Kringlopen

Ook al zo’n leuke hobby soms. Vlakbij, in een dorpje zo’n 12 km vanaf mijn voordeur, is een grote kringloop. Zo nu en dan ga ik met een vriendin sneupen tussen al die leuke spulletjes. Ik heb best gescoord dit keer, voor maar een paar centjes… kantjes, wat dingetjes voor mijn mini-hobby en boeken… Een prachtig oud exemplaar met een verzameling “Weekblaadjes voor de Roomsche Jeugd” uit 1933. Een oud sprookjesboek in de oude spelling met losse ingeplakte prenten uit het jaar weetikveel, een oude Wolters Atlas uit 1951, een prentenboek met fotocollages van Amsterdam “700 centenboek”, een map met een verzameling natuur-strips (erg leuk) en het “handgeschreven” boek met veel leuke illustraties “Is een vrouw een mens?”. Ik ben aan het opruimen, maar dit kon ik niet laten liggen en ligt nu op de vrijgekomen plek. Ik kan jaren vooruit. Ik hoop alleen nog ergens een “oude boekhouding” op te diepen, maar helaas zijn alle oude journaal- en boekhoudschriften van mijn vaders bedrijf al jaren foetsie.

2 Comments

  1. Posted 13 maart 09 at 17:30 | Permalink

    Oh dit is echt geweldig, daar kun je veel leuke dingen mee doen….:-)

  2. Posted 14 maart 09 at 18:45 | Permalink

    Ik had dit nog niet gelezen. Zit je gewoon stiekum te verzamelen. En wat! Zo zeg wat een bijzondere boeken. Helemaal smullen!

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*