Clue letterbox “Mûntsjegroppe”

Deze letterbox is verdwenen sinds 25 oktober 2009!

De letterbox ligt verstopt in Harkema. Niet in het plaatsje zelf maar westelijk van Harkema in het natuurgebied rond de “Mûntsjegroppe”.
Tip: Neem handschoenen mee.

1. Komende vanaf het noorden, Kootstertille, rijdt u op de N369 richting Drachten (Rysloane, later Betonweg). U rijdt de afslag “Harkema” voorbij en slaat dan na plm. 700 meter rechtsaf de ventweg op en dan meteen links.
2. Komende vanaf het zuiden, Drachten, rijdt u op de N369 richting Buitenpost (Langewyk, later Betonweg). Na de rotonde rijdt u na ongeveer 1 km de afslag rechts “Quackenburg” voorbij en slaat dan na plm.40  meter linksaf de ventweg op en dan meteen links.
3. De ventweg buigt af naar rechts en u ziet het parkeerterrein van het Themapark en Openluchtmuseum “De spitkeet”. U kunt uw auto hier parkeren. Met de fiets of lopend kunt u verder. U bent op “De Dunen”

dsc01855
4. Na de verharding van “De Dunen” heeft u nog een stukje zandweg. Aan het eind van deze zandweg slaat u rechtsaf de “Mûntsjegroppe” in.

dsc01849
5. Na ongeveer 60 passen slaat u linksaf het fietspad op (Skeanpaad).

dsc01847
6. Verderop aan dit pad staan kort na elkaar aan de rechterkant 2 bankjes. Bij het tweede bankje moet u zijn.
7. Achter het bankje is een boomwal met bomen. Klim op deze boomwal en u ziet links van u o.a. twee eiken. Onderin de tweede eik zit een holte. Daarin zit de letterbox.

5 Comments

 1. Posted 23 juli 09 at 16:40 | Permalink

  Hartstikke goed Hanny. ook goed dat je een boom gevonden hebt met een holte erin, wij hebben onze boxen tot nu toe moeten begraven.
  Ik heb hem op de Benelux kaart erbij gezet. Moet me nog eens gaan verdiepen of dat niet per provincie/land uitgesplitst kan worden, maar ach het begin is er.

 2. Hanny
  Posted 23 juli 09 at 16:44 | Permalink

  Ik ga er vast nog wel meer maken. Het is zo simpel om te doen en zo leuk! 🙂
  Nu hoop ik ook een keertje een te vinden, maar ja, die noorderlingen planten niks he? Moet ik eerst op reis…

 3. Posted 23 juli 09 at 19:17 | Permalink

  Ik heb op atlasquest zitten zoeken maar hoe vind ik nu locaties in Nederland?

 4. Hanny
  Posted 23 juli 09 at 19:46 | Permalink

  Via menu “letterboxes”, en dan bij “simple search”. Vervolgens bij “country” Netherlands opzoeken. Dan heb je al een rijtje met letterboxen.

 5. Posted 23 juli 09 at 20:30 | Permalink

  Marmdod gewoon even op mijn site op de Benelux kaart kijken, veel makkelijker 🙂

  Hanny hoe meer je er plant des te interessanter wordt het natuurlijk voor mensen om te komen zoeken (denk ik dan). Het is inderdaad jammer dat er niets zit in het noorden, want het is zo leuk om te doen. Moet je toch maar een keertje met het busje een (lang) weekend afzakken naar Belgie LOL

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*