Monthly Archives: juni 2009

Halloooooooooooooo

Snel even een berichtje vanuit Aurlandsvangen, Noorwegen.

We hebben het heel erg naar de zin, de zon schijnt en de mugjes steken. Maar dat mag de pret niet drukken. Ons campertje staat aan de haven met een prachtig uitzicht op de fjorden. Een hengeltje wordt door Hannyman de fjord ingeworpen in de hoop dat er iets wordt gevangen. Voor mij de gelegenheid om een pc op te zoeken, wat dus is gelukt.

Zo reizende door dit prachtige land waan je je in een heel andere wereld. Thuis is erg ver weg. Toch mis ik thuis wel een beetje, maar zo nu en dan, zoals nu. Ik lees snel het een en ander op andere weblogs en dan zie ik wat ik heb gemist. De tijd om overal op te reageren heb ik niet. Nou… ik zou die tijd wel kunen maken maar dan wordt de nog te vangen vis nooit gebakken ben ik bang. Bovendien weet Hannyman niet waar ik ben haha… Op trollenjacht heb ik gezegd.

Trollen zijn hier volop. Verborgen, dat wel, maar overal kom ik tekenen en bewijzen van hun bestaan tegen. Niet alleen van trollen maar ook van boselfjes. De komende weken ga ik meer bewijzen zoeken….

Lieve mensen… ik ga weer speuren en op jacht, na het bakken en eten van de vis….

RR – Envelop van Marmod

Ik zat boven toen ik plotseling het geluid van knisperende sneeuw hoorde….. PLOF…. ik dacht dat de postbode zelf op mijn deurmat viel… Ik ren naar beneden en daar lag ie… Een grote zware dikke vlop.

Ik maak ‘m open en daar zat deze schitterende vlop van Marmod in! Geweldig blij ben ik hiermee!

 

De voorkant:

Ice and fire… Ja, dat is IJsland. En inderdaad doorelkaar en bijelkaar. De aktiefste vulkanen liggen onder het ijs van de gletsjers. Echt heel mooi uitgebeeld.

De achterkant:

Mijn lievelingskaart van IJsland. Met daaronder de skyline van Reykjavik. Op de flap een van de IJslandse munten die stuk voor stuk heel mooi zijn. De binnenkant van de envelop is “bekleed” met maar liefst 13000 IJslandse kronen. Dankjewel Marmod 🙂

Maar de envelop was niet leeg hoor. Er zat vanalles in:

Een prachtig oud boekwerkje, getiteld “IJS & VUUR”, door Marmod.

Twee prachtige IJslandse kaarten

IJS: Een mooie spread van een gletsjer met daarop “ijs”, kristallen en mooie spreuken en gedachten die je op een gletsjer zou kunnen hebben

VUUR: Volgens mij is dit de vulkaan Hekla. Een van de bekenste op IJsland. Nog steeds aktief zoals een heleboel andere vulkanen op IJsland. Het hele land is 1 grote tijdbom. De Hekla spuwt op deze pagina’s allerlei explosieve uitspraken en dreigingen.

Een schitterend geheel dit boekwerkje.

Maar dat is nog niet alles:

Een grote zak met heuse IJslandse sneeuw met daaraan een label met een verklaring wat sneeuw nou eigenlijk is.

Een tot slot een envelopje met daarin mooie kristallen en een prachtig klein houten elandje. Op de envelop staat in het IJslands “De tijd vliegt” “Pluk de dag”. Natuurlijk met een IJslandse postzegel.

Ik ben heel erg blij met deze envelop. Ik vind alles ongelovelijk prachtig! Ontzettend bedankt Marmod!

En hij ruikt ook zo lekker….. IJslands geurtje?

Mobiel met twitpic en twitter

twitpic1Ik heb nu een betere oplossing gevonden voor het mobiel plaatsen van foto’s en tekst. Ingewikkeld, maar het kan. Vrijdag gaan we 4 weken met vakantie en dan zal ik proberen met mijn mobieltje zo nu en dan een foto met tekst te sturen. Leuk voor degenen die ons verschrikkelijk gaan missen 😉

Mijn mobiel gestuurde berichtjes en foto’s kun je op dit weblog volgen via Twitter (Zie rechter kolom). Daar staat de tekst en een link naar de meegestuurde foto. Ook staat in de rechterkolom de laatst gestuurde foto. Ook kun je me volgen op dit weblog waar alleen de twitters en de foto’s staan.

Zo triest en toch ook mooi…

kaarskaars

 Twee lieve mensen,  het ging de laatste tijd slecht met hen. Onze achterburen.

Hun zoon en zijn vrouw zijn onze naaste buren en met hen kunnen wij het goed vinden. Hun zoon woont  in Noorwegen en over een paar weekje willen we hen weer bezoeken.

De beide oudjes woonden nog samen, onze buren verzorgden hen. Een aantal keren per dag, en ook ’s nachts achterom langs het paadje. Gisteren overleed beppe, na een onrustige nacht was het plotseling voorbij. Pake was 2 dagen eerder opgenomen in het ziekenhuis. Nadat ze hem hadden verteld dat zijn vrouw was overleden, wilde ook hij zijn ogen sluiten. Een uurtje geleden is ook hij ingeslapen.

Zo triest…

Morgen staan ze saampjes in de aula, waar beppe vanavond nog alleen stond. Donderdag gaan ze samen naar het kerkhof waar ze worden begraven. Ze wilden zo graag samen gaan.

Zo mooi…

.

Yesssss, mijn weblog is er weer!

database-icon-libraryEn mijn plakboek is ook weer online.
Na de verhuizing van server vorige week woensdag ging het mis. Alles kwam wel op de nieuwe server terecht, maar niet de databases. Op het moment dat ik dit bericht plaats lopen er twee van de vier oude databases weer.

Pfffffffftttt ben erg opgelucht….

Vakantiekriebels

vakantiestressZe komen weer.. ze zitten onderhuids en ik voel ze al. Ik wil dat nog niet! Waarom niet? Ik ben iemand die zich focust op 1 onderwerp en dan wordt al dat andere weer zo chaotisch. Elk jaar neem ik me voor om het rustig aan te doen, geen stress maar wel een dosis “onverschilligheid” toe te laten. Mooi niet dus.

Dit moet mee, dat moet klaar en ojeeeee.. niet vergeten het een en ander van te voren te regelen. Waarom eigenlijk. Waarom stap ik niet gewoon in ons busje en laat alles maar gebeuren? Paspoort moet mee… en wat nog meer? Tja, wat kleding en je pinpas is handig… Voor de rest kun je eigenlijk alles wel vergeten. Doe ik niet hoor… maar het zou kunnen…