Monthly Archives: mei 2009

Nieuw weblog

archiefEh… ben met mijn weblog aan het knoeien dusss….
Mijn oude weblog loopt niet meer zoals het zou moeten. Vandaar.
Het ziet er nog niet uit, maar dat komt helemaal goed 😀

Archieven

archief_copy1Lekker prutsen met je weblog… ja, dat is leuk. Maar dan moet het wel goed gaan. Blijkt dat de archieven sinds februari niet meer worden bijgewerkt. Aan mij de keus of ik alle logjes (ze zijn er wel allemaal) handmatig te archiveren of de boel de boel laten…

Heb trouwens zowiezo mijn buik vol van Pivot. Wel leuk om mee te werken wat layout betreft. Maar de gegevensopslag heb ik toch liever in een database… Heb ook al geprobeerd de hele handel om te gooien naar WordPress, maar dat wordt ‘m ook niet omdat mijn archief in de hobbel ligt. Zucht…. leuke hobby….

De envelop gekregen van Margriet

Margriet heeft deze prachtige envelop helemaal naar mijn smaak geplakt. Elk plekje, elke foto herken ik en daar zou ik weer graag willen zijn. Verder staat er op die mooie kaart ,waarop ook de stoere Viking Hrafna Floki staat, de geschiedenis van de ontdekking van IJsland door deze stoere Viking.
Ik ben heel blij met deze schitterende en leerzame envelop!
Excuses voor de slechte kwaliteit foto’s.
IMGA0232
IMGA0235
IMGA0229
IMGA0231

Mijn “nieuw” nichtje… wonderlijk…

Al een aantal jaren heb ik via internet regelmatig (soms dagelijks) contakt met Marmod (dit is haar Internetnaam). Ik heb haar leren kennen via haar online poppenhuistijdschrift. Dit tijdschrift bestaat niet meer, maar het contakt nog wel. Op de een of andere manier heb ik met haar een voor mij bijzondere band gekregen. Voor mij voelde het alsof ze een soort van online zusje was. Zoals zij ook op haar weblog noemt delen wij ook een aantal dezelfde interesses, via verschillende weblogs en nu ook via haar babbelbox.

nichten300

En toen -afgelopen woensdag- zeiden we al babbelende dat we -gekscherend- wel eens familie konden zijn. Maar door een aantal toevallige opmerkingen, het navragen en checken hiervan, kwamen we erachter dat we werkelijk familie waren! Hoe wonderlijk en hoe toevallig! Ik kan het bijna nog niet geloven. Zo raar…. en het maakt me blij dat ze toch werkelijk een beetje mijn zusje is…

Toen wij, mijn ouders, broer en ik, in 1955 naar IJmuiden verhuisden woonden daar inmiddels meer bloedverwanten. Zo ook mijn vaders neef en zijn vrouw, de ouders van Marmod. Zij kwamen geregeld bijelkaar over de vloer en Marmods ouders hielpen zelfs in de winkel en namen mijn ouders baantje in de bioscoop Thalia over toen wij terug gingen naar Friesland. Marmods ouders hebben mij gekend toen ik een klein hummeltje was. Marmod is pas geboren toen wij alweer in Friesland woonden.

Hier staan mijn ouders, broer en ik voor ons huis in IJmuiden. De foto is waarschijnlijk genomen rond 1957.

ijmuiden300

En dit zijn Marmods en mijn overgrootvader pake Atze (1870-1965) en daaronder onze overgrootmoeder beppe Jantje (1872-1932)

atze_vd_berg

jantje_veenstra300

Reacties:

Pfff, het is toch echt ongelofelijk!!!!!!! Maar zoooooo verschrikkelijk leuk!!!!!!!
Margriet – 15 05 09 – 12:20

Hé zus …. wat leuk die oude foto’s!! Ik herken jou wel in beppe Jantje. Hahaha …. Het blijft een wonderlijke ontdekking dat we bloedverwanten zijn. Dat we zolang contact hebben en ‘het niet wisten’. Char zou er vast een verklaring voor hebben ;-)
Marmod (Email) (URL) – 15 05 09 – 12:32

Ha Hanny,
gefeliciteerd met je leuke ontdekking en je lijkt inderdaad een beetje op je overgrootmoeder. Binnenkort een reunie?
Letty – 17 05 09 – 10:36

AB – de eerste pagina’s

Ik ben het boek verder aan het voorbereiden. Ik maak achtergrondjes op losse velletjes, zoek alvast wat materiaal bijelkaar om mee te nemen naar Noorwegen. Vorig jaar zijn we ook trollen tegengekomen waarvan ik 1 op de foto heb gezet. Ik heb een begin gemaakt met de 1e pagina en de foto van vorig jaar heb ik er ook in geplakt. Ik heb een aantal pagina’s samengeplakt. Maar die worden zo dik, dat ik ben daarmee gestopt. Ik zie wel hoe ik het verder ga doen. De nis moet nog verder worden afgewerkt, zo ook de omslag. Het boek zal er niet netjes en vlekkenloos uit gaan zien. Ten eerste lukt me dat niet en ten tweede vind ik “netjes” ook niet bij trollen passen.

Ook heb ik alvast een trol geknipt ergens halverwege het boek. Deze is in de gesso gezet en wacht op verdere behandeling.

MU – Stempelen (mei)

De maanduitdaging van mei heb ik gemaakt van allerlei stempels die ik met rubber gegoten heb. Van al die stempels heb ik de bloemen en bladeren hier op een hoop gegooid. Een paar laarzen uit de Flow ertussen en toen vond ik het druk genoeg. Eigenlijk een beetje te… Maar het heeft ook wel iets vind ik zelf. Dus… dit is ‘m