Trollen AB

We zijn naar Noorwegen geweest en ben daar natuurlijk ook op trollenjacht gegaan. Nou, dat viel niet mee. De meeste trollen zie je niet, alleen vind je zo nu en dan – als je goed kijkt – sporen die op de aanwezigheid van een of meerder trollen wijzen. Verborgen in bomen en rotsen, voetsporen in de sneeuw, hier en daar een trollendrolletje… ’t Is opletten geblazen! Wel heb je natuurlijk de traditionele commerciele trollen die overal staan te pronken en leuk te wezen. Veel boeken en kaarten, maar verder geen informatie helaas. Ja, alleen in het Trols, en dat kunnen wij niet zien, alleen, als je geluk hebt, horen.
Toch heb ik enige informatie op kunnen vangen door mij als trol te verkleden en mij ’s nachts, als de zon schijnt, neutraal op te stellen ergens tussen de bomen, strand of rotsen.

Het eerste wat ik zo ontdekte was het bestaan van de kleine bostrol…

Meteen heb ik deze informatie in mijn Trollen AB gezet. Deze bladzijden zijn gemaakt in Noorwegen zelf. Aan de oever van dit riviertje hoorde ik van hun bestaan. Door blaadjes, bomschors en gedroogd gras te verwerken in deze pagina’s werden de bostrolletjes zichtbaar.

Ook vond ik een trollendrolletje welke nu inmiddels in de nis is gedeponeerd.

Een paar dagen later kocht ik een flesje frisdrank in de Rema1000.

Niks bijzonders zou je denken… Maar wat stond er op het flesje? Ja hoor, een afbeelding van de bruggentrol en een geit. Thuis had ik al een verhaaltje opgeschreven wat ik had gevonden op internet. Over de drie geiten en de trol. Na het flesje te hebben leeggedronken heb ik het plaatje eraf gepeuterd en gebruikt bij het verhaaltje.

In het midden is de brug met echte steentjes. Op de foto platgedrukt door de scanner, maar hij kan bol staan dus. Een afbeelding van geiten was niet moelijk. Die zijn volop te vinden in Noorwegen. Overal en de meeste loslopend. Zo ook koeien, schapen, rendieren en elanden.

Ik heb allerlei foto’s gemaakt en ander materiaal en info verzameld om in het trollen AB te verwerken. Wordt vervolgt…

5 Comments

 1. Marmod
  Posted 16 juli 09 at 21:36 | Permalink

  Wat een verhaal hahah. Oh en heb je ook foto’s … jij verkleed als trol????? Er komen vast snel meer pagina’s in het trollenboek, het is tè leuk!

 2. Posted 16 juli 09 at 22:34 | Permalink

  Dus als je je verkleed kan je wél foto’s van een trol maken????? Die brugtrol: waar leeft die dan van? is t een stenen etertje of zoiets?
  ff door scrollend naar beneden zag ik een trol staan in een blogje…. zien ze er echt zo uit?
  OK ik ben nieuwsgierig, tja, het is toch zo dat wie verre reizen maakt veel kan verhalen? Nou en die thuisblijvers kunnen dus veel vragen, toch…..

 3. Jolande
  Posted 16 juli 09 at 22:38 | Permalink

  Vond geitje zeker ook wel leuk dat verhaal over de 3 geitjes? 🙂

 4. Hanny
  Posted 17 juli 09 at 10:35 | Permalink

  @Marmod. Nee, helaas geen foto’s… Hannyman wilde zijn bed niet uit om er eentje te maken… Bovendien hoefde ik mij niet te verkleden. Ik hoefde alleen maar uit mijn bed te stappen 😉
  @Mincka. Ja, ook ik heb een heleboel vragen en inmiddels ook al een paar antwoorden. Al die antwoorden enzo schrijf en plak ik in dit Trollen-AB. Duurt wel eventjes, want de foto’s willen maar moeilijk afdrukken…
  @Jolande. Geitje wilde bij haar familie in Noorwegen blijven. Daar heb ik een stokje voor gestoken en haar meteen weer in het zakje gestopt. En het verhaal van de 3 geitjes vond ze super! Ze vond het maar een stomme trol…

 5. Mies
  Posted 14 september 09 at 19:59 | Permalink

  DUS TROLLEN BESTAAN!
  IK WIST HET
  TROLLLLLEEEEEEN!!!

  het trollenlied:

  trollenkind, klein en groen
  grote neus, het is echt heus.
  Hij stond op een heel groot pad dat leidde naar het mooie trollenland.

  trielelielela
  trielelieleloe
  NAAR HET MOOIE TROLLENLAND!
  trielelielela
  trielelieleloe
  NAAR HET MOOIE TROLLENLAND!

  het trollenkind was goed gezind,
  hij bracht mee EEN mensenkind.
  Maar die was blind voor de problémen van het trollenkind.

  trielelielela
  trielelieleloe
  NAAR HET MOOIE TROLLENLAND!
  trielelielela
  trielelieleloe
  NAAR HET MOOIE TROLLENLAND!

  toen het mensenkind aankwam.
  was trollenland AFGEBRAND.
  en wég was trollenland.

  trielelielela
  trielelieleloe
  EN WEG WAS TROLLENLAND!
  trielelielela
  trielelieleloe
  EN WEG WAS TROLLENLAND!

  en weeeg was TROOOLEEEEEEEEELAAAAAND…!

  pom…pom…

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*