Hammerfest

Ik kan me nog heel goed de landkaart in de schoolklas herinneren begin jaren 60. Die van Europa. Helemaal bovenin, miljoenen kilometers ver weg, daar lag Hammerfest. Onbereikbaar. Ik weet nog dat ik dacht…. “Zou ik daar ooit eens naar toe kunnen?”. Dat onbereikbare noordelijkste plaatsje van de hele wereld. Zo voelde dat. Daar ging de zon nooit onder, was het stervenskoud en woest. Dat wilde ik bereiken, daar wilde ik ooit naar toe. Nu pakken we ons camperbusje en gaan donderdag naar het noorden. Vorig jaar zijn we ook in Noorwegen geweest. Toen we op de Lofoten waren, zo’n 300 km boven de poolcirkel, moesten we vanwege tijdgebek weer naar het zuiden afzakken.
Zou mijn kinderwens dit jaar uitkomen?

dsc04006

Reacties:

Zo heb ik altijd zweeds willen leren …. gewoon, zonder rede. En droom ik ooit in Lapland rond te lopen. Maar Hammerfest zou ik ook wel willen doen, gaaf!
Marmod (Email) (URL) – 16 06 08 – 12:38

Hopelijk lezen we na je vakantie hoe mooi het daar was. Dan is jouw kinderwens uitgekomen. Succes en fijne vakantie saampjes.
Krin – 16 06 08 – 14:18

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*