Monthly Archives: mei 2010

Caravan pimpen

Ik werd er aan herinnerd dat ik al een hele poos niks had laten zien van mijn project “caravan pimpen”. Dit jaar heb ik er dan ook nog niet zoveel aan gedaan, maar ik ben inmiddels een heel eind wat strippen en verven aangaat. Ik heb met punaises en buddies het gedeelte wat bijna af is even aangekleed. Zoals het nu op de foto’s staat gaat het er ongeveer uit zien denk ik. Maar dat kan ook nog wel heel wat anders worden. Heb ideeen zat. De buitenkant is verder nog niks mee gebeurd. Hoe die eruit gaat zien moet ik nog een nachtje over slapen.
Het zit/slaap-gedeelte blijft bestaan. Een extra (logeer)bed is nooit weg 😉 Maar ook dat gedeelte wordt wit en gepimpt.

Update 8 juli: inmiddels ben ik verder en zijn er een aantal foto’s bijgekomen. Zie hier

[nggallery id=6]

5 Pagina’s K&P-journal

14mijnkind800 18bakkertje800 19listen800 20oranje800 21plukken800

Alle pagina’s uit mijn K&P-journal kun je hier bekijken.

“Mijn” huisje aan het kanaal…


april2004In 1954 werd ik in dit huisje geboren. Ik heb geruchten gehoord dat die geboorte op de tafel plaats vond want het huisje was maar klein. Een half jaar was ik toen we verhuisden naar IJmuiden, dus lang heb ik er niet mogen wonen helaas.

Zo nu en dan reden we er even langs de afgelopen jaren. Soms werd er een kiekje genomen, soms een stukje gefilmd.. Het huisje bleef maar staan, maar verdween steeds meer in het groen.

dec2009Totdat ik er in december 2009 weer langs reed. Toevallig en niet gepland. Geen fototoestel meegenomen en daarom met mijn mobieltje een kiekje gekiekt, want het huisje dreigde in te storten en stond er zo verlaten bij. Het meeste groen gerooid, de ramen dichtgetimmerd, het dak half verrot…

Vandaag gingen we weer een rondje “roots” rijden. Natuurlijk was ik nieuwsgierig of het huisje er nog was. De kans was wel erg klein dat het nog overeind zou staan. Er is niks meer, geen groen, geen huisje. Alles foetsie…

mei2010

Heb zo vaak gedacht “zal ik even aanbellen?”. Nooit gedaan natuurlijk. Ach, het is maar een huisje, maar het was een huisje waar ik graag had willen blijven wonen. Zo’n mooi plekje aan het water.

Nu zal er wel zo’n groot modern landhuis worden gebouwd… bljek…

Buit…

Afbeelding 004Afgelopen donderdag weer een leuke buit gescoord in de kringloop. Prachtige oude foto’s, welke na verzoek mijnerzijds uit het magazijn werden geplukt, een aantal prachtige boekjes met leuke illustraties, gedichtjes etc. Nog een oud (onbeschreven) folioformaat-notitieboek met hard “marmeren” kaft, een paar oude kleedjes en wat prulletjes.

Waar laat ik het? Heb al zoveel…. 😉

Volcanic Airways

Games at Miniclip.com - Volcanic Airways
Volcanic Airways

Escape from the Icelandic volcano’s ash cloud in your airplane!

Play this free game now!!

Legoland

951536325_5_MZ2PWe zijn weer thuis. Zondag 2 mei vertrok ik, samen met mijn kinderen en aanhang naar Denemarken. Hannyman was al een week eerder gegaan om eens even uitgebreid te kunnen vissen in dat mooie landje. Er waren 2 hutjes gehuurd op Fårup Sø camping, niet ver van Billund waar het attractiepark Legoland is.

De laptop en mijn creatieve koffertje bleven thuis. “Geen tijd” dacht ik, en dat had ik juist gedacht. Ook wilde ik even helemaal los zijn van internet en hobby. Ik wilde al mijn tijd geven aan mijn familie. We hebben veel gelachen, samen spelletjes gedaan, met z’n allen koken, wandelen, in de speeltuin, gezellig borrelen en natuurlijk Legoland, het hoofddoel van deze trip. Woensdag en donderdag waren wij daar dan ook. Woensdagavond kwamen nog 2 nichtjes de 3e hut bewonen en ook die gingen donderdag mee naar Billund. Het was echt super. Een prachtig park met vooral attracties die allemaal toegankelijk waren voor kinderen. Ook voor de volwassenen erg leuk. Beslist een aanrader voor gezinnen met kinderen.

Het was de eerste keer dat we met z’n allen een weekje weg waren. Heerlijk vond ik het. Heb me nog nooit zo “moeder” gevoeld. Ik kon vanaf mijn “kloekstoel” al mijn nazaten gadeslaan en wat ik zag beviel mij uitermate goed 🙂 Ook kwam het besef dat ik bij de “oudste” generatie behoor. Dat was wel even slikken…

Ik heb geen foto’s genomen, wel gefilmd. T.z.t. zal er wel een filmpje op mijn youtube verschijnen. Hier enkele foto’s door mijn dochter gekiekt.