Art-journal – PlaQuest “kinderboek”

Als kind las ik veel en meestal kinderboeken natuurlijk. Een must in mijn kindertijd was het boek “Afkes Tiental” van Nienke van Hichtum, oftewel Sjoukje (Troelstra) Bokma de Boer. Een verhaal over een Fries arbeidersgezin eind 19e eeuw. Een erg aangrijpend boek, vooral voor een kind. Het boek is een aantal keren aangeschaft. Als meisje kreeg ik het boek op mijn verjaardag. Later was het boek verdwenen. Heb ik het zelf opnieuw gekocht toen ik net getrouwd was. Later bleek ik het boek weer niet meer te bezitten. Pas een paar weken terug heb ik een antiek exemplaar op de kop getikt welke ik gebruikt heb voor deze dubbele pagina. Nou ja, kopies dan…

Met dit boek ben ik dus opgegroeid en heb het tig keer gelezen. Het is geschreven door Nienke van Hichtum en over haar is in 2000 een film is gemaakt: “Nynke”.  In deze film heb ik een heel klein figurantenrolletje, 2x 4 seconden.

Afkes10800

2 Comments

  1. Posted 10 oktober 09 at 21:30 | Permalink

    Oh ja, Afke’s Tiental …. ik heb dus ook een heel oud exemplaar, met een stoffen kaft. Me te dierbaar … valt zo wat uit elkaar maar zal ‘m nooit verknippen. Maar even over je werk … mooi mooi weer!

  2. Margriet
    Posted 10 oktober 09 at 22:05 | Permalink

    jaaa, erg mooi weer hoor!!!! Afke’s tiental, ik ken het wel, maar heb het volgens mij nooit gelezen!!!

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*