Leeftijd?

smartsiteVanmorgen 2x opgestaan, en beide keren niet weten welke dag het is… Tja, dat zal de leeftijd wel zijn denk je dan…

Maar… zit je knusjes te plakken, lekker even ontspannen want je dag is al zo verstrooid begonnen. Gaat ineens het luchtalarm. “Goh”, denk ik, “het is weer zover. Wat zou ik eigenlijk moeten doen wanneer het alarm echt gaat? Wanneer ze mij dat zouden vragen zou ik met mijn mond vol tanden zitten”. En zo zit ik al plakkende te brainstormen over dat luchtalarm wat ik toch wel erg luid vind zo bijna in mijn voortuin. En zij plakte rustig verder…

Gaat de telefoon… “Hi, met mij….., heb je de TV al aan op Omrop Fryslân?” “Nee”, zeg ik, “hoezo, is er wat dan?” “Heb je het alarm dan niet gehoord?”, vraagt mijn dochter verbaasd? Ik zeg tegen haar dat ik dat natuurlijk wel heb gehoord en ook dat ik daar uitgebreid op heb zitten filosoferen….. Nog heb ik het niet door totdat dochter mij vraagt wat voor dag het is…… Dan valt eindelijk het roestige kwartje… Het is vrijdag, half elf en het alarm gaat!!!!

Leeftijd? Ik denk het, want ik heb net de nodige testen gehad….

En wat het nu was? Een gaslek salpeterzuur in Dronrijp waarbij in heel Friesland het alarm loeide. Ik mag gelukkig gewoon doorplakken, maar owee wat als…… Ik heb mijn dochter maar gevraagd om mij te waarschuwen als het alarm weer af mocht gaan wanneer het geen maandag is….

8 Comments

 1. de beruchte dochter
  Posted 6 november 09 at 12:46 | Permalink

  tja, op een gegeven moment worden de rollen omgedraaid 😛
  dan moeten de dochters op de moeders passen haha…

 2. Hanny
  Posted 6 november 09 at 13:00 | Permalink

  Nou, beruchte dochter…. Dan krijg je het nog druk, want ik heb nog jaaaaaren te gaan. (^) Positief denkend als ik ben ga ik daar gewoon van uit… 😉

 3. Posted 6 november 09 at 14:05 | Permalink

  Jeetje, da’s ook wat. Valt me nog mee dat je niet buiten ben gaan kijken waarom ie af ging??? Maar het gevaar is inmiddels geweken??? Volgende keer dus eerst radio aanzetten en dan dochter even bellen dat ze niet meer hoeft te bellen …

 4. Margriet
  Posted 6 november 09 at 14:28 | Permalink

  Mijn moeder wist ook van niks, hahahahahahaha

 5. Hanny
  Posted 6 november 09 at 14:33 | Permalink

  Dat ik totaal niet in de gaten heb dat het alarm op vrijdag gaat, dus dat het echt alarm is…. dat is best wel een beetje angstig. Ik verbaas mij over zoveel “domheid” mijnerzijds. Pas na -tig seintjes en prikkels viel dat kwartje pas. Ik had al 10x dood kunnen zijn….
  Gelukkig viel het mee en was het voor ons “loos” alarm, maar zoals ik al zei… wat als…..

 6. Margriet
  Posted 6 november 09 at 15:36 | Permalink

  Niet te veel over nadenken Hanny!!! Denk dat er heel veel mensen niet bij stil stonden dat het echt alarm was. Bij de school waar ik was bleven de kids gewoon buiten spelen, de leerkrachten stonden buiten beetje domd te kijken!!!! Pas na tijdje kwam er een andere leerkracht de kids naar binnen roepen. Denk ook dat het komt omdat we in zo’n saai landje wonen, hier gebeurt toch “nooit” wat???

 7. de beruchte dochter
  Posted 6 november 09 at 19:09 | Permalink

  henk kwam thuis en vertelde dat zij wel gelijk in school moesten komen, vind dat ze goed hebben gehandeld, al baalde henk behoorlijk omdat zijn pauze zo kort was. later wou hij er alles van weten..
  en ik denk dat het inderdaad logisch is dat je “niks” doet..
  we zijn inderdaad zoiets niet gewend.. beschouw het als oefening.. 😉

 8. Margriet
  Posted 7 november 09 at 08:25 | Permalink

  Ja, bij mijn kids op school moesten ze ook meteen naar binnen (Jasper klaagde ook al dat hij nog maar een minuutje buiten was geweest!!!). Ben ook wel blij dat ze daar meteen reageerden, je weet het natuurlijk nooit!!!
  Best wel eens goed dat zoiets een keer gebeurt, je ben je er meteen een stuk bewuster van!

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*