Monthly Archives: december 2009

Saetervika, 31-12-2009

DSC02839Vandaag een eind gewandeld, of beter gezegd door de sneeuw geploegd. Bijna tot aan de vuurtoren geklommen en geklauterd, door sneeuw en ijsschotsen, die zo nu en dan inzakten wanneer wij erop gingen staan. Dom gevoel is dat. Maar wel een erg leuk spelletje.

Nee ik ga niet weer zeggen hoe mooi het hier is. Dat wordt zoooo eentonig. Maar dit is wel heel erg genieten. Wat een weelde om hier te mogen zijn!

Nu zitten we met z’n tweetjes naar Grieg te luisteren. De pannenkoeken zijn gebakken. In de plaats van oliebollen. Dat was me toch teveel gedoe en deze koekjes vind ik ook erg lekker.
Gadissa zei op twitter dat ze zulke lekkere oliebollen had, gebakken door haar zwager met rum…. #hik… Nu dacht ik: “Laat ik in dat laatste beetje beslag eens een scheut Beerenburg (bij gebrek aan rum) doen… wie weet is dat lekker….” Nou, zo gezegd zo gedaan….

pannenkoeken

Die ene pannenkoek is al op en ik moet zeggen…. helaas…. ik proefde geen verschil terwijl er toch een dikke borrel in dat ding zat. Maar het experiment was leuk 😉

Iedereen een hele fijne avond!!!

Saetervika, 30-12-2009

Volgens mij heb ik een dag overgeslagen… ben helemaal de tel kwijt. Maar men zegt dat het vandaag 30 december is, oftewel 6e kerstdag. Welke dag is het vandaag? Maar goed dat ik een laptop heb staan. Woensdag dus. Thuis heb ik al moeite met de dagen, maar hier is het helemaal erg.

Gisteren (geloof ik) ben ik toch nog even naar het kerstfeest gegaan. Het dorp danste rond de kerstboom, zong kerstliedjes en de kerstman kwam. Er kwamen zelfs 2 kerstmannen. Met maskers en papieren hoedjes. De kleintjes, een stuk of 6, waren door het dolle heen. Prachtig. Ook wij werden bij de kerstman geroepen. Nou, daar zat ik met mijn fleecevest en spijkerbroek, rood met blauwe sneeuwlaarsjes en het haar verwilderd op mijn hoofd. Iedereen zat netjes in de pronk… Wist ik veel… Ik wou alleen maar kijken of Hannyman er nog was… Maar goed, er werd gelachen en we kregen een zakje snoep. Er stond een tafel met allerlei lekkers, zelfgebakken ‘kake’ en taarten, belegde broodjes en nog veel meer. Ook de nodige drankjes waren volop aanwezig.
’s Avonds nog een eind gewandeld. Tjongejonge… wat mooooiiiii is het hier…. onbeschrijfelijk!

Vanmorgen weer een eind gewandeld. Er lag net een maagdelijk vers tapijt sneeuw, waar ik eigenlijk niet op zat te wachten. Maar tjee… wat prachtig. En een lekker temperatuurtje, weinig wind, gewoon ideaal! Kon het niet laten en moest natuurlijk weer wat plaatjes schieten….

Saetervika, 28-12-2009 (2)

Ik ben er nog niet uit geweest vandaag. Zou ik eigenlijk wel moeten doen, is wel even gezond en mooi natuurlijk. Maar op de een of andere manier zit ik op de stoel vastgeplakt. Ik knutsel maar zo’n beetje. Leer wat toneelteksten en fluit wat met Herman en Sjaak. Hannyman is naar de bijeenkomst in het clubgebouw. Ik niet dus. Die lijm op de stoel is erg sterk. Gizmo de hond is ook een beetje zielig. Is Hannyman zomaar vertrokken zonder hem…
Het is nog steeds prachtig buiten, het schemert alweer. Ik ga zo ook maar even de boots van Petra aantrekken. Mijn geitenwollen sokken heb ik wel mee, maar mijn eigen laarsjes niet.

Maar eerst nog een bakje koffie…

koffie

Saetervika, 28-12-2009

DSC02669bEen beetje heimwee naar huis heb ik wel. Maar als ik dan naar buiten kijk vergeet ik dat ook weer snel. Het is hier zo stil en zo wit. Vanmorgen is er weer wat sneeuw gevallen. Bevroren sneeuw eigenlijk. Heel raar spul. Het zijn geen hagels en het is ook geen ijzel. De bewolking trekt ietwat weg. De lucht verandert hier voortdurend en het blijft een wonderlijk schouwspel. We zitten op de eerste rang wat dat aangaat. Nu hangt er een grijze bewolking met daaronder een strook diepblauw. Dan zie je de zee en de sneeuw. In de zee liggen een paar besneeuwde eilandjes. Dit zie ik allemaal vanuit het raam naast mijn laptop. Wonderlijk. Weg is de heimwee naar ons kikkerlandje… even dan…

huis

Saetervika, 27-12-2009 (2)

juledag800Hoeveel kerstdagen er worden gevierd in Noorwegen weet ik niet, maar dat het er meer dan 2 zijn is me inmiddels duidelijk. Ze spreken hier niet van 27 december, nee het is vandaag 4de juledag. Wanneer ze spreken over de 7de kerstdag zullen ze 31 december wel bedoelen. Maar of het er zoveel zijn? Toch nog even aan een Noor vragen.

Morgen is er wederom een kerstfeest voor de plaatselijke bevolking. Nu in het gemeenschappelijke sport/clubgebouw. Opnieuw koffie, gebak en verder is het mij niet erg duidelijk. We zien wel… Voorlopig kunnen we nog even vooruit wat de kerstdagen betreft.

Naar aanleiding van al deze kerstdagen een journalpagina gemaakt.

Saetervika, 28-12-2009

DSC00471

Verwarrend hier in Noorwegen. Wij hebben genoeg aan 2 kerstdagen, maar hier gaan ze gewoon door… Vandaag is het 4e kerstdag (Juledag)…

In ieder geval nog 3 te gaan volgens het briefje met daarop de openingstijden van de Butik.