Computerloos?

Nou nee, niet echt. Donderdag om 8:15 uur de pc aan en hier en daar even kijken, post halen en weer uit die pc. Dat ging goed en was niet moeilijk… Om een uur of 1 ’s middags weer even kijken, zo stiekum tussendoor…. en toen ging het mis….

logo_phpbbNiet omdat ik niet weg kon blijven , maar omdat ik een mailtje kreeg van iemand die van het poppenhuisforum verwijderd wilde worden. Ik ben/was daar medebeheerder. Maar ik kom daar niet zoveel meer. Alleen om te ruimen enzo. De laatste tijd ben ik niet zo met mini bezig en het spreekt mij niet zo aan op het moment. Ik zal het verhaal kort houden, hoop ik. Ik heb het een en ander even bekeken daar en heb netjes de pc weer uitgezet… tot een uur of 5…. Even weer kijken en bleken er 3 personen te zijn gebanned.
Er was daar een crisis en ik belandde daar onwetend middenin. Niet als persoon maar als beheerder en dan vooral achter de schermen. Nu laat ik de inhoud en het verloop van dat alles even weg, want dat is alleen maar pijnlijk en ik snap er ook niks van.
Maar ik kreeg van dat alles zo’n emotionele mep… daar schrok ik enorm van. Huilen en wakker liggen…. niet meer weten wat te zeggen, wat te doen, wat te beslissen.. blablabla… Wel heb ik daarom besloten om beheerder af te worden en ben het op dit moment ook niet meer. Puur om mijzelf te beschermen en emotionele redenen waarvan de oorzaak alleen bij mij ligt en bij niemand anders. Ik ga van de meest simpele conflicten al flippen en steek dan snel mijn hoofd in het zand. Tenminste, dat probeer ik. En ik wil dat niet meer, ik vind dat niet leuk en ik baal daarvan. Het is iets wat ik zelf op moet lossen, in mijn uppie. Ik kan het op dit moment niet helemaal goed verwoorden hoe het voelt.
Ik ben nog steeds op het forum, wil daar ook wel blijven, maar dan lekker onbezorgd als gewoon lid met struisvogelpolitiek-neigingen. Ouwehoeren met de geit en wegblijven als ik daar zin in heb.
Vandaag de hele dag ben ik al bezig met privé-berichten, met luisteren naar, het uitleggen van, misverstanden rechttrekken…. bezig met zaken die mij uitputten. Voor vandaag stop ik daarmee. Ik heb nog een poging gedaan om creatief te zijn, maar helaas… weg puf… Het is nog niet afgelopen daar en ik zit ook nog met dat andere sub-forum wat ook helemaal in de soep dreigt te lopen. Ook daar heb ik het beheer.
Morgen ga ik naar Zoetermeer, feesten. Mijn broer en zijn man zijn jarig geweest en dat gaan we vieren met waarschijnlijk roze gebakjes haha…. Zondag hopelijk even het verstand op nul en dan ’s middags naar een voorstelling. En dan zien we maandag wel wat is blijven hangen van wat nu speelt. Wie weet hoe de wereld er dan uit ziet, misschien wel heel anders dan nu.

Maar computerloos geweest? Nee, niet echt…..

Reacties:

