Derek Ogilvie

Het is een druk mannetje die Derek. Hij komt swingend op, heeft meteen de hele zaal plat en iedereen staat “energie op te wekken” door te klappen, stampen en mee te swingen. Hij danst, zingt en is erg energiek. “We present….. Derek Ogilvieeeeeeeeeeeeeeee……..!!!!!”

DSC00331

Zijn tolk, de stem van “La pizza Casa di mamma van dr. Oetker”  heeft de show geopend en het een en ander uitgelegd. De aanwezige camera’s staan er niet voor TV-opnames, maar om die 1500 mensen in de zaal te kunnen laten zien wie geestenbezoek heeft en om Derek te volgen die voortdurend door de zaal rent. En ze staan er voor Derek om hem de persoon te laten zien waarmee hij via het scherm staat te praten.

Hij is goed, Derek. Hij presteert het om die 1500 mensen muisstil te krijgen terwijl hij al krabbend op zijn hoofd probeert te bewijzen dat hij echt is, dat hij details kan noemen die niemand kan weten, alleen de bezoekende geesten en de betrokkenen zelf. En toegegeven, dat lukt hem vaak. Soms verloopt het kontakt met gestorvenen en levenden erg stroef en stop hij daarmee. Begrijpelijk, want er zitten veel blokkades in het publiek. Wel waren er naar mijn gevoel veel gemeenplaatsen. Ook ik kreeg zo nu en dan een schrikreactie, een stukje herkenning. Maar dat kregen 1000 anderen ook. Met buikpijn, nekpijn, kiespijn, hartaanvallen en zere benen bereik je een groot deel van het publiek. Zelfs met “heb je een stofzuiger die 4 jaar geleden is vervangen, verhuisd of verplaatst” bereik je een hoop mensen. Bij ons groepje van 5 waren er al 3 die “ja” konden zeggen. Maar er kwamen tijdens een “reading” wel degelijk een aantal specifieke details naar voren. Alleen vond ik het zo jammer dat Derek het blijkbaar nodig vond om voortdurend die “bewijzen van echtheid” te promoten. Dat vond ik dan weer afbreuk doen aan het geheel.

Derek is goed, maar het is een show, dus vermaak moet er ook zijn. Grapjes, zingen, tamtam… het is er allemaal. Maar het is niet zo mijn ding. Het is voor mij iets te. Ik heb geen enkel moment echt de behoefte gevoeld om mijn hand op te steken. Had best wel even met hem willen praten, maar dan saampjes zonder poeha. Gewoon tijdens een bakje koffie ergens op een stil terrasje. Want dat Derek iets voelt en kontakt kan maken, dat geloof ik echt geloof ik…

DSC00334

Na de show is het nog niet afgelopen. Nee… Derek komt dan in de zaal naast het theater. Daar staat hij enthousiast te dansen en te rennen op de toonbank van zijn merchandise-stand. Al wapperend met boeken en ander materiaal waarop je zijn handtekening kan laten zetten geeft hij nog een showtje, zonder readings uiteraard. Ook kun je met Derek op de foto. Tot 12 uur mengt hij zich onder het “vertrekkende” publiek. Wij hebben even staan kijken en gapen. Het was wel goed zo Derek…. wij gaan naar huis…

Het was een gezellige en leuke avond zo met de buufjes. En ik zou best nog wel een keertje naar Derek willen. Maar eerlijk gezegd, Freek de Jonge ofzo had er ook wel mogen staan.

Met excuus voor de kiekjes van slechte kwaliteit.

6 Comments

 1. Posted 11 september 09 at 11:58 | Permalink

  Zoals jij het beschrijft, zo heb ik zijn show van een paar maanden geleden ook ervaren. En inderdaad: ik ergerde me ook aan zijn ‘this hasn’t happened before in all my reading’ yeah right, daar geloof ik dus geen drol van.
  Zo enthousiast als hij op het podium is, zo saggo was hij een tijdje terug bij ons op de redactie van RTL. Nee hoor, hij kan heel gepikeerd doen, maar zijn enthousiasme is bewonderingswaardig!!! Absoluut.
  Had jij nog een reden om erbij te zijn?

 2. Margriet
  Posted 11 september 09 at 12:10 | Permalink

  Duidelijk dus niet iets waar ik naar toe hoef te gaan, maar kan me voorstellen dat het wel entertainend is geweest!!!
  Maandag wil ik alle details horen hoor, want nieuwsgierig ben ik natuurlijk wel LOL

 3. Hanny
  Posted 11 september 09 at 13:12 | Permalink

  Ik heb me wel vemaakt hoor, maar bij zoiets, kontakt met iets tussen hemel en aarde, heb ik liever privacy. En wat natuurlijk wel meespeelt is dat hij een heleboel mensen echt raakt en ook een plezier doet (of niet). Hij maakt in ieder geval wat los. Hopelijk kunnen ze er wat mee.
  Hij is zeker erg haastig en gepikeerd zo nu en dan. Het valt soms niet mee hem te volgen. Erg hyper soms. En “Casa di mama” had het dubbel druk. Arme man… hij zweette kilo’s peentjes…

  En ja, ook ik heb in korte tijd veel verloren, maar heb dat wel een plaatsje kunnen geven. Heb er vrede mee omdat die personen veel moesten lijden en het voor hen een verlossing moet zijn geweest om te sterven. En ja, ik zou graag willen weten of ze vrede voelen… meer niet. En “even dag zeggen” of zoiets. Maar eigenlijk heb ik Derek daar niet voor nodig, in mijn hart weet ik het wel. En “dag” zeg ik op mijn manier, heel vaak…

 4. Margriet
  Posted 11 september 09 at 13:32 | Permalink

  Zo’n soort show staat mij persoonlijk erg tegen omdat het inderdaad zo’n show is!!! denk inderdaad dat zo’n man veel los maakt bij mensen, maar dan???? Hoe gaat het met hun verder??? Ik heb er gewoon iets tegen dat zoiets zo massaal moet, brrr.

 5. Posted 11 september 09 at 17:28 | Permalink

  In de uitzendingen vind ik ‘m altijd wel erg goed. In vergelijk met die Char sowieso. En met mensenkennis, intuitie dus, kom je echt een heel end. Bij TV wordt al het ‘slechte’ er uit geknipt wat in de zaal niet kan. Maar het zijn de specifieke antwoorden die hij soms heeft die mij intrigeren. Maar ja, eerst zelf meemaken en dan geloven … en helaas heb jij het niet mee mogen maken Hanny. Maar je hebt vast een hyper leuke avond gehad 😉

 6. Hanny
  Posted 11 september 09 at 22:45 | Permalink

  Char vind ik helemaal niks. Derek heeft gaves, daar ben ik van overtuigd. Ik vind het alleen zo jammer dat ik er moeite mee heb wat wel en wat niet serieus te nemen. Dat komt door dat showelement en het redelijk goeie acteertalent van de beste man.
  Tijdens deze show waren er ook van die intrigerende momenten hoor. Maar ik begin anders te luisteren en word achterdochtig.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*