Monthly Archives: juni 2008

Ik ben NU in HAMMERFEST :-)

Jaja, ik ben er!!! Ik zit nu in de bibliotheek van Hammerfest, achter de PC uiteraard. Een foto lukt helaas even niet.
Hammerfest is een stad met 61000 inwoners en best wel groot. Olie is hier de grootste kostwinner. Echt mooi is het stadje niet, dus lang zullen we hier niet blijven. Maar dat onbereikbare plaatsje op de schoolkaart is nu weg. Het is een pokke-end rijden (plm. 4000 km) maar heel goed bereikbaar. Het is hier absoluut niet donker en stervenskoud. We hebben 24 uur per dag daglicht en de temperatuur is hier wel frisjes, zo’n graag of 10. Maar dat is te doen niet waar?
Ik denk dat we nu weer afzakken naar het zuiden. De noordkaap zou ook nog kunnen maar dat lokt niet zo erg. Die middernachtzon hebben we al gezien. En we moeten ook weer 4000 km terug hè?
De rendieren lopen hier gewoon in de tuintjes en behalve Noors hoor je hier ook veel Russisch en Laps.
Mijn halfuurtje internet is nu om. Wie weet tot spoedig….

Reacties:

He vakantiegangers!
jullie reizen weer heel wat af!
Heel veel plezier en een goede reis verder!

Liefs Le
Leonie – 27 06 08 – 14:07

Hè, het lijkt me wel koud voor een zomervakantie maar wel heel bijzonder!
Nog een hele fijne vakantie!
Groet Tineke
tineke (Email) (URL) – 28 06 08 – 08:05

wat leuk om zo te lezen. dat is onze wens ook nog eens om daar heen te gaan omdat joop er was toen hij in dienst zat. Lijkt me een gek gezicht geen nacht te hebben. We zien je wel weer als je thuis ben.

Gr lenie
crealenie – 29 06 08 – 21:05

ooooohhhhhhh hanny wat speciaal zo’n plekje……..
volgends mij weet jij wel waar het mooi is……..alleen die kou he!
daar wordt ik hier al gek van……….;-)
heel veel plezier daar verder ….ik wacht wel op je prachtige foto’s
gr marja balvers
marja balvers (URL) – 29 06 08 – 22:32

Jaaaa je hebt je doel bereikt ….. ja sommige plekjes zijn een uitdaging he ….. ben beniuwd wat voor moois je nog gaat zien, en wele wilde dieren je nog tegen het lijf loopt. Doe voorzichtig!!
Marmod – 06 07 08 – 19:46

Doeiiiiiii….

Alles is klaar… alleen nog een nachtje slapen, douchen, de koelkast legen, de laatste afwas, een rondje ïs-alles-uit-en-dicht-en-veilig in huis, en dan onze Garmin paraat voor Hammerfest!

blauwe_buskopie

Reacties:

Doei Hanny, veel plezier daar in het hoge noorden!!!!
Marmod (Email) (URL) – 22 06 08 – 08:54

Walibi

De broodjes, een flesje water en een zeeziektepil… ze zitten in mijn tas. Ik ga met 9 pubers en 3 volwassenen die ook nog puberen naar Walibi…

walibi

Reacties:

Veel plezier!!! Mijdt vliegende tapijten!!!!! Helaas ben ik ook dit weekend niet in de buurt daar.
Marmod (Email) (URL) – 15 06 08 – 12:08

Het was echt cool!! Ben zelfs in de Goliath geweest. Nou, dat zegt heel wat. Ik werd door de jeugd bijna die achtbaan in gedragen. Heb vantevoren wel even snel een zeeziekte-pil genomen.
We gingen ook in het kasteel van Merlijn de tovenaar. Gaat die hele kamer draaien rond je stoel… ieuw… dat was wel even slikken. Ik heb strak mijn buurman aan zitten gapen. De beste man begon er al van te blozen geloof ik, maar ik durfde niet weg te kijken. Dan was ik over mijn nek gegaan denk ik. Daar hielp geen pil tegen ben ik bang.
Vliegende tapijten heb ik niet gezien, wel mussen die de frietjes uit je hand eten…
Hanny – 15 06 08 – 20:17

Ik ben trots op je!!!
Marmod (Email) (URL) – 16 06 08 – 12:37

Vakantie?

