Monthly Archives: maart 2009

MJ – Pagina 3

Op de achterzijde van mijn “geboortekaartje” wat herinneringen geplakt. De kaart van het consultatieburo en een foto uit mijn kleuterklas. De rode strik is nog een stukje oud lint. Mijn moeder had bakken vol met van die linten waarvan ik er vroeger altijd eentje in mijn haar droeg. Met zo’n speciaal haarspeldje. Die had een boogje in het midden waar je de strik aan vast kon knopen. Of ik kreeg een klein staartje met daaromheen de strik. En die strik was rood of wit. Een andere kleur kan ik mij niet herinneren. Die oude knoop zit daar omdat ie oud is en ik een vlekje weg moest werken.

Eventjes kliederen…

… heerlijk is dat. Met acrylverf (ook brons, goud en zilver), gesso, alluminiumfolie, kantjes, keukenrol, stempeltjes, sjablonen en allerlei andere gekke dingen waar maar structuur in zit of structuur mee kunt maken. Afgekeken van dit demofilmpje op Youtube.

Op de foto minder goed te zien helaas, maar er ligt een metallic-gloed hier en daar over deze (A4) pagina. Waarschijnlijk ga ik er nog verder mee knoeien, want je kunt eindeloos doorkliederen….

De 1e envelop gekregen van Esther

Mijn eerste envelop is binnen!!! Wat is dat leuk zeg!
En een prachtexemplaar van Esther. Ik vind ‘m super!

Mijn onderwerp is IJsland.
Waarom IJsland. IJsland is al een aantal jaren het land waar wij heel graag naar toe gaan met vakantie. We trekken dan met ons 4×4 aangedreven camperbusje zoveel mogelijk de woestenij en de binnenlanden in om daar te genieten van de ruimte en pracht van dat schitterende land. IJs, hete bronnen, vulkanen, borrelende modderpoelen, weidse spoelvlaktes, gletsjers en ijsmeren… prachtig. Op mijn website over IJsland vind je gemaakte kiekjes van onze vakanties daar.
Nu is het ons opgevallen dat veel mensen zich geen voorstelling van IJsland kunnen maken. Nu is er veel op internet te vinden maar in 2002 bijvoorbeeld nog helemaal niks eigenlijk. Het leek mij wel leuk om te zien wat jullie beeld of gedachten over IJsland zijn. Vandaar dit thema.

En de envelop van Esther is dus op mijn deurmat gevallen. Heel erg bedankt! Ik geniet van dit ijzige exemplaar!

IMGA0936

IMGA0933

IMGA0951

MJ – begonnen…

Wat is dat eng… een stempel zetten op een reeds ingebonden pagina. Ik ben dan ook maar heel voorzichtig begonnen in mijn Me-journal. Ik heb besloten om er allerlei dingetjes over mijzelf in te zetten. Mijn geboortehuis, iets over school, een herinnering, een fotootje… weetikveel. Ik zie wel. Ik heb pagina 1 af (geloof ik). Een beetje voorzichtig nog. Het moet eventjes wennen hoor.

Vandaag een foto van mijzelf gemaakt en deze met de techniek “transfer in gesso” op een kartonnetje op de pagina geplakt. Een paar stempeltjes, sjablooncijfers, een gel-pen en een stukje kant gebruikt en toen vond ik het welletjes.

Me-journal

Na al die leuke aankopen in de kringloopwinkel en een duik in mijn eigen rommeltjes had ik zo’n zin in het samenstellen van een basis-journal. Geinspireerd door Patty van Dorin (Dankjewel Marmod!) ben ik bezig geweest. Ik heb geen bindapparaat en heb daarom een Action-plakboek gesloopt. Dat papier was toch bagger. Met een handponsje (een vierkantje) de gaatjes geponst en de spiraal erin rijgen. Het begin van de basis van mijn Me-journal is geboren. Er zullen nog wel een aantal pagina’s bij komen en de achterkant is ook nog niet af. Heel erg leuk om te doen! Laat de inspiratie maar komen!

Kringlopen

Ook al zo’n leuke hobby soms. Vlakbij, in een dorpje zo’n 12 km vanaf mijn voordeur, is een grote kringloop. Zo nu en dan ga ik met een vriendin sneupen tussen al die leuke spulletjes. Ik heb best gescoord dit keer, voor maar een paar centjes… kantjes, wat dingetjes voor mijn mini-hobby en boeken… Een prachtig oud exemplaar met een verzameling “Weekblaadjes voor de Roomsche Jeugd” uit 1933. Een oud sprookjesboek in de oude spelling met losse ingeplakte prenten uit het jaar weetikveel, een oude Wolters Atlas uit 1951, een prentenboek met fotocollages van Amsterdam “700 centenboek”, een map met een verzameling natuur-strips (erg leuk) en het “handgeschreven” boek met veel leuke illustraties “Is een vrouw een mens?”. Ik ben aan het opruimen, maar dit kon ik niet laten liggen en ligt nu op de vrijgekomen plek. Ik kan jaren vooruit. Ik hoop alleen nog ergens een “oude boekhouding” op te diepen, maar helaas zijn alle oude journaal- en boekhoudschriften van mijn vaders bedrijf al jaren foetsie.