Mijn “nieuw” nichtje… wonderlijk…

Al een aantal jaren heb ik via internet regelmatig (soms dagelijks) contakt met Marmod (dit is haar Internetnaam). Ik heb haar leren kennen via haar online poppenhuistijdschrift. Dit tijdschrift bestaat niet meer, maar het contakt nog wel. Op de een of andere manier heb ik met haar een voor mij bijzondere band gekregen. Voor mij voelde het alsof ze een soort van online zusje was. Zoals zij ook op haar weblog noemt delen wij ook een aantal dezelfde interesses, via verschillende weblogs en nu ook via haar babbelbox.

nichten300

En toen -afgelopen woensdag- zeiden we al babbelende dat we -gekscherend- wel eens familie konden zijn. Maar door een aantal toevallige opmerkingen, het navragen en checken hiervan, kwamen we erachter dat we werkelijk familie waren! Hoe wonderlijk en hoe toevallig! Ik kan het bijna nog niet geloven. Zo raar…. en het maakt me blij dat ze toch werkelijk een beetje mijn zusje is…

Toen wij, mijn ouders, broer en ik, in 1955 naar IJmuiden verhuisden woonden daar inmiddels meer bloedverwanten. Zo ook mijn vaders neef en zijn vrouw, de ouders van Marmod. Zij kwamen geregeld bijelkaar over de vloer en Marmods ouders hielpen zelfs in de winkel en namen mijn ouders baantje in de bioscoop Thalia over toen wij terug gingen naar Friesland. Marmods ouders hebben mij gekend toen ik een klein hummeltje was. Marmod is pas geboren toen wij alweer in Friesland woonden.

Hier staan mijn ouders, broer en ik voor ons huis in IJmuiden. De foto is waarschijnlijk genomen rond 1957.

ijmuiden300

En dit zijn Marmods en mijn overgrootvader pake Atze (1870-1965) en daaronder onze overgrootmoeder beppe Jantje (1872-1932)

atze_vd_berg

jantje_veenstra300

Reacties:

Pfff, het is toch echt ongelofelijk!!!!!!! Maar zoooooo verschrikkelijk leuk!!!!!!!
Margriet – 15 05 09 – 12:20

Hé zus …. wat leuk die oude foto’s!! Ik herken jou wel in beppe Jantje. Hahaha …. Het blijft een wonderlijke ontdekking dat we bloedverwanten zijn. Dat we zolang contact hebben en ‘het niet wisten’. Char zou er vast een verklaring voor hebben ;-)
Marmod (Email) (URL) – 15 05 09 – 12:32

Ha Hanny,
gefeliciteerd met je leuke ontdekking en je lijkt inderdaad een beetje op je overgrootmoeder. Binnenkort een reunie?
Letty – 17 05 09 – 10:36

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*