Monthly Archives: november 2009

Ik ben erg!

trouwdagVanmorgen werd ik zachtjes gewekt door Hannyman. Met een brede glimlach en een dienblad vol met lekkers stond hij naast ons bed. Ik helemaal verbaasd en onnozel kijkend…. “Eh… ojee… help? Is het vandaag onze trouwdag?”  Ja dus….

Kijk, daar ben ik dus heel erg onattent in. Ik vergeet zulke dingen. Vroeger stond ik kwaad stofzuigend of afwassend mijn (1e, nu ex) man verwijtend aan te kijken wanneer hij zoiets vergat. Nu vergeet ik zelfs dat ik getrouwd ben.
Alweer 3 jaar! Jaaaa…. knap he?
Ik tref het maar met zo’n lieve attente Hannyman!

Naar België

44256317Afgelopen weekend zijn Margriet en ik naar Jolande geweest. Zomaar een weekendje samen naar een hobby-vriendin. Ik kende Jolande alleen via internet omdat wij, met nog veel meer leuke mensen, diverse hobbies delen. Met name poppenhuizen en miniaturen, knippen en plakken (atc, altered books, art journalling, Wreck This Journal etc.) en ook nog letterboxing. Ook Margriet deelt deze hobbies.
Hier het hele verslag.
Hier zijn de foto’s te zien die ik heb genomen en
hier ergens mijn live verslagje via Twitpic. En
hier Margriets verslag. Ook Julian heeft een verslagje…
hier! Tot slot
hier nog Jolande’s aandeel.

.

read more »

Letters enzo

Times New Roman

Times New Roman

Al heel lang heb ik iets met letters, en dan bedoel ik vooral lettertypes. Toen ik in de drukkerij werkte (zo’n 15 jaar geleden) had ik er dagelijks mee te maken en kon ook heel veel lettertypes herkennen en benoemen die in de drukkerijwereld werden gebruikt. Tegenwoordig is dat een onbegonnen zaak. Er zijn er volgens mij duizenden…
Ik kon een aantal jaren geen boek lezen zonder eerst het lettertype te benoemen. Nu waren dat toen meestal de Times New Roman, Helvetica, Futura of Garamond.  Ik heb wel eens een boek weggelegd omdat het niet lekker las qua lettertype of ik me er zelfs aan ergerde. Gelukkig is dat nu een beetje gesleten, die tick…
Wel boeit het me nog steeds. Een tijdje terug heb ik van mijn broer en zwager een kado gekregen. Een heus programma waarmee ik zelf lettertypes kan ontwerpen en maken. Daarmee ben ik al stevig mee aan het stoeien geweest. Op dit moment ben ik met 2 ontwerpen bezig en ik heb er ook al twee af. Mijn eigen handschrift Trompkehand en een simpel “proef”-lettertype Blockle. Beide te downloaden vanaf mijn downloadpagina.
Ook in mijn plak-hobby, het maken van art-journals, alered books etc., kom ik heel veel letters tegen.

Vanmorgen zag ik op Nederland1 een flits van het programma “Avro kunstuur”. In die flits zag ik de laatste minuut van een portret van Rene Knip, een grafisch ontwerper/kunstenaar die met letters speelt. Omdat ik nieuwsgierig werd ben ik na de uitzending gaan kijken op internet. Hier is het programma en Rene kun je zien  tot 13:30.

Dwarsligger

dwarsligger-naast-ipod-of-iphoneNee, ik niet hoor… Dat is de naam van weer wat nieuws. Een boekvorm…

Ik ga 19 december samen met Hannyman met het vliegtuig naar Noorwegen. Veel bagage kunnen we dan niet meenemen en eigenlijk wilde ik toch een stapel boeken onder mijn Noorse kussen. “E-books” is niet zo mijn ding al zou dat wel een oplossing zijn. Misschien is de “dwarsligger” een optie, al zullen nog niet zoveel verschillende uitgaves zijn. Ff googlen en informeren bij de biep dus….

55+

DSC02247Gisteren werd ik 55 en vandaag 55+

Ik heb een nieuw etiketje opgeplakt gekregen. Vind het eigenlijk best leuk klinken… 55plus. Net alsof je ietsjes extra hebt.  Maar goed, genoeg gezever. Ik zou eigenlijk niks hier neerzetten over mijn verjaardag. Ben helemaal niet zo dol op dat soort dagen. Maar toch heb ik heel erg genoten van de mensen die mij met een bezoekje vereerden. Had dit keer niet het gevoel dat het een verplicht nummer was. Ze kwamen allemaal met blijde gezichten en hadden er zin in. Ik voelde mij erg geliefd deze dagen, zoveel warmte en spontaniteit. Dat doet een mens goed!

Tuurlijk ook kadootjes gekregen. Kaarten, bloemen, mooie boeken (verhalen van Happinez, Journal van Kristine & Joyce Atkinson, Taking Flight van Kelly Rae Roberts), tekeningen, knutselmateriaal en -gereedschap, onderzetters (met foto’s van de kleinkids erop), een waar kunstwerkje van M-tje, contanten vrij te besteden, 10 tandenstokers en een halve knijper*.

Nog een jaartje, dan ben ik weer jarig… jippie!!!!

*Kleindochter Hanny (7) verzamelt allerlei materialen voor mij voor mijn geknutsel. Ze komt soms met de vreemdste dingen en ideeen. Erg leuk 😀

Art-journal PlaQuest “Blauw”

Hmmm… Vind ‘m eigenlijk… hmmm…. Plakken tijdens luchtalarm heeft toch zijn nadelen geloof ik….

De PlaQuest van het plakblog was dus “Blauw”… nou…. ici, hier is ie….

blauw2800