Monthly Archives: januari 2009

MU – Alleen

Op de valreep mijn bijdrage. Ik heb er lang over zitten dubben. Mijn idee was de oudst levende boom ter wereld die helemaal alleen ergens in het noorden van Zweden staat. Maar daar kon ik geen geschikt materiaal voor vinden. Toen zag ik een foto van een eenzame parachutist. Ooit was dat een droom van mij. Helemaal alleen door de wolken zweven bij zonsondergang of -opkomst. Het is er nooit van gekomen en nu durf ik niet meer. Ach, je kunt ook niet alles toch?

WTJ – poke holes using a pencil

Met een vulpotlood gaatjes geprikt. Door deze gaatjes heb ik een lintje gedaan. Omdat ik omgeven was door knutselspulletjes voor de Vlinderstruik heb ik er vlindertjes bij geplakt.
op de foto valt het me een beetje tegen. In het journal staat het wel vrolijk al die vlindertjes.

pokeholes

DSC00870

Wreck – make a paper airplane

Zien jullie ‘m vliegen? Het viel niet mee om in je eentje het vliegtuig te laten vliegen en een foto daarvan te nemen. Na de landing heb ik ‘m weer in het WTJ geplakt.

Hanny

Positief

Op het plakblog verzint Marmod elke week een nieuwe opdracht. Een opdracht om iets te maken, met papier en lijm of digitaal, maakt niet uit. Deze opdracht noemen we PlaQuest. Zomaar voor de lol. Alles mag en niks hoeft. Ik doe niet altijd mee, maar deze week wel.

De PlaQuest verscheen een aantal uurtjes voor het plaatsen van dit berichtje op het plakblog. Een kadertje met als opdrachttitel POSITIEF. Een opdracht die ons allemaal even een opkikkertje moest geven neem ik aan. Ik kon er wel eentje gebruiken…

Kort na het plaatsen was ik met mijn broer aan het msn-en toen hij plotseling ‘zei’ “…. je hebt een mailtje…..”
En toen werd ik door een superfijne verrassing helemaal blij. Ik kreeg een kado. Zomaar… ben niet jarig, heb niks gewonnen, geen jubileum ofzo… gewoon omdat iemand van mij houdt blijkbaar. En dat roert mij enorm. Als dat niet positief is…..
Het mailtje wat ik kreeg heb ik in de lijst geplakt. Ik vond dit (voor mij) zo positief dat het gewoon ‘moest’. Het kado zal misschien niet iedereen wat zeggen, maar ik vind het een prachtkado en -gebaar! Ik mag allerlei lettertypes maken nu, legaal, en ook publiceren en zelfs verkopen als ik dat zou willen. Voor een grafische knutselgeit is dat erg luxe!

Mijn dag kan niet meer stuk! Dankjewel lieve broer en zijn lieve man!!!!!

positief

Reacties:

aahh wat ontzettend lief!!!
en wat een prachtig kado!
fonts … ik ben er gek op, ik maak ze niet maar verzamel ze wel, dus ik hou je in de gaten hoor 😉

ik doe niet aan plakken maar wel aan postieve lijstjes, iedere week op maandag log ik fijne/kleine/blije momenten … de lijstjes maken je zo duidelijk dat er altijd wel iets positiefs te vinden is … no matter what!

veel plezier met het maken van fonts!
Gadisa (Email) (URL) – 26 01 09 – 22:57

Ga ik even een newbe vraag stellen ….. moet je dan alle 26 letters van het alfabet stuk voor stuk bewerken???
Marmod (Email) (URL) – 27 01 09 – 20:55

Ja, onderkast en kapitalen, leestekens, accenten noem maar op. Alles wat je op je toetsenbord kunt zien zeg maar. En dan ook nog letters met accenten. Van TrompkeHand heb ik ze allemaal gedaan. Ik heb nu ook een lettertype gestempeld en bewerkt. Maar daar heb ik alleen 26 Kapitalen van. Die heb ik ook in de onderkast gezet. Anders typt het zo raar wanneer je op de a drukt en er komt niks. Nog te volgen?
Maar ik vind het dus echt leuk om te doen. Ik heb iets met lettertypes. Drukkersverleden he, dan heb je dat…. kun je geen boek lezen zonder eerst het lettertype te benoemen. Maar ik ben onderhand iets afgekicked. Ik vergeet zelfs fontnamen.
Hanny – 27 01 09 – 21:20

Oooh Hanny wat een lief cadeau! Daar ben je wel even zoet mee zeg hihi!
Lea (URL) – 27 01 09 – 22:39

Wat een ontzettend leuk cadeau en wat zal het een werk zijn, maar wat een lief cadeau….Veel pelzier ermee….vind deze lay-out erg mooi :-))

veel groetjes,
Linda
Linda (Email) (URL) – 05 02 09 – 22:45

Lastig…

imga0783kopie

Beetje lastig soms met twee hobbies tegelijkertijd bezig zijn… Dan ga je met je pons aan het muizen…

Reacties:

En floep weg alle blaadjes!! Ook duidelijk een geval van: waarom 1 ding tegelijk doen als twee ook kan ;-)
Marmod (Email) (URL) – 25 01 09 – 11:38

Ach, hoe vaak ik mijn mobieltje niet voor mijn muis aangezien heb :-.
Joos (Email) (URL) – 06 02 09 – 16:49

PlaQuest – Pinocchio

Ik heb niet zoveel inspiratie en ben een beetje een leeghoofd op dit moment.
En dat vind ik ook van Pinocchio. Een houten leeghoofd en die graag naar zichzelf kijkt.
pinok
En that’s it. Meer zit er niet in deze week.