Schatten verstopt

2011-10-02 16.17.23bNa veel gepuzzel, lopen, plekjes zoeken, nadenken,  en vooral geocaching-jargon en -regels leren, is het mij geslaagd 2 schatten te verstoppen. In en rond mijn woonplaats Harkema zodat ik ze ook gemakkelijk kan controleren en eventuele verbeteringen aan kan brengen. In juli 2009 heb ik al eens een letterbox verstopt. Deze is helaas verdwenen, meegenomen door iemand dus. Jammer, maar hij zal wel te gemakkelijk zijn geweest denk ik.

Het heeft best nog wel wat voeten in de aarde, letterlijk, maar ook figuurlijk. Voordat een cache (schat) op geocaching.com wordt gepubliceerd, moet deze eerst worden gekeurd. Nagekeken of alle gegevens  wel zijn opgegeven, dat de juiste atributen zijn gebruikt en dat er toestemming is van de landeigenaar van de verstopplek. Want dat is wel erg belangrijk. Je mag niet lukraak overal maar wat verstoppen. Nu maakt het wel verschil wat voor soort cache je hebt verstopt. Ja, er zijn er verschillende. Van erg klein (nano-cache = miniem klein kokertje met logrolletje en magneetje) tot soms hele containers. Vaak worden er fotokokertjes gebruikt met daarin een simpel logrolletje en soms een kleine “goodie” (ruilkadootje). Ook vind je vaak waterdichte doosjes met een logboekje, goodies en zgn. trackables (geregistreerde, genummerde voorwerpen die van cache naar cache reizen).

Het enige nadeel van geocaching is dat je gebruik moet maken van gps-coordinaten en dus een telefoon of andere gps-ontvanger nodig hebt die daar mee om kan gaan en je naar de juiste coordinaten kan brengen. Ik ben in het bezit van een Garmin Asus telefoon die mij naar de caches leidt. Ook is er veel mogelijk via Google earth. Daarop kun je soms redelijk precies de verstopplek op streetview spotten. Jammer dat je niet kunt grabben uit je beeldscherm.

Ach, de mensen die mij kennen weten dat ik uren door kan bomen over dit onderwerp. Ga ik niet doen. Wil je meer weten over geocaching, dan kun je de website bezoeken, of mij 😉 Mijn caches zijn geregistreerd en gepubliceerd op geocaching.com, hier en hier. Mijn schatjagersnaam is, hoe kan het ook anders, “trompke

sticker 24

2 Comments

 1. Posted 16 oktober 11 at 09:59 | Permalink

  Oh dapper van je Hanny.
  Ik heb me ook in de regels zitten verdiepen, maar wij houden het bij letterboxen planten.
  Gisteren onze eerste nano gevonden, dat was wel heel apart, echt heel klein.
  Moest lachen om je verbazing over de FTF stormloop, dat lees ik hier in de buurt ook erg veel, dan komt er eentje online en laat men alles vallen om hem maar als eerste te vinden.
  Als we in de buurt zijn gaan we jouw caches zeker zoeken.

 2. Hanny
  Posted 16 oktober 11 at 10:32 | Permalink

  Ik zit nu te wachten op FTF stormloop nummer 2 LOL. Maar dat gaat wel even duren denk ik want ze moeten eerst 3 km lopen, zoeken en puzzelen.
  Even voor de niet-cachers, FTF betekent “First to find”, dus de maagdenrace zoals het ook wel wordt genoemd. Schijnt heel leuk te zijn om als eerste een nieuwe cache in een maagdelijk logboekje te loggen 😉

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*