Saetervika, 30-12-2009

Volgens mij heb ik een dag overgeslagen… ben helemaal de tel kwijt. Maar men zegt dat het vandaag 30 december is, oftewel 6e kerstdag. Welke dag is het vandaag? Maar goed dat ik een laptop heb staan. Woensdag dus. Thuis heb ik al moeite met de dagen, maar hier is het helemaal erg.

Gisteren (geloof ik) ben ik toch nog even naar het kerstfeest gegaan. Het dorp danste rond de kerstboom, zong kerstliedjes en de kerstman kwam. Er kwamen zelfs 2 kerstmannen. Met maskers en papieren hoedjes. De kleintjes, een stuk of 6, waren door het dolle heen. Prachtig. Ook wij werden bij de kerstman geroepen. Nou, daar zat ik met mijn fleecevest en spijkerbroek, rood met blauwe sneeuwlaarsjes en het haar verwilderd op mijn hoofd. Iedereen zat netjes in de pronk… Wist ik veel… Ik wou alleen maar kijken of Hannyman er nog was… Maar goed, er werd gelachen en we kregen een zakje snoep. Er stond een tafel met allerlei lekkers, zelfgebakken ‘kake’ en taarten, belegde broodjes en nog veel meer. Ook de nodige drankjes waren volop aanwezig.
’s Avonds nog een eind gewandeld. Tjongejonge… wat mooooiiiii is het hier…. onbeschrijfelijk!

Vanmorgen weer een eind gewandeld. Er lag net een maagdelijk vers tapijt sneeuw, waar ik eigenlijk niet op zat te wachten. Maar tjee… wat prachtig. En een lekker temperatuurtje, weinig wind, gewoon ideaal! Kon het niet laten en moest natuurlijk weer wat plaatjes schieten….

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*