“Simke Nijs”

Al jaren is ook filmen en monteren een hobby van mij. Toneel, prive, trouwerijen, verjaardagen, korte clipjes over diverse onderwerpen, muziekavonden, noem maar op… er gaat veel mijn lens binnen en vervolgens in een gemonteerd jasje op DVD of Youtube. Zo zonder achtergrond of opleiding heb ik mijzelf vanalles aangeleerd. Op het Net vind je genoeg materiaal en antwoorden om steeds verder te komen en meer te leren.

Maar gisteravond had ik “les” van een heuse prof.  Hoe is dat zo gekomen….. 14 Maart zijn we begonnen met de repetities van het nieuwe “Iepenloftspul Simke”. De uitvoeringen hiervan zijn in september. Het is het 3e openluchtgebeuren in Harkema. Van de 2 vorige spelen heb ik tijdens de repetitieprocessen allerlei opnames gemaakt en “making of” DVD’s gemaakt. Dit jaar hebben we in ons team een acteur, Dick Jansen,  die o.a ook programmamaker is en in het bezit van veel kennis en goeie professionele apparatuur.  Dit seizoen verdelen we dus een beetje de taken en gaan we al samenwerkend alles vastleggen op de gevoelige band.

Eén van de doelen is een aantal afleveringen “Simke Nijs” te maken. In het Fries een aantal korte flitsen over van alles en nog wat rond het Iepenloftspul. Gisteravond is het eerste Nijs op Youtube gezet. Na een aantal uren samen filmen, monteren en mijnerzijds veel informatie verwerken is dit het resultaat:

Bedankt Dick voor de fijne lessen!

Website Iepenloftspul de Harkema (Nog niet actueel met “Simke”)

“Simke” Hyves

“Simke” Twitter

7 Comments

 1. Jolande
  Posted 26 maart 11 at 11:54 | Permalink

  Nu nog ondertiteling monteren 🙂

 2. Hanny
  Posted 26 maart 11 at 13:05 | Permalink

  Ja, dat is ook nog een leuke uitdaging 😉

 3. Jolande
  Posted 26 maart 11 at 13:06 | Permalink

  Of nasychroniseren hahaha

 4. Hanny
  Posted 26 maart 11 at 13:41 | Permalink

  Dat is een iets minder leuke uitdaging LOL

 5. Posted 1 april 11 at 16:33 | Permalink

  Dit stukje stond al dagen in m’n feedlist. Eindelijk bekeken. Professioneel hoor! Al blijft het bij plaatjes kijken voor ons Hollanders natuurlijk. Kan wel wat verstaan maar … Zie ik dat jij ook af en toe in beeld bent?

 6. Hanny
  Posted 1 april 11 at 18:36 | Permalink

  Yep… it is I… helaas. Beeldtechnisch verantwoord volgens de prof 😉 Brengt een beetje variatie in het geheel LOL
  Was niet bij de les op dat moment :-S

 7. Posted 10 januari 18 at 21:53 | Permalink

  autocad 206 software download
  autocad
  autocad 2017 student version

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*