Mijn moeder

Alle dagen is ze nog een beetje bij me. Vorig jaar, 18 januari, is ze overleden. Het lijkt nog maar kort geleden en anderzijds lijkt het of was het een vorig leven. Vandaag gaan we haar as verstrooien. Zomaar ergens in een weiland met bloemetjes. In haar geboorteplaats. Dat mag tegenwoordig. Je haalt de as op en je mag ermee doen wat je wilt. Eigenlijk vind ik dat best wel een fijn gevoel. Alles is zo aan regeltjes gebonden en vrijheid is soms ver te zoeken. Nu kun je naar eigen wens, behoefte, gevoel, of wat dan ook, nogmaals afscheid nemen zonder al die emotionele druk vlak na het overlijden.
We geven haar straks terug aan de natuur waar ze zo van hield…

mem_klein

imgp7413_klein

 —

Reacties:

sterkte hoor hanny;-)

mooi stuk landschap.

groetjes astrid
astrid (Email) – 25 05 08 – 11:21

Oh hanny, een bijzondere dag vandaag! Ik wens je sterkte en ja wat mooi dat je het zelf mag bepalen zodat het allemaal zoveel persoonlijker is en jullie het zelf kunnen invullen. Dat geeft een goed gevoel. Hou je taai!
Marmod – 25 05 08 – 12:05

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*