Een museumstuk

spitkeet_harkema

Dat ben ik morgen. Samen met mijn toneelvrienden “bemannen” wij de locaties in het openluchtmuseum “De Spitkeet” in Harkema. De hele dag mag ik fungeren als plaggenhutbewoonster. Gekleed in armoedige doch schone eind-19e eeuwse kleding heet ik Iebeltje, heb een aantal kleine kinderen rond de hut lopen, er ligt er eentje in een kruiwagen en de zoveelste is op komst. Mijn man en de oudste kinderen zijn de kost aan het verdienen met aardappelrooien. Ik kook op een driepoot boven een open vuurtje een pan aardappels. Zet brandnetelthee en trakteer bezoekers op een lekkere maaltijd aardappels met karnemelk en een stukje rauwe koolraap. Jammie…

Leuk leventje heb ik toch….

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*