Nou bij mij mag je uithuilen hoor! Weet je wat de oplossing is ….. heel simpel ….. alleen nog maar leuke ontspannen dingen doen online. Ik als geen ander denk ik weet wel een beetje hoe je je voelt. Vorig jaar om deze tijd had ik de druk van een tijdschrift. Al maanden hikte ik er tegen aan … er kwam die jaren zoveel meer op m’n schouders dan elke dag even een stukje plaatsen. Dat was misschien 10% aandeel voor het tijdschrift de rest waren alle zaken er om heen. En altijd moest ik voor mijn gevoel neutraal blijven in dingen. Heb ik 1x niet gedaan en je wil niet weten wat een narigheid daarvan gekomen is. Het werd werken voor mij, nam al mijn vrije tijd en ik kwam aan niets anders meer toe. Afijn, uiteindelijk heb ik uitgeput de stekker er uit getrokken. …. er tot op nu geen enkel moment spijt van gehad. Het was een onwijs leuke tijd wat ik voor echt geen goud had willen missen en waar ik nog steeds met weemoedig naar terug kijk, met alle leuke herinneringen. Maar nu doe ik alleen waar ik zin in heb en wat ik leuk vind en dan is de computer alleen maar leuk, heeft geen (nare) invloed op je privé en alleen jij beslist over jouw tijd. Dus ….. maak een lijstje wat je niet leuk vind en kom met je kop uit het zand. Echt hoor, alles draait door als je dingen afsluit. Hahaha, al die privé mail was dezelfde week over en uit. Ik wist me haast geen raad met al de tijd die ik had.

Denk aan jezelf, stap in dingen die je leuk vind … geniet komende weekend en laat je niet gek maken! Door niemand. Alleen jij en je leven telt. Ja toch?!

Kus!!
Marmod (Email) (URL) – 12 12 08 – 23:39

Thnks…. :-) Je bent een schat….
Hanny (Email) – 12 12 08 – 23:51

Ik dacht, hoe kan ik jou vertellen wat je moet doen als ik niet eens weet wat er gebeurd is want het klinkt allemaal best heftig en dus toog ik na maanden!! even naar het forum. Ik kan natuurlijk daar helemaal niet terug vinden wat er gebeurt is, wil ik niet eens weten, maar één ding is me duidelijk: Ha! Zonder kennis van zaken heb ik gelijk met mijn advies. Gewoon terug naar Hanny zijn, gezellige Hanny met d’r gekke geit!
Marmod (Email) (URL) – 13 12 08 – 00:00

Oh Hanny dat klinkt niet echt inspirerend voor een Flow-vakje ;-)
Ben het helemaal met Marmod eens, van dingen die je leuk vind om te doen krijg je (positieve) energie, zodra je ervan in een stress schiet, niet meer kunt slapen, moet huilen enz, dan is het tijd om andere dingen te gaan doen.
Ga lekker keten met geitje, vier morgen gezellig je broer en man (nog gefeliciteerd!) eet roze gebakjes, geniet van de voorstelling en denk vooral heel goed om jezelf.

Knuffel van Jolande
Jolande (Email) – 13 12 08 – 00:20

Sterkte Hanny, ik weet precies hoe emotioneel dat soort online conflicten kunnen zijn en ik denk dat je de juiste beslissing hebt genomen om als beheerder te stoppen. Je bent zelf belangrijker hoor!!!!!!!
geniet van je weekend en hopelijk kom je nog wel zo nu en dan bij “ons” langs ;-)

Liefs, Margriet
Margriet – 13 12 08 – 07:37

Jullie zijn allemaal lief… Bedankt.
Wel wil ik nog even duidelijk hebben dat het conflict op het forum niet de oorzaak is hoor, maar de druppel. Het is niet zo dat ik het beheer akelig vind en dat ik het met tegenzin doe/deed. Het is gewoon heel simpel het feit dat ik niet met conflicten om kan gaan. Daar flip ik onnatuurlijk van. Daar moet ik iets aan doen en ik wil even geen emotionele verantwoordelijkheid meer online. Nu willen ze mij misschien terug voor technisch advies, maar ik ben geen mens wat zich in 2-en kan splitsen. Als ik ergens voor ga, ga ik met huid, haar en ziel. Dat vind ik dus wel leuk, dat technische… en ik ga bijna weer overstag. Moeilijk mens ben ik. Ik denk dat ik wel weet dat ik het niet moet doen… Want wanneer er iemand met een emotioneel probleem bij mij aanklopt wil ik niet die dubbele pet op. Dan wil ik als Hanny vrij antwoord kunnen geven en niet zeggen van “Ga met je vraag maar naar een andere beheerder”. Dat kan ik niet. Belachelijk… krijg het geeneens uit mijn mond…..
Hanny (Email) – 13 12 08 – 08:54

Wat vervelend allemaal, ik vind het erg naar voor je en begrijp denk ik best wel hoe je je voelt…kan je alleen maar sterkte wensen en je een dikke knuffel sturen…
liefs, Linda
Linda (Email) (URL) – 13 12 08 – 09:09

Tja als je beheer blijft doen, dan hou je ‘verplichtingen’ …. dingen waar je geen nee tegen kan/mag zeggen. Ik zal nog even een voorbeeldje geven. Toen ik het tijdschrift sloot, dacht ik het kladblog er gewoon bij te houden. Maar dat was dus een vergissing. Ik bleef in beeld en alles bleef zoals het was. Na een korte tijd bleek dat al en gelukkig was het Jolande die het over nam. Want eigenlijk wilde ik het tijdschrift niet sluiten, veels te leuk, en eigenlijk wilde ik het kladblog niet opgeven, veelste leuk …. maar het ging allang niet meer alleen om het beheren van de sites.

Toen Jolande schreeuwde om een journalblog, was ik alwer begonnen vor ik het wist. Binnen een uur was ie online hahah, omdat het allemaal zo leuk is, plaatjes maken en zo . Voor jou is echt nog veels te veel leuke dingen te doen, technisch gesproken ;-) Misschien nog wel veeeeeeeel leuker dan mensen toevoegen en deleten. Je hebt kennis genoeg!!!!!
Marmod (Email) (URL) – 13 12 08 – 11:38

Lieve Hanny, je moet keuzes maken en dat is moeilijk en als er dan zoiets als een spreekwoordelijke druppel valt, dan gaat het door hart en ziel.
Ik sta volledig achter jouw besluit en als je wilt praten, huilen, schoppen, slaan, schelden….. kom maar op, ik heb een hele grote schouder.
Lief menske, denk aan jezelf en geniet van de extra tijd die je nu gekregen hebt (ik weet hoeveel tijd in een forum gaat zitten, ooit ook moderator geweest), haal Geitje uit het stof (ik kan hem hier horen niezen ;-) ) en geniet van alle kleine maar lieve dingen die het leven kan brengen.
Ik weet ik ben geen held in de juiste woorden te vinden, maar als je mijn steun nodig hebt of wat dan ook, ik ben er voor je. En ik kan met de volle 100% zeggen: de rest van MCH ook.

liefs en een hele dikke knuffel
Louise
Louise (Email) (URL) – 13 12 08 – 16:27

Dankdankdank…
Ik blijf beheer af… voelt al een stuk beter, rustiger. Lekker alleen Hanny, één van de velen…. verdwijnen in de minimassa…..
Zo, nu heb ik nog wat vakjes te vullen in mijn Flow-kalender (zie plakblog). Maar wat ik daar nu in moet plakken… er is zoveel gebeurd en daar vind ik nooit plaatjes bij… :-S
Hanny (Email) – 14 12 08 – 13:53

3 smilies …in elk vakje 1 …. op een rijtje, want jij heb ze nu op een rijtje en je hebt je niet laten kisten. Jippie we hebben Hanny terug (gevonden)
Marmod (Email) (URL) – 14 12 08 – 17:01

Hoi Hanny, ik vind het geweldig wat je besloten hebt, goed gedaan en geniet maar van de tijd die nu van jouzelf is! Groetjes, Chris
Chris – 15 12 08 – 21:30

och er is al zoveel geschreven waarschijnlijk ook door mensen die weten wat er gaande is en je dus ook goed advies kunnen geven …
het enige wat ik kan zeggen is
“gewoon doen waar jij je goed bij voelt, je bent tenslotte online voor je plezier en niet om je ellendig te voelen”
sterkte en hou de lol er in 🙂
Gadisa (Email) (URL) – 17 12 08 – 11:15

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*