefjes overbleven die op het prikbord werden geprikt. Daar was ook de zijne bij. Nu is Loesje natuurlijk ook op internet te vinden, www.loesje.nl  Daar kan men nog steeds actief meeschrijven. Ook daar werkt men, net als bij ATC’s, met een thema. In deze maand is dat “vakantiegeld”.
Voor een update van “Goud van oud” posters kun je nu je eigen top 5 opgeven gekozen uit de top 100. En ja hoor, Paul zijn bijdrage staat nu op 25. Is ie best wel trots op.

 —

Reacties:

oh is ook wel leuk, elke week als uitdaging! En is de tekst die hier staat van Paul?
Marmod (Email) (URL) – 27 05 08 – 15:54

oh ik lees niet goed …. ik ga zoeken naar nummer 25
Marmod (Email) (URL) – 27 05 08 – 15:55

Mijn moeder

Alle dagen is ze nog een beetje bij me. Vorig jaar, 18 januari, is ze overleden. Het lijkt nog maar kort geleden en anderzijds lijkt het of was het een vorig leven. Vandaag gaan we haar as verstrooien. Zomaar ergens in een weiland met bloemetjes. In haar geboorteplaats. Dat mag tegenwoordig. Je haalt de as op en je mag ermee doen wat je wilt. Eigenlijk vind ik dat best wel een fijn gevoel. Alles is zo aan regeltjes gebonden en vrijheid is soms ver te zoeken. Nu kun je naar eigen wens, behoefte, gevoel, of wat dan ook, nogmaals afscheid nemen zonder al die emotionele druk vlak na het overlijden.
We geven haar straks terug aan de natuur waar ze zo van hield…

mem_klein

imgp7413_klein

 —

Reacties:

sterkte hoor hanny;-)

mooi stuk landschap.

groetjes astrid
astrid (Email) – 25 05 08 – 11:21

Oh hanny, een bijzondere dag vandaag! Ik wens je sterkte en ja wat mooi dat je het zelf mag bepalen zodat het allemaal zoveel persoonlijker is en jullie het zelf kunnen invullen. Dat geeft een goed gevoel. Hou je taai!
Marmod – 25 05 08 – 12:05

Tja, en nu???

wasmandZo, eindelijk mijn weblog klaar. Tenminste… hij staat er en hij werkt.
Ik heb en aantal ATC’s geproduceerd en erop gezet. Dat staat wel vrolijk vind ik zelf. Maar ik wil meer….
Gewoon iets, leuk, dagelijks, speciaal, eh… wat dan ook. Zit ik hier al een tijdje te zuchten. IK WEET NIKS!
Ben een beetje doelloos aan het surfen, overdenk mijn dag, kijk op het poppenhuisforum, plaats wat op het prikbord, eventjes weer bij Marmod kijken, drink een kopje koffie…..
Ik ga mijn berg drooggewapperde was maar eens opruimen geloof ik…..

 —

Reacties:

en die was blijfttttttttttttt;-)
astrid – 25 05 08 – 00:42

Ja dus over de was loggen kan elke week als je het wil. Hahha …. loggen is iets geks. Soms kan je op zo’n bericht met een wasmand zomaar heel veel reacties krijgen. En als je iets vind waarvan je denkt, oh dat is leuk, dat zet ik er op ….. niks noppes nada. Ik ben er na jaren nog niet achter. Voor dat het het tijdschrift was, was mijn log een plek maar alleen maar leuke internet links, ik had veel bezoekers maar dat bracht ook verwachtingen en maakte dat ik voor mijn gevoel MOEST loggen. Je kent het verhaal …. ik dacht het rustiger te krijgen door alleen over poppenhuizen te mutsen.

Nu ik terug ben naar het life-loggen zoals ze dat noemen, blijven er alleen mensen over die het leuk vinden iemands leven een beetje te volgen. En dat maakt het weer leuk (voor nu).
Jij hebt fantasie genoeg dus een week lang gezemel over de wasmand lijkt me enig hahaha …. dus niet opgeven maar gewoon neerzetten wat JIJ leuk vind. Een zin is soms genoeg of mij in elk geval weer bezig te houden;-)
Marmod – 25 05 08 – 12:13

Pfffttt…

Hij staat er, mijn weblog. Ik wordt echt een dagje ouder hoor. Vroeger ging het soepel, maar nu zijn mijn hersencellen enigszins roestig. Maar ik vind’m redelijk naar de zin…. Er zal in de loop van de tijd wel het een en ander weer veranderen. Of zelfs misschien weer helemaal verdwijnen wanneer ik iets te enthousiast ga chmodden, php-en of wat dan ook. Ben soms nogal een knoeier en doorzetter. Maar ik begin maar eerst wat schoonheidsfoutjes weg te werken…
Toch maar even backuppen eerst???
 
 
Reacties:
Eerst ‘s even de reacties testen …. chmodden hahah …. ja soms ggrrrrrrrrr. Maar ik ben trots op je!!!!! Het ziet er super uit.
Marmod – 20 05 08 – 20:18

Jaaaaaaaa, een reactie!!! Hoihoihoi!!!
En een positieve… dankjewel :-)
Uuuuuuuuren heb ik al zitten knoeien. Ik krijg die domme tekst “linkdump” maar niet weg. Ik snap niks van die labels, divs en trackbacks X-(
Hanny – 20 05 08 – 20:24

Ik ben ook trots op je Hanny.
Leuk je eerste atc en dat er nog maar héél véél zullen volgen :-)

Groetjes van Jolande
Jolande (URL) – 20 05 08 – 20:56

De tekst moet toch in je layout staan … niet te verwarren met de code voor de linkdump die tussen die haakjes staat linkdump Het is vaak even zoeken maar daardoor leer je de opzet van pivot het snelst kennen.
Marmod – 21 05 08 – 09:13

Deze haakjes dus [[
Marmod – 21 05 08 – 09:14

Nou, ik kan die tekst wel vinden, maar als ik ‘m verwijder dan komt er iets anders te staan.. Het staat er zo: “]” staan dan krijg ik rare tekst, haal ik alles weg dan ben ik het bovenste streepje kwijt. En andere items in die kolom plaatsen lukt me ook niet zo goed. Maar ik worstel en kom boven!!!!
Hanny – 21 05 08 – 09:18

Nou, de helft van mijn reactie verdwijnt dus omdat ik die haken heb gebruikt…. :-S
Hanny – 21 05 08 – 09:22

He Hanny, gave weblog hoor, proficiat :-D
groetjes, Sophia
sophia (Email) – 24 05 08 – 21:39

Dank dank dank!!! Dat had ik vanavond nou net even nodig! Het is zo stil overal…. %-)
Hanny – 24 05 08 – 21:57

hoi hanny
gaaffffffffff hoor ,doe het je niet na!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ga ff verder kijken, ga zooooooooooo door, leuk;-)

groet as
astrid (Email) (URL) – 25 05 08 – 00:28