Altered Book – Het begin

Ik ben inmiddels begonnen met de voorbereidingen van een AB. Ik heb daarvoor een afgeschreven bibliotheekboek genomen van zo’n 350 pagina’s. Het plastic heb ik verwijderd en ook een groot aantal pagina’s. Ik ben nu bezig met het samenvoegen van 3 pagina’s om deze steviger te maken. Ik ben nog niet klaar hiermee en doe zo nu en dan ook wat anders. Ik ben bezig geweest met het smeren van gesso en het maken van een nis. Het hele kaft heb ik wit gemaakt met gesso. Een afbeelding van een troll erop geplakt, daar weer gesso overheen en bijgetekend. Toen de afbeelding afgelakt met vernis. Ook heb ik op een dubbele pagina een achtergrond geprobeerd met bubbeltjes blazen.

Het thema van het boek zal gaan over Noorwegen en trollen. Het boek gaat mee wanneer we naar Noorwegen gaan en ik hoop dat ik daar materiaal bijelkaar kan verzamelen om het boek mee op te trollen. Misschien wordt het een soort van reisverslag, misschien gaat het alleen over trollen. Of een combinatie. Ik zie wel. In de nis komt een Noors steentje. Er zit al een Noors steentje in, maar wie weet vind ik wel een echte versteende trollendr…

Hier enkele foto’s van mijn vorderingen.

2 Comments

 1. Posted 5 juni 10 at 22:14 | Permalink

  Hallo

  Dat ziet er erg leuk uit dit Altered Book.
  Maar begrijp dat de basis een oud boek is?
  Kwam de term tegen omdat ik op zoek was naar info over art journal en ook om inspiratie.
  Dit is ook erg leuk (Y) 😀

 2. Hanny
  Posted 6 juni 10 at 08:33 | Permalink

  Dankjewel 🙂
  Ja, de basis is een oud boek waar je bladzijden uit haalt, de overgebleven blz. in groepjes aan elkaar plakt, de omslag bewerkt met gesso etc. Ook kun je er nog een nis in maken. Het is erg leuk om te doen en alles mag 😉

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*