Het mini-virus

hanggeranium400Al jaren ben ik besmet met dit virus. Miniaturen, een wereld op zich. En dan hoofdzakelijk 1:12 minaturen. Het formaat wat het meest gebruikt wordt in de poppenhuiswereld. Zo halverwege de jaren 90 raakte ik besmet. Ik kreeg de smaak helemaal te pakken en ging aan de slag met het maken van een 1:12 poppenhuis, meubeltjes en allerhande miniatuurtjes. Door omstandigheden raakte het poppenhuisgebeuren op de achtergrond. Totdat ik werd benaderd door het maandblad Dolls House Nederland met de vraag of ik met een artikeltje in hun maandblad wou staan. Toen kwam het virus weer aan de oppervlakte en knutselde ik er weer op los. Mijn moeder ging er ook helemaal in mee en zij borduurde miniatuurschilderijtjes, breide en haakte kleedjes en we gingen samen op beursen staan. Want ik had “mijn ding” gevonden: 1:12 bloemetjes bedenken en daarvan workshopjes schrijven. En dat sloeg aan zodat ik op de beurs terecht kwam.

Nu lig ik alweer een dik jaar bijna stil met het virus. Maar het kriebelt nog wel en omdat ik weer op een beurs ga staan moet er weer wat gebeuren he? Ik heb mijn stoute 1:12 schoenen weer aangetrokken en ben nu weer een poosje enthousiast bezig met vanalles. Vandaag heb ik het laatste blaadje geplakt op een Pelargonium (Geranium). Een hangend exemplaar.

Alles over mijn mini-hobby kun je vinden op mijn poppenhuisite (nog niet helemaal up-to-date) en poppenhuisweblog. De beurs waar ik sta is in Drachten op 13 februari 2010.

4 Comments

 1. Margriet
  Posted 20 januari 10 at 20:26 | Permalink

  Vind het zo leuk dat je weer wat gemaakt hebt!!! Nu het huisje voor Geitje nog LOL
  Het is wel een prachtige geranium geworden!!! Workshopje??? Please????

 2. Hanny
  Posted 20 januari 10 at 21:05 | Permalink

  Pffftt…. Das een klus! Ik hoop dat ik dat voorelkaar krijg t.z.t. Hij is nogal ingewikkeld gemaakt. Misschien kan ie simpeler, maar dat moet ik nog even uitvogelen. Maar ik kan jou natuurlijk altijd vertellen hoe ik ‘m heb gemaakt, dat is makkelijker 🙂

 3. Posted 21 januari 10 at 11:33 | Permalink

  Heel fraai (weer) de geranium. En leuk dat je weer bezig bent en de beurs in het verschiet hebt. Tja het is soms keuzes maken hè als je meer dan 1 leuke hobby hebt!

 4. Posted 1 februari 10 at 22:35 | Permalink

  Dat is een leuke hobby! Ik verzamel zelf smurfen, je hebt er weinig aan, maar het is toch erg leuk, inderdaad een soort virus.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*