Monthly Archives: juli 2009

Griezels – Trollen AB

Op een willekeurige pagina in mijn Trollen-AB is dit verhaaltje ontstaan… lees en…. huiver….

vanochtend weer veel griezels buiten
Ze keek regelmatig
Zachtjes liep ze naar de kamer
en keek uit een raam
Ze zag een ongeschoren man
Triest leven waarschijnlijk

Vodafone

19197818Ja.. alweer een logje over mobiele blabla… Al maanden ben ik aan het modderen om met mijn mobieltje foto’s met tekst naar mijn weblog te sturen. Deze hoort dan die foto met tekst netjes te plaatsen zonder mijn tussenkomst. Mobiel webloggen heet dat, afgekort mobloggen.  Met Vodafone lukte dat niet met emailen of met MMS. Wel heb ik noodoplossingen gevonden en dat lukte wel. Maar dat is niet wat ik wil.

Ik wil dat alles naar behoren werkt. Wat mij niet lukt is emailtjes versturen met mijn Vodafone prepaid kaartje. Verder lukt alles. MMS, SMS, Internetten, Emailtjes ontvangen en bellen natuurlijk (duh…). Waarom email versturen niet lukt, ja, daar kom ik maar niet achter. Tig mailtjes (met de PC haha) naar Vodafone gestuurd… We kwamen er niet uit. Alles hoorde het te doen en “u moet uw instellingen maar eens goed nakijken”. Dus.. weer alles overnieuw en proberen… nada… Weer tig mailtjes… “Het lijkt ons beter om maar even te bellen met klantenservice”. Zo gezegd, zo gedaan… ik bellen… wachten (tik tik tik tik tik) Dame 1 aan de lijn. Heel vriendelijk, dat wel, maar kon mij niet helpen. Wachten op dame 2 van de data-afdeling. Het werd al technischer (tik tik tik tik). Uiteindelijk deze dame aan de lijn en opnieuw alles uitleggen. “Maar mevrouw, alles staat goed hier, ik kan u verder niet helpen. U moet uw instellingen maar eens goed na laten kijken door een Vodafone-medewerker in een Vodafone-winkel.”

Ik ben dus nu inmiddels al een paar maand bezig. Ok.. eerlijk is eerlijk… de vakantie zit er ook tussen. Maar zoiets blijft in mijn hoofd spoken. IK WIL DAT HET GAAT WERKEN! Ben inmiddels ietwat nijdig op Vodafone.

Vanmorgen in de auto gestapt en naar Drachten gereden. Voordat ik weg ging wel even een Tweet geplaatst dat ik Vodafone “even bij de lurven zou pakken”. Ik stap de Vodafonewinkel binnen en leg het probleem uit. Een vriendelijke Vodafone-medewerker gaat er rustig voor zitten en biedt mij een kopje Vodafone-koffie aan. Hij kijkt mijn instellingen na en komt tot de conclusie dat dat allemaal goed staat. (Pffft.. gelukkig!) Tja, misschien ligt het aan prepaid? Nou, nee, ik kan ook internetten dusss… Dan maar bellen met de data-techneuten van Vodafone. Ook hij hangt tijden aan de telefoon voordat hij de juiste persoon heeft. En ja hoor… na enig gezoek komen ze tot de ontdekking dat mijn Vodafone mailbox helemaal niks doet. Dat gaat opgelost worden. Binnen 5 werkdagen wordt ik gebeld. He, he… eindelijk is er naar mij geluisterd.

Mijn kopje Vodafone-koffie is nog niet op. De vriendelijk Vodafone-mederwerker wil graag weten waarom ik nou percee wil emailen met mijn mobieltje. Ik laat ‘m mijn weblog zien en tot mijn verbazing begint hij te kreunen “Ojee… oh…” Ja…., logisch, hij leest mijn Tweet….

Ik weet het goed gemaakt… Ik zeg tegen hem “Ik maak een foto van je en moblog je zo naar Twittermail, met een Vodafonevriendelijke tekst. Kun je meteen zien wat mobloggen zo ongeveer inhoudt”. Nou, op de foto dat moest maar niet… Toen heb ik de winkel maar gekiekt met mijn mobieltje en Vodafone Twittert nu positief op mijn weblog.

Kon misschien toch beter een abonnement nemen zei hij… ze hadden leuke aanbiedingen, dat wel…  Maar ik wil eerst dat emailtje kunnen versturen met mijn mobieltje en prepaid-kaartje voordat ik daarover ga nadenken… Want ik wil graag dat alles werkt zoals het behoort te werken… toch? Het heeft me inmiddels al heel wat Vodafone-prepaid-tikken gekost….

Clue letterbox “Mûntsjegroppe”

Deze letterbox is verdwenen sinds 25 oktober 2009!

De letterbox ligt verstopt in Harkema. Niet in het plaatsje zelf maar westelijk van Harkema in het natuurgebied rond de “Mûntsjegroppe”.
Tip: Neem handschoenen mee.