Er moet ook wat mee.. Kleding, vermaak, verzorging en voedsel. Dit is nog maar een 10e deel ofzo….
Waar laat ik het?

imga0270_copy2

Reacties:

Wat is dit voor sjieke bus??????????? Ha lijkt wel een poppenhuisje. En ja, eh ….. kan je de etenswaren niet beter kopen op het vakantie adres? En waar gaat de reis heen?
Marmod (Email) (URL) – 15 06 08 – 12:10

Het is een minicamper(busje). Voor ons betekent dat vrijheid. Het is een 4-wiel aangedreven exemplaar en dat betekent dat je bijna overal kunt komen. Ook in “the middle of nowhere”. En die boodschappen valt wel mee hoor. Tenminste.. voor een Hollander. De aardappelen laat ik thuis… ;-)
We gaan dit jaar weer naar Noorwegen. Scheelt ook honderden euro’s aan pont-geld zo’n busje i.p.v. een rijdende koelkast. En je valt niet zo op wanneer je wild kampeert. Alleen de loopruimte is krap.
En alles zit al bijna in de bus en we hebben nog ruimte over zelfs. Je staat er versteld van wat erin past. Kunnen de aardappelen misschien toch nog mee???
Hanny – 15 06 08 – 20:09

Raar mens ben ik…

smilingcrying_masks

Ik ben een vrolijk en optimistisch mens. Ben erg gelukkig met wat ik heb en kan tegenslagen redelijk incasseren. Maar dan ineens overvalt het me. Zo zonder aanwijsbare reden. Dan voel ik me erg verdrietig en voel ik mij kilo’s zwaarder.
Overgang? ’t Zou kunnen, maar dat denk ik niet. Depressief, dipje? Nee hoor, ben nog steeds gelukkig. Moe? Ja, meestal wel, maar ik kan ook vrolijk moe zijn. Het gaat wel weer weg, maar raar vind ik het wel…

Reacties:

Even alles weer op een rijtje zetten. Er zijn altijd ergere dingen. Dik en wijdbeens te moeten waggelen …… zo heb jij even mazzel dat het niet zo is? En je schikken in het moment. Gisteren de hele middag op bed gelegen, terwijl ik zo veel plannen had, baal ik dan van maar kon niet meer wakker blijven … en ben dan weer blij dat ik de mogelijkheid heb om dan gewoon mijn bed in te duiken. Vandaag ben ik weer super fit, dus ga ik er weer tegen aan. Het blijft draaien, proberen alles naar positief te draaien en als dat al je insteling is is dat ook weer mazzel;-)
Marmod (Email) (URL) – 15 06 08 – 12:06

Gelukkig zijn alle dagen niet gelijk en kun je na een “slecht” dagje vaak dubbel genieten van wat je wel kunt. Alles heeft een tegenovergestelde zijde. Het leuke daarvan is dat je extra van de positieve zijde kunt genieten wanneer je de negatieve hebt gehad. Wanneer geniet je meer van je gezondheid? Juist… wanneer je net ziek bent geweest.
Hanny – 15 06 08 – 20:00

Joh, wat herken ik jou in mij. Ken dat ook, dat heb ik al jaren (geen overgang, daar het ik het al te lang voor), zomaar verdrietig zijn en niet snappen waarom, soms ook wel snappen waarom, maar dat is een heel ander soort verdriet. Als je niet weet waarom, dat lijkt wel veel moeilijker en een veel dieper gat. Waardoor het komt, ik heb ook geen idee.
Janne Marie (Email) – 13 07 08 – 09:21

EK-gekte

dailyimage

bron: www.loesje.nl

Reacties:

Een drama is dat dat oranje gedoe …. (hoewel ik stiekem dus wel de stand bij hou op het moment sttttt …. niet verder vertellen)
Marmod (Email) (URL) – 09 06 08 – 21:58