Boekbindhulp

boekbinden2Van een paar afvalplankjes, een stukje schroefdraadstang, bouten, moeren, en haken heb ik een boekbindhulp gemaakt. Ik zag op youtube een filmpje waarin een boekbindtechniek wordt uitgelegd. Duurt eeuwen dat filmpje, maar waar het mij om ging is dat apparaat wat die Italiaanse meneer gebruikt. Heb dat afgekeken en nagemaakt. Het werkt perfect! Boekbinden is hiermee een makkie. Als extraatje heb ik er een klem op gemaakt waarin ik een net gebonden boek kan lijmen.

Heb inmiddels 8 journals gebonden. Nieuwe bladen in eigengemaakte kaften, in oude kaften, allerhande vintagebladen in een oud schriftenkaft. Maakt niet uit, je kunt alles binden. En een hele stevige gesloten binding. Geen kieren en je kunt de hele hap zo ombuigen. De bladen blijven mooi open liggen, ideaal voor het kwakken en plakken.
Heb voorlopig genoeg journals gebonden. Dochter en kleinkinderen komen zo nu en dan bij mij kliederen en nu hebben ook zij een eigen journal.

boekbinden1boekbinden3

2012-10-17 13.34.24

4 Comments

 1. Mincka
  Posted 29 oktober 12 at 20:02 | Permalink

  handig en hartstikke slim in elkaar gezet Hanny!
  Zoiets heet een naaibank. Heb die van mij min of meer net zo gemaakt.

 2. Hanny
  Posted 29 oktober 12 at 20:32 | Permalink

  Ahhhh.. wat leuk Mincka! Dus een naaibank… Ja, dat klinkt logisch 🙂
  Nou, hij werkt prima, die van jou ook neem ik aan. De bindingen zijn echt sterk en strak.

 3. Posted 29 oktober 12 at 21:47 | Permalink

  Het is me nu (na het zien van dat filmpje) iets duidelijker wat je ‘martelwerktuig’ doet!
  De journals zien er goed uit en daar is het om te doen he!
  En leuk dat dochter en klein dochter lekker mee journallen

 4. Hanny
  Posted 30 oktober 12 at 11:30 | Permalink

  Dankje 🙂 Misschien maak ik nog wel een martelfilmpje (H)
  Laat ik zien hoe je zo’n apparaat maakt en hoe je hiermee bindt. Iets sneller dan in dat Italiaanse filmpje 😉

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*