1. Komende vanaf het noorden, Kootstertille, rijdt u op de N369 richting Drachten (Rysloane, later Betonweg). U rijdt de afslag “Harkema” voorbij en slaat dan na plm. 700 meter rechtsaf de ventweg op en dan meteen links.
2. Komende vanaf het zuiden, Drachten, rijdt u op de N369 richting Buitenpost (Langewyk, later Betonweg). Na de rotonde rijdt u na ongeveer 1 km de afslag rechts “Quackenburg” voorbij en slaat dan na plm.40  meter linksaf de ventweg op en dan meteen links.
3. De ventweg buigt af naar rechts en u ziet het parkeerterrein van het Themapark en Openluchtmuseum “De spitkeet”. U kunt uw auto hier parkeren. Met de fiets of lopend kunt u verder. U bent op “De Dunen”

dsc01855
4. Na de verharding van “De Dunen” heeft u nog een stukje zandweg. Aan het eind van deze zandweg slaat u rechtsaf de “Mûntsjegroppe” in.

dsc01849
5. Na ongeveer 60 passen slaat u linksaf het fietspad op (Skeanpaad).

dsc01847
6. Verderop aan dit pad staan kort na elkaar aan de rechterkant 2 bankjes. Bij het tweede bankje moet u zijn.
7. Achter het bankje is een boomwal met bomen. Klim op deze boomwal en u ziet links van u o.a. twee eiken. Onderin de tweede eik zit een holte. Daarin zit de letterbox.

Letterboxing

dsc01841Mijn gemaakte letterbox ligt klaar om “geplant” te worden. Ik wil hem in Harkema planten, ergens in het schitterende natuurgebied waar ook het openluchtmuseum ligt en waar wij onze openluchtspelen opvoeren.

Meer over dit gebied kun je hier vinden

Wil je meer weten over letterboxing? Dan verwijs ik je graag naar deze website.

Noorwegen

dsc01773

We zijn weer thuis. Na 4 weken Noorwegen ben ik in ieder geval weer blij om thuis te zijn. Het was heel mooi en foto’s zullen binnenkort wel verschijnen. Eerst even bijkomen en alles opruimen. Geloof het of niet… ik kan even geen berg, waterval of meer meer zien. Veel te veel gezien en gedaan, dat mijn hersentjes zitten brobbelvol… 😉

dsc01284

 

In Noorwegen ben ik ook op trollenjacht gegaan. Meer hierover vind je in mijn plakboek.

Trollen AB

We zijn naar Noorwegen geweest en ben daar natuurlijk ook op trollenjacht gegaan. Nou, dat viel niet mee. De meeste trollen zie je niet, alleen vind je zo nu en dan – als je goed kijkt – sporen die op de aanwezigheid van een of meerder trollen wijzen. Verborgen in bomen en rotsen, voetsporen in de sneeuw, hier en daar een trollendrolletje… ’t Is opletten geblazen! Wel heb je natuurlijk de traditionele commerciele trollen die overal staan te pronken en leuk te wezen. Veel boeken en kaarten, maar verder geen informatie helaas. Ja, alleen in het Trols, en dat kunnen wij niet zien, alleen, als je geluk hebt, horen.
Toch heb ik enige informatie op kunnen vangen door mij als trol te verkleden en mij ’s nachts, als de zon schijnt, neutraal op te stellen ergens tussen de bomen, strand of rotsen.

Het eerste wat ik zo ontdekte was het bestaan van de kleine bostrol…

Meteen heb ik deze informatie in mijn Trollen AB gezet. Deze bladzijden zijn gemaakt in Noorwegen zelf. Aan de oever van dit riviertje hoorde ik van hun bestaan. Door blaadjes, bomschors en gedroogd gras te verwerken in deze pagina’s werden de bostrolletjes zichtbaar.

Ook vond ik een trollendrolletje welke nu inmiddels in de nis is gedeponeerd.

Een paar dagen later kocht ik een flesje frisdrank in de Rema1000.

Niks bijzonders zou je denken… Maar wat stond er op het flesje? Ja hoor, een afbeelding van de bruggentrol en een geit. Thuis had ik al een verhaaltje opgeschreven wat ik had gevonden op internet. Over de drie geiten en de trol. Na het flesje te hebben leeggedronken heb ik het plaatje eraf gepeuterd en gebruikt bij het verhaaltje.

In het midden is de brug met echte steentjes. Op de foto platgedrukt door de scanner, maar hij kan bol staan dus. Een afbeelding van geiten was niet moelijk. Die zijn volop te vinden in Noorwegen. Overal en de meeste loslopend. Zo ook koeien, schapen, rendieren en elanden.

Ik heb allerlei foto’s gemaakt en ander materiaal en info verzameld om in het trollen AB te verwerken. Wordt vervolgt…