Monthly Archives: april 2010

Aye-ya fyah-dla jow-kudl

Dat IJslands een moeilijke taal is, dat wist ik. Ik waag mij dan ook niet 1 IJslands woord te spreken in het bijzijn van een IJslander. Ja, ik heb 1x  een IJslander gevraagd, in een campingwinkel in Landmannalaugar om “mjok”. Had dat toevallig zien staan op een verpakking. “Mjok” betekent “melk”. Had dat niet moeten doen want ik kreeg een hele uitleg in het IJslands waar ik dus geen woord van begreep. Maar uiteindelijk bleken ze geen “mjok” meer te hebben. Mijn uitspraak was blijkbaar erg goed LOL.

Nu met dat vulkaangebeuren kunnen de IJslanders wel even lachen om de buitenlandse verslaggevers die verwoede pogingen doen om het woord “Eyjafjallajökull” uit hun mond te persen. Hier een filmpje waarin je in het begin de juiste uitspraak kunt horen…

K&P art journal – 3 dubbele pagina’s

Vandaag samen met Margriet aan het Kwakken & PLakken geslagen. Redelijk ‘productief’ geweest. ’t Was wederom erg gezellig en we gaan het zeker vaker doen. Eigenlijk ben ik een “einzelplakker”, maar samen met Margriet lukt het prima.

wave800

Eerst een PlaQuest gemaakt. De “wave” . Eerst de pagina gekwakt met verf, toen lukraak lijnen in waaiervorm gesneden en daarin servetreepjes gevlochten. Toe opgeleukt met stempels, krabbeltjes en uitgeknipte tekst.

restjes800

Omdat ik met dubbele pagina’s werk heb ik eerst een pagina overgeslagen en ben ik met de wave begonnen. Daarna een pagina teruggeslagen en de rechterpagina is dus de achterkant van 1 wave-pagina. Op deze pagina’s had ik al stempels op schoongestempeld en restjes verf gekwakt van vorige maaksels. Op de linkerpagina heb ik alle kleine stukjes overgebleven servet van de wave op een bult gegooid, platgeslagen en met gelmedium ingesmeerd. Ik heb er wat gekleurde veertjes (die had ik toevallig meegenomen) opgeplakt, wat tekst geplakt en geschreven.

board800

Er was nog tijd zat en ben ik net als Margriet nog een PlaQuest (Board) gaan maken.  Op de dubbele pagina na de wave. Wederom op 1 pagina de achterkant van de rechter wave pagina, waar je dus niks van terugziet omdat ik alles heb volgeplakt met “oud” papier, geverfd en bestempeld met een rolletje met daaromheen elastiekjes. Een slapende dame erop, de diagonale lintjes met op de kruispunten een vilten figuurtje, een randje, een aantal labeltjes met daarop enkele dagen van de afgelopen week beschreven.

Hanggeranium

4stuks500

Dagen ben ik alweer aan het plakken. Nu weer met bloemetjes. Zo leuk om uit te vinden en ze te maken. Ik heb er nu 4 gemaakt en ben nog met 2 bezig. Ze zijn 1:12 en echt klein. De bloemetjes zijn plm. 4 mm in doorsnee en het grootste blaadje is 7mm.

Hier enkele foto’s. Klik op de foto voor een groter formaat.

granatiti800blanchroche800rebecca1800rebecca2800

Maanduitdaging april 2010

lunaHad al een thema bedacht. Toen ik de vulkaan op IJsland zat te spotten. Maar weet niet meer wat dat was. Het was niet “Vulkaan” want dat thema had de PlaQuest al “ingepikt” 😛 , nee het was iets anders. Ik heb nog even zitten turen naar de schermafdruk van het vorige bericht op dit weblog… het thema-idee komt niet terug. Maar wel een nieuwe (I) … maan. Ik ben een maanmens en ik vind haar zo mooi, vooral op die kiek. Ik vind de maan wel een goed thema. Vaag genoeg toch? Succes!

Stuur me een mailtje met je bijdrage of plaats ‘m op het Plakblog, dan zet ik een afbeelding + link hier neer.