Monthly Archives: augustus 2008

Het komt dichterbij… TABAK!

Ben ik zenuwachtig? Nee, dat niet. Onrustig ben ik. Ik wil graag die tribune zien, de lampen en het microfoontje ergens op mijn hoofd geplakt voelen. De kleren die ik aan moet hebben jeuken verschrikkelijk, ik loop bijna de hele tijd in 2 lagen kleding wat vreselijk warm is, maar ik vind het super! Die onrust een paar weken voor de premiere, dat vind ik minder leuk, maar zelfs dat weet ik niet zeker.
340314663_5_-jtd
Ik ben ongeduldig, raak geirriteerd en kijk thuis tegen bergen klusjes aan waar ik maar niet door kan komen. Alles wat met de voorstelling te maken heeft trekt aan me. Daar moet ik bij zijn. Gelukkig bezit ik een filmcamera en heb ik een excuus om overal te verschijnen.
Ik wil publiek zien, artikels in de krant, met medespelers samen zijn, verdwijnen in het sfeertje wat bij de poel hangt. Zelfs die vervelende mugjes duld ik lijdzaam. Ze horen erbij. Nog 2 weken en dan mogen we eindelijk…..
341129685_5_ntrt
Reacties:

Spannend hoor ….. ja de tijd voor dè dag is vast net zo leuk als het uiteindelijke applaus. Gewoon van genieten …. en zoveel mogelijk opslorpen mèt en zonder camera.
Marmod (Email) (URL) – 02 09 08 – 12:51

Tussendoortjes…

Wanneer ik bezig ben met het monteren van een film, dan ben ik uuuuuuuuuuuuren zoet. Met mijn notebook op schoot plakken en knippen in Adobe Premiere. Mijn “studiootje” in de keuken ligt bezaaid met snoeren, camera’s en andere zaken die nodig zijn. Nu ben ik bezig met een touwreportage. In mei al gefilmd en het moet nu echt de deur uit zolangzamerhand. Zo tijdens het renderen van beelden en het opslaan van de gedeeltes film floep ik het internet even op. Ik wandel door de digitale-Ikea-winkel, bewonder prachtige ATC’s en nieuwe mini-creaties van anderen. Ik timmer hier en daar wat aan mijn websites. De post even binnenhalen en lezen. Mijn teksten even doornemen van het Openluchtspel wat in september wordt opgevoerd. Wat een leventje…

aaklein

Maar…. ik kan beter niks tussendoor doen! Het valt mij op dat ik altijd iets anders wil gaan doen, dan dat waarmee ik bezig ben. Ik kan bijna niet wachten tot de film af is en de DVD’s zijn gebrand. Ik wil mini-en, ATC-en, naar Ikea,  en en en…. Waarom eigenlijk? Dat wat ik nu doe is echt geweldig om te doen. Ik ga zometeen ook nog een clip maken voor het bruidspaar. De muziek en beelden zitten min of meer al in mijn hoofd. De mp3 van Vinzzent is al geimporteerd in Premiere. Best wel een gaaf muziekje. Soms heb ik een clip-opdracht waarvan ik de muziek niet vind om aan te horen… dat is minder leuk.
Ik ga straks ten midden van alle snoertjes een potje eten koken en dan tussendoor even “clippen”. Zou het helpen?

Typisch zondag ;-) Ik ben ook aan het heen en weren. Even ATC-tje maken (weer een nieuwe af) foto’s updaten op mijn site, ondertussen een kast zoeken op het internet, oh nog even een foto maken voor mijn log, er komt een bestelling binnen van bol.com (mijn 2e hands boeken verkoop), faktuurtje uitdraaien en ha weer een mail van iemand die op dit moment haar meubels aan het pimpen is.


Reacties:


Eind van de dag denk ik dan: Weer een zondag om, en ik heb niks gedaan. Heerlijk dat pjoetergepruts;-) Doei, ik ga wat in de pannen gooien!
Marmod – 10 08 08 – 17:51

Openluchtspel TABAK!

Nog 5 weekjes en we hebben de generale al van TABAK! Het is zo geweldig om te doen en de spanning kriebelt weer zo lekker door je hele lichaam.

tabak_flyer

Na de vakanties zijn we weer begonnen met repeteren op onze schitterende locatie bij de “Spitkeet“. De muzikale begeleiding wordt mede verzorgd door “Nanne en Ankie“. Zij zitten op dit moment ergens in Amerika, maar zijn volgende week woensdag weer precent. Zij speelden ook in ons vorig openluchspel Eye Wykstra (2005). En dan het geluid, licht, kleding…. Ook dat zit eraan te komen. Het decor is klaar en de spelerstenten en tribune laten ook niet lang meer op zich wachten.

Volgende week begint de kaartverkoop en zitten we weer met zijn allen bijeen om dat in goede banen te leiden. Ik zou iedereen uit willen nodigen om te komen kijken. Ik ben er zo trots op dat ik weer mee mag doen. Ik heb een geweldige rol, Tiet Vaatstra-van der Ploeg, alias Tiet “Woartelpot”. Ze is in 1957 overleden op 85 jarige leeftijd. Op deze pagina vind je meer over haar en ook over Durk Tabak, de man waarover dit openluchtspel gaat.
Ook op mijn eigen website over dit gebeuren kun je vanalles lezen over TABAK!

Reacties:

Het is helaas te ver, en waarschijnlijk kan ik het ook niet verstaan …… moar had je graag gezien als Tiet met je gebreide muts ;-)
Marmod – 09 08 08 – 11:27