Een brief uit het verleden

Zaterdag sta ik met mijn vriendin op de rommelmarkt. Dus ben ik (alweer) in de stapel oudheden gedoken. Er staan nog zoveel dozen die ik na moet kijken. En wie weet, zit er iets tussen voor de rommelmarkt. In een oud houten bakje, door mijn pake inelkaar getimmerd, zit vanalles. Oude Kwatta-spaarboekjes, paspoorten, telegrammen, diploma's en vele andere wetenswaardigheden. Niks geschiks voor de rommelmarkt dus, maar wel weer erg leuk om door te kijken. Sommige documenten en aardigheden ga ik gebruiken voor mijn journals, maar heel veel gaat weer terug in de houten bak. Wegdoen vind ik erg moeilijk. brief_IJmuiden_14021956_01c In die doos zat een brief. Een brief van 4 kantjes, geschreven op 14-2-1956 door mijn ouders aan mijn pake en beppe. Wij waren met ons 4-tjes net verhuisd naar IJmuiden waar mijn ouders een huis hadden gekocht en werk gevonden. Mijn broer was 5 jaar en ik was net 15 maanden en zat nog in de box. Mijn pake en beppe woonden nog in Friesland. Tegenwoordig hebben we e-mail. Ook erg leuk en handig, maar niets kan tippen aan zo'n brief. Trouwens, niet alleen brieven werden verstuurd, maar ook kleding, dropveters en bananen zoals uit deze brief blijkt. Er wordt ook gesproken over Jeen v.d. Berg die pech kreeg tijdens de 11-stedentocht en deze  niet heeft gewonnen. Er staat in de brief dat er 4x per dag sneeuw valt die elke keer weer moet worden geruimd voor de winkeldeur. Op deze manier iets lezen over mijn vroegste jeugd en hoe mijn ouders over ons schreven en dachten, dat voelt heel bijzonder. Vooral nu ze er beide niet meer zijn. Ik had hen nog zoveel willen vragen. Maar nu ik deze brief heb gevonden en gelezen heb ik een aantal antwoorden gekregen. Dankjewel... wie of wat dan ook. De volledige brief vind je hier.
RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Google+
http://www.trompke.nl/weblog/?p=1245
Twitter
Visit Us
YouTube
YouTube
Pinterest
Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: