Category Archives: Round Robbin

RR – Envelop van Jolande

Op het plakblog zijn we bezig met een “Round Robin” Wat dat inhoudt kun je daar lezen.

Deze envelop heb ik ontvangen van Jolande. Een envelop die barstensvol zit met IJslandse recepten en daarbij de nodige drankjes zoals koffie en Brennivin, de IJslandse brandewijn.

Op de voorkant van de envelop staan de kokkin met haar IJslandse kookboek en het recep van Kjötsúppa (vleessoep) met als achtergrond allemaal stukje bladzijden uit een boek. Lijkt me best lekker, de soep dan…

 voorkant600

Op de achterkant 2 recepten, Fiskbollur (visbolletjes) en Epla-kryddsild (Haring-rode biet-appel sallade).

achterkant600

In de envelop:

De drankjes, verschillende soorten koffie. Daar zijn de IJslanders dol op en de welbekende, zeer gewilde Brennivin (IJslandse brandewijn)

inhoud1500

en een prachtig receptenboekje met traditionele IJslandse specialiteiten waarvan ik gelukkig nooit heb hoeven proeven, laat staan eten… bljek…  Haaienvlees (heeft eerst maanden in de grond liggen rotten), Schapenkop (volledig met ogen maar zonder de wol 😉 ), Bloedpudding (mix van schapenbloed, meel, niervet en kruiden), een variatie op de bloedpudding met schapenlever i.p.v. schapenbloed, en stokvis. En de prachtige kaart met een heus IJslands elfje…

inhoud2500

reccomp

Dankjewel Jolande, ik ben erg blij met deze super lekkere IJslandse envelop!

RR – Envelop van Marmod

Ik zat boven toen ik plotseling het geluid van knisperende sneeuw hoorde….. PLOF…. ik dacht dat de postbode zelf op mijn deurmat viel… Ik ren naar beneden en daar lag ie… Een grote zware dikke vlop.

Ik maak ‘m open en daar zat deze schitterende vlop van Marmod in! Geweldig blij ben ik hiermee!

 

De voorkant:

Ice and fire… Ja, dat is IJsland. En inderdaad doorelkaar en bijelkaar. De aktiefste vulkanen liggen onder het ijs van de gletsjers. Echt heel mooi uitgebeeld.

De achterkant:

Mijn lievelingskaart van IJsland. Met daaronder de skyline van Reykjavik. Op de flap een van de IJslandse munten die stuk voor stuk heel mooi zijn. De binnenkant van de envelop is “bekleed” met maar liefst 13000 IJslandse kronen. Dankjewel Marmod 🙂

Maar de envelop was niet leeg hoor. Er zat vanalles in:

Een prachtig oud boekwerkje, getiteld “IJS & VUUR”, door Marmod.

Twee prachtige IJslandse kaarten

IJS: Een mooie spread van een gletsjer met daarop “ijs”, kristallen en mooie spreuken en gedachten die je op een gletsjer zou kunnen hebben

VUUR: Volgens mij is dit de vulkaan Hekla. Een van de bekenste op IJsland. Nog steeds aktief zoals een heleboel andere vulkanen op IJsland. Het hele land is 1 grote tijdbom. De Hekla spuwt op deze pagina’s allerlei explosieve uitspraken en dreigingen.

Een schitterend geheel dit boekwerkje.

Maar dat is nog niet alles:

Een grote zak met heuse IJslandse sneeuw met daaraan een label met een verklaring wat sneeuw nou eigenlijk is.

Een tot slot een envelopje met daarin mooie kristallen en een prachtig klein houten elandje. Op de envelop staat in het IJslands “De tijd vliegt” “Pluk de dag”. Natuurlijk met een IJslandse postzegel.

Ik ben heel erg blij met deze envelop. Ik vind alles ongelovelijk prachtig! Ontzettend bedankt Marmod!

En hij ruikt ook zo lekker….. IJslands geurtje?

De envelop gekregen van Margriet

Margriet heeft deze prachtige envelop helemaal naar mijn smaak geplakt. Elk plekje, elke foto herken ik en daar zou ik weer graag willen zijn. Verder staat er op die mooie kaart ,waarop ook de stoere Viking Hrafna Floki staat, de geschiedenis van de ontdekking van IJsland door deze stoere Viking.
Ik ben heel blij met deze schitterende en leerzame envelop!
Excuses voor de slechte kwaliteit foto’s.
IMGA0232
IMGA0235
IMGA0229
IMGA0231

De envelop gekregen van Julian

De tweede envelop is binnen! Een prachtexemplaar van Julian. Zijn kijk op IJsland vind ik erg leuk! En je hebt de spijker op zijn kop geslagen Julian, want wanneer we in IJsland zijn eten we veel te veel ijsjes! Bij elke tankbeurt – en dat zijn er nogal veel – kopen we weer een Magnum. Heerlijk! Alleen zeggen wij dat we dan “een pakje boter” eten, want dat eet je eigenlijk op, zoveel vet zit er in een Magnum!
 
Dit is de voorkant van de envelop, de vlag van IJsland! Ze zijn in Scandinavie en IJsland erg trots op hun vlag. Die komt dan ook bij allerlei gelegenheden buiten wapperen. Ook wij hebben een IJslands vlaggetje in onze camper hangen.
IMGA0012
En dan de achterkant van de envelop, Allerlei ijs compleet met ijscokar
IMGA0015
In de envelop zit een hele mooie ATC met daarop de beroemde Geisers!
De bekendste Geiser van IJsland heet Geysir. Daar zijn onze Geisers naar vernoemd. Deze Geysir spuit maar heel weinig meer. De grootste “spuiter” op IJsland heet Strokkur en spuit om de 10 minuten wel 30 m hoog soms! Erg mooi om te zien.
IMGA0016IMGA0018
Bedankt Julian! Ik ben ontzettend blij met deze prachtig gemaakte envelop en ATC!

De 1e envelop gekregen van Esther

Mijn eerste envelop is binnen!!! Wat is dat leuk zeg!
En een prachtexemplaar van Esther. Ik vind ‘m super!

Mijn onderwerp is IJsland.
Waarom IJsland. IJsland is al een aantal jaren het land waar wij heel graag naar toe gaan met vakantie. We trekken dan met ons 4×4 aangedreven camperbusje zoveel mogelijk de woestenij en de binnenlanden in om daar te genieten van de ruimte en pracht van dat schitterende land. IJs, hete bronnen, vulkanen, borrelende modderpoelen, weidse spoelvlaktes, gletsjers en ijsmeren… prachtig. Op mijn website over IJsland vind je gemaakte kiekjes van onze vakanties daar.
Nu is het ons opgevallen dat veel mensen zich geen voorstelling van IJsland kunnen maken. Nu is er veel op internet te vinden maar in 2002 bijvoorbeeld nog helemaal niks eigenlijk. Het leek mij wel leuk om te zien wat jullie beeld of gedachten over IJsland zijn. Vandaar dit thema.

En de envelop van Esther is dus op mijn deurmat gevallen. Heel erg bedankt! Ik geniet van dit ijzige exemplaar!

IMGA0936

IMGA0933

IMGA